Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tiger(P) czy Tiger I

mateusz6-9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E-100 łatwiejsza dla newbie, ale sam Tiger(P) jest lepszy i można przejść na ferdka. Co do następnych tierów to zasadniczo wszyscy grają linią od Tigera I.

Opublikowano

dylemat E-100 vs Maus... Było to wiele razy. Tak jak mówili up maus lepszy dla zaawansowanych graczy. Po skątowaniu jest nie do przebicia. Ja wybrałbym Maus'a bo sztukę kątowania można łatwo opanować.

Jeśli jednak jesteś newbie bierz E-100. Prosta linia do ogarnięcia. Tiger II dobry pancerz i lufa, E-75 bardzo dobry pancerz i lufa bijąca po 500 i na końcu E-100.

Opublikowano

To zależy w jaką linię idziesz. Idź w linię E-100, bo jest lepsza i zarazem łatwiejsza. Ja bym wybrał Tigera'a, ponieważ przyjemniej się idzie do dziesiątego tieru.

Opublikowano

Tiger P jest zdecydowanie gorszy od Tigera H

Czemu? Jest mniej mobilny, ma gorsze działo, a pancerz w rzeczywistości też gorszy (Porshe ma pierdyliard wielkich weakspotów)

Ale z Tigera P można przejść do Tigera I i Ferdiego. Miałem oba. Oba fajne, ale teraz bym jednak wybrał Tigera I.

A jeśli o linię chodzi: tylko do E 100, bo linia do Mausa jest usłana niespodziankami (bardzo nieprzyjemnymi dla newbie).

Opublikowano

Tiger P jest zdecydowanie gorszy od Tigera H

Czemu? Jest mniej mobilny, ma gorsze działo, a pancerz w rzeczywistości też gorszy (Porshe ma pierdyliard wielkich weakspotów)

Ale z Tigera P można przejść do Tigera I i Ferdiego. Miałem oba. Oba fajne, ale teraz bym jednak wybrał Tigera I.

A jeśli o linię chodzi: tylko do E 100, bo linia do Mausa jest usłana niespodziankami (bardzo nieprzyjemnymi dla newbie).

Co nie zmienia faktu że oba czołgi mobilne nie są.

Działo jest takie same: 8,8cm KwK 43 L/71. Drobne różnice:

• Tiger P ma 4 pociski mniej(68 a 72)
  • Tiger P strzela o 0.02 pocisków na minutę więcej
  • Tiger P celuje o 0.2 sekundy dłużej

A co do pancerza... krótkie porównanie ich weakspotów:

Tiger: 2yum4b6.jpg

Tiger P: 2i7o3d3.jpg

Opublikowano

Tiger I typowy snajper, tak się składa, że jestem na nim i całkiem fajnie się niem gra, trzeba pamiętać, że pancerz to papier i nie należy jeździć tym czołgiem w 1 linii, tylko jako wsparcie w 2 linii. Ogólnie przyjemny czołg, a topowe działo nie jest wcale takie złe, trzeba na spokojnie grać tym czołgiem, jak nie jesteś cierpliwy to go nie bierz. 

Opublikowano

Co nie zmienia faktu że oba czołgi mobilne nie są.

Działo jest takie same: 8,8cm KwK 43 L/71. Drobne różnice:

• Tiger P ma 4 pociski mniej(68 a 72)
  • Tiger P strzela o 0.02 pocisków na minutę więcej
  • Tiger P celuje o 0.2 sekundy dłużej
A co do pancerza... krótkie porównanie ich weakspotów:

Tiger: 2yum4b6.jpg

Tiger P: 2i7o3d3.jpg

Tiger P ma chyba 7 strzała na min, Tiger H ma 8.7 bodajże...

Tiger H - hulldown i sidecrap.

Tiger P - nic się nie da... Sidecrap - wystawiasz policzek. Hulldown - wielki cycek.

Opublikowano

Grałem obydwoma i jakoś Tigerem H lepiej mi się grało , może dlatego że nie lubię bezpośredniej walki tylko stanąć przypakować pigułę i się schować.

Opublikowano

Tiger P ma chyba 7 strzała na min, Tiger H ma 8.7 bodajże...

Tiger H - hulldown i sidecrap.

Tiger P - nic się nie da... Sidecrap - wystawiasz policzek. Hulldown - wielki cycek.

Reload - zwracam honor, H - 8,96 P - 6,98.

Zarówno H jak i P mają dość duży właz, a jeśli ktoś wali w właz to nie jest ważny ani sidescrap ani hulldown(swoją drogą - dlaczego żaden czołg nie ma trójkątnego włazu?).

Tygrys H jest takim dość nijakim czołgiem - kampisz w drugiej linii a taka gra jest dość nudna. Tiger P ma przynajmniej dodatek w postaci 200mm pancerza który czyni z niego czołg oryginalniejszy niż zwykły H.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...