Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z dużymi pingami w WarRock- lagi

kalimali12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam taki problem, poniewaz mam strasznie duzy ping w War Rocku i Lagi, kiedys tak nie bylo? Da sie cos z tym zrobic? Dalem grafike na minimalna.

Takiego mam kompa:

Procesor: Intel Core 2Duo E7200  2.53Ghz
Karta Graficzna: ATI Radeon HD 4800 Series 520mb
Pamięć: 2gb Ram 

Opublikowano

"Komp" jest słaby... 2.5 Ghz?

Powyłączaj wszystkie Anty-Wirusy, Skype, GG i inne gry.

Sprawdź w menadżerze zadań czy nie masz zbędnych procesów.

Opublikowano

"Komp" jest słaby... 2.5 Ghz?

Powyłączaj wszystkie Anty-Wirusy, Skype, GG i inne gry.

Sprawdź w menadżerze zadań czy nie masz zbędnych procesów.

Proszę cię człowieku, nie rób ludzi w konia, co?

Mój set to 

Core 2 Duo e4600 2.4ghz @2.7ghz (NADMIENIAM ŻE E4600 GORSZE OD E7200!!!)

Palit gts250 1gb

1gb ram 

I warrock chodzi bez żadnej ścineczki na full detalach i na największej rozdziałce na win xp antywirus gg itp włączone, jedynie tam lekkie lagsy mam ale to jest internet 25mb ..

Odblokuj porty, u ciebie powinieneś wyłączyć anty virusa itp. bo u mnie działa normalnie, ale już u ciebie może być na odwrót...

Opublikowano

To poprostu warrock. Ta gra ma fazy i u jednego działa dobrze u drugiego źle xD Mi czesto reinstalacja systemu dodawała dużo fps, choć chyba nie o to chodzi żeby instalować winde co miesiąc. Próbuj regularnie czyścic kompa jakimś cclenaerem, ale i to niewiele da. Sam mam dostęp do E7200, lecz na mnożniku x6 i niewiadomo czemu sie zwiększyć niechce(i tu pytanie do was jak to zrobic? Oszczędzanie energii czy włączone czy wyłączone to nic niezmienia, reset biosu tez easy tune nie pozwala na zmianę mnożnika - suwak jest ale nieda się ruszyć), i warrock działa przy około 100fps, lecz ma czasem małe zacięcia(tzw. screen lagi). Mi pomaga "kręcenie" procesora. Na 1.25V bez problemu jest stabilny na 350fsb. Prawdopodobnie na 1.3-1.35 dojdziesz do 4ghz przy mnożniku 9.5. Ale do tego trzeba oczywiście dobrej płyty głównej. Oczywiście jak chcesz być uczciwym graczem to kręć w biosie a jeśli chcesz plantować bombe w niecałe 3 sec i zabijać granatem przed wybuchem - programem :D

87.jpg
Opublikowano

Proszę was ... WarRock może chodzi na full detalach nawet na AMD Duron .. 1 rdzeń 1.3 Ghz

I tu nie jest mowa o kompie tylko o lagach spowodowanych dużym pingiem. Komp jest ok bez problemu pewnie chodzi ...

@Topic

Jaki masz internet? Prędkość, dostawca itp. Zrób speedtest, zobacz czy ktoś nie podkrada ci neta ^^

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Skończcie wszyscy gadać bzdury!

Wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego jakie masz IP tzn. wewnętrzne czy zewnętrzne!

Więc co z tego, że możesz mieć dobre łączę np. 5mb/s jeżeli masz do dupy IP to i tak bd miał lagi i wysoki ping, proste.

Opublikowano

20 mb/s i 74 pingu... Komputer nie ma tu nic do rzeczy. Wina dostawcy internetowego. 

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skończcie wszyscy gadać bzdury!

Wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego jakie masz IP tzn. wewnętrzne czy zewnętrzne!

Więc co z tego, że możesz mieć dobre łączę np. 5mb/s jeżeli masz do dupy IP to i tak bd miał lagi i wysoki ping, proste.

Tego się trzeba dowiedzieć od samego dostawcy czy autora tematu xD

BTW. może zresetuj router? Jeśli masz? 

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...