Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] W jaki sposób z dekomplikować plugin bukkit?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Uczę obecnie się javy, i chciałbym parę pluginów z edytować.

Czy jest jakiś program w którym da się edytowac skomplikowany plugin. Bo w jd-gui trzeba wszystko kopiować i wklejać do eclipse przez co wywala masę błędów.

Daję like.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "edytor" pluginów, są jedynie dekompilatory z czego najlepszy jest JD-GUI, oraz DJ Java Decompiler, jakoś tak. ;-)

Co do samej nauki, to po pierwsze dekompilacja czyjegoś pluginu bez jego zgody nie jest mile widziane, po drugie jak sam podkreśliłeś "kopiowanie" kodu, to idiotyzm w czystej postaci.

Nic się nie nauczysz. Jedynie co, to polecam przepisywać ze zrozumieniem kod z dekompilatora, podkreślam ze zrozumieniem, a nie klepać nie wiadomo co do pluginu i tłumaczyć to, co robisz do samego siebie. 
Sporo pomaga, przynajmniej mi. :-)

Samo kopiowanie nic Ci nie da w nauce.

Opublikowano

Wywala masę błędów, bo trzeba zaimportować biblioteki tego pluginu :D

Ja używam githuba jeśli udostępniają src, jeśli nie to przez JD-GUI tak jak sam napisałeś. :)

@Edit

Kolega wyżej dobrze gada! ;)

Opublikowano

Wywala masę błędów, bo trzeba zaimportować biblioteki tego pluginu :D

Ja używam githuba jeśli udostępniają src, jeśli nie to przez JD-GUI tak jak sam napisałeś. :)

@Edit

Kolega wyżej dobrze gada! ;)

Dokładnie, src z GitHuba to najlepsza opcja, sam dekompiler może popełniać błędy, a właściwie dość często popełnia...

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "edytor" pluginów, są jedynie dekompilatory z czego najlepszy jest JD-GUI, oraz DJ Java Decompiler, jakoś tak. ;-)

Co do samej nauki, to po pierwsze dekompilacja czyjegoś pluginu bez jego zgody nie jest mile widziane, po drugie jak sam podkreśliłeś "kopiowanie" kodu, to idiotyzm w czystej postaci.

Nic się nie nauczysz. Jedynie co, to polecam przepisywać ze zrozumieniem kod z dekompilatora, podkreślam ze zrozumieniem, a nie klepać nie wiadomo co do pluginu i tłumaczyć to, co robisz do samego siebie. 

Sporo pomaga, przynajmniej mi. :-)

Samo kopiowanie nic Ci nie da w nauce.

Dobra znalazłem sposób z dekomplikację. 

@Avetrys

Cóż chcę po prostu zobaczyć jak ludzie sobie z danym problemem radzą. To chyba nic złego.

Src z githuba rzadko kiedy jest. Dzięki za wszystkie odpowiedzi oczywiście daję like.

Temat do Zamknięcia.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Witam,

Uczę obecnie się javy, i chciałbym parę pluginów z edytować.

Czy jest jakiś program w którym da się edytowac skomplikowany plugin. Bo w jd-gui trzeba wszystko kopiować i wklejać do eclipse przez co wywala masę błędów.

Daję like.

Jest coś takiego jak edytor stringów w jawa, tam można spolszczyć plugin, który jest w wersji binarnej. Nie wszystkie dekompilatory działają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...