Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bateria xperia m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić by ta cholerna bateria tak szybko nie spadała? no naładowałem telefon 10min temu już jest 92% a teoretycznie nie robiłem nic tylko przeglądałem ustawienia

wyświetlacz minimum dźwięki off tylko wifi on co jeszcze zrobić by ta bateria dłużej trzymała a nie 2h -.- telefon nowy

1392572103-U1071037.png

Opublikowano

Oryginalna bateria? Nie włączałeś trybu szybkiego ładowania? Jeśli coś to możesz kupić sobie większą baterie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

oryginał, spadło tak teraz do 92% nie używam i stoi może dlatego że jak się ładowało i jakoś przy 99 odlączyłem i te kilka procent tak szybko spadło? jednak pewnie jak włącze gre czy cos to znów będzie ostro spadać, co do tego trybu raczej nie włączałem ale moze był fabrycznie włączony jak to sprawdzić?

1392572103-U1071037.png

Opublikowano

Moja xperia także tak szybko na początku padała. 

Z czasem będzie Ci trzymała dłużej.

Opublikowano

Tak jak napisał @Aika , Bateria w xperii musi zostać skalibrowana rozładuj ją do samego końca i powtarzaj to co tydzień a będzie trzymać dłużej :) 

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Włącz tryb Stamina. Polecam, także zrobić Roota, zainstalować Rom Toolbox Pro i obniżyć taktowanie procesora do 800 MHz. Różnicy nie zauważysz, a bateria będzie trzymać dłużej.

Opublikowano

wracam do tematu bo jest porażka .. 3 min przeglądanie fb albo itenretu czerpie 5 % baterii to jest parodia -.-

Włączyłeś tryb Stamina i tryb słabej baterii? Xperie bardzo szybko "padają" bez nich. Ogółem wydajność będzie trochę niższa, odczujesz ją przy niektórych grach, lub benchmarkach, ale bateria będzie trzymać znacznie dłużej. Kolejne pytanie. Masz oryginalnego androida, nie modyfikowanego?

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...