Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki czołg przeciwko Covenanter'owi?

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jutro gram finał konkursu przeciwko dawitsowi, który na 90% weźmie ten czołg. Jaki wybrać przeciwko niemu? Gramy na mapie esnk. Matilda wydaje mi się, że nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Może lunch?

Opublikowano

Cześć, jutro gram finał konkursu przeciwko dawitsowi, który na 90% weźmie ten czołg. Jaki wybrać przeciwko niemu? Gramy na mapie esnk. Matilda wydaje mi się, że nie będzie najlepszym rozwiązaniem. Może lunch?

Luchs jak się wystrzela to ładuje ponad 15 sekund chyba, wiec kiepskie rozwiązanie, a po drugie nawet pewnie nie masz załogi. Ten Covenanter na złocie nie ma dużo penetracji (tylko 101), wiec jak się skątujesz to będzie miał problemy z przebiciem. Po wystrzelaniu się ładowanie działa zajmie mu około 6 sekund, wiec wydaje mi się, że Matildą powinieneś dać radę.

Opublikowano

Możesz też wziąć M5 Stuart. Brzmi głupio, ale w walce przeciwko IV na haubicy potrafi mocno napsuć krwi a Covenanter jest słabo opancerzonym czołgiem.

Opublikowano

Możesz też wziąć M5 Stuart. Brzmi głupio, ale w walce przeciwko IV na haubicy potrafi mocno napsuć krwi a Covenanter jest słabo opancerzonym czołgiem.

Weź pod uwagę to ile haubica ładuje...

Opublikowano

W sumie najbardziej mi się spodobało rozwiązanie TrollMasterPro. Tylko problem z tym, że nie mam załogi. Matildy nie chcę, ponieważ dziwnym trafem wszyscy poprzedni przeciwnicy Dawitsa mieli ten czołg i przegrali ;/

Jakieś inne propozycje?

Opublikowano

Weź pod uwagę to ile haubica ładuje...

Ale M5 jest od Covenantera szybszy, więc walniesz i uciekniesz z łatwością. Taka mapa jak Ensk jeszcze wspomaga ten sposób przez dużą ilość budynków.

Opublikowano

Ale M5 jest od Covenantera szybszy, więc walniesz i uciekniesz z łatwością. Taka mapa jak Ensk jeszcze wspomaga ten sposób przez dużą ilość budynków.

Aaa nie wziąłem pod uwagę mapy... zwracam honor :)

Opublikowano

Nie wiecie czy Dawits strzela z trolla czy ze zwykłego? Bo ten czołg też ma trolla, to w sumie matilda mogła by być jednak lepsza. Mogę wziąć na 1 mecz matildę, jak ma trolla to zostawie, jak nie to zmienie. Ewentualnie, gdybym nie miał żadnych problemów ze zniszczeniem go, zostawie matildę i po problemie ;p

To tyle, zamykam.

życzcie mi powodzenia ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...