Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crashe/freezy w trybie MvM

MasterPLGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zawsze jak gram w trybie MvM (roboty) to czasem TF się zetnie na jakieś 5 sekund i potem normalnie ,a po jakimś czasie gra się freezuje i nic nie mogę zrobić (widać tylko zatrzymany obraz i słychać zbugowany ,powtarzający się dzwięk).

Gdy gram na normalnych serwer to wszystko jest dobrze!

Proszę o pomoc!

Windows 8

GeForce 8600 GTS

Intel Core i5-2500 CPU 3.30GHz

8 GB RAM

Opublikowano

Mam dla ciebie rozwiazanie, ktore mi pomoglo ale zmniejsza komfort grania (okno) i wylacza dzwieki:

-Wchodzisz w biblioteke Steam

-Bierzesz na tf2 i wlasciwosci

-Opcje uruchamiania

Wklepujesz w jednej linijce:

-dxlevel 80

-mat_forcehardwaresync 0

-nosound

-window

Mozesz nie pisac nosound, ale nie gwarantuje efektu. Mi pomoglo, jutro wejde na kompa i upewnie sie czy podalem ci dobre opcje :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja tak miałem w CS'ie, ogólnie, występuje to we wszystkich tych grach na silniku source stworzonych przez Valve, głównie nowszych. Są trzy sposoby pozbycia się jakie znam:

-Reinstall gry

-Aktualizacja sterowników karty graficznej

-Reinstall steama (Wszystkie gry musisz pobierać od nowa)

Opublikowano

Zaraz spróbuje sposobu umotex12 i edytuje post czy działa. Jak dalej nie będzie działało to w nocy przeinstaluje grę

Zrobiłem to co powiedział umotex12 ,ale wpisalem tylko -dxlevel 80 i zrobiłem to co w tym poradniku (żeby to jakoś normalnie wyglądało)

http://www.mpcforum.pl/topic/412681-zwieksz-swoje-fps/ 

Zagrałem 1 runde w mvm i jak na razie wszystko działa (nie ma freezów i crashów). Potem zagram więcej rund i powiem czy już na 100% jest wszystko dobrze.

Dziękuję za pomoc!

Opublikowano

Zaraz spróbuje sposobu umotex12 i edytuje post czy działa. Jak dalej nie będzie działało to w nocy przeinstaluje grę

Zrobiłem to co powiedział umotex12 ,ale wpisalem tylko -dxlevel 80 i zrobiłem to co w tym poradniku (żeby to jakoś normalnie wyglądało)

http://www.mpcforum.pl/topic/412681-zwieksz-swoje-fps/ 

Zagrałem 1 runde w mvm i jak na razie wszystko działa (nie ma freezów i crashów). Potem zagram więcej rund i powiem czy już na 100% jest wszystko dobrze.

Dziękuję za pomoc!

Uwaga! Podałem ci troszkę złe parametry. Trza wpisać to (z oficjalnego supportu steam!)

-nosound -window -dxlevel 81 +mat_forcehardwaresync 0

DX LEVEL 81, a nie 80! Jak nie będzie freeze spróbuj wywalić -nosound, jak freeze wrócą- musisz grać bez dźwięku :(

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...