Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uszkodzony sprzęt Techplanet.pl

mako4446

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czy orientuje się ktoś może czy można zwrócić uszkodzony sprzęt po zakupie pc w tym sklepie? Dzisiaj kurier przyniósł mi pc, po rozpakowaniu patrzę i dół obudowy z plastiku jest pęknięty ok. 10cm ma pęknięcie oraz obudowa metalowa! nad cd romem jest wgnieciona+małe pęknięcie plastiku.Uszkodzenia nie są winą KURIERA! Steropian nie jest wgnieciony ani pudełko.Uszkodzenia musiały powstać z winy sklepu.Osobiście wątpię że udało by się zwrócić pc i udowodnić im że to oni spier* robotę.Jeśli ktoś nie wierzy mogę wysłać ss'y.

Opublikowano

Skoro jest to nowy PC i masz gwarancje to nie powinno być problemów ze zwrotem i wymianą uszkodzonej obudowy.

wiUSaJB.jpg

Ktoś ci pomógł?Daj "Lubie to" w nagrodę za pomoc. :)

Opublikowano

Wiedziałem że odwalają fuszerkę, ale nie że aż taką. Powinni to bez problemu uznać tym bardziej że jest gwarancja. Może to kurier, może wada fabryczna, może ukryte uszkodzenie przez pana który to składał.

Opublikowano

Hm... ostatnio slyszalem o kilku takich przypadkach w okolicach Warszawy, obudowy byly poniszczone, czesto kable ATX 24pin nadlamane lub przerwane ... mysle ze to wina osoby skladajacej ;/

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

To trochę offtop, ale ja kupowałem komputer z Techplanet (również okolice Warszawy) i komputer przyszedł mi złożony, ale bez karty graficznej, która musiałem sam wsadzić, a ledwo się zmieściła (m23 i r9 270x).

Opublikowano

Skontakuj się z nimi i powiedz że chcesz zwrócić im PC masz na to prawo do 10dni.Tak na marginesie zamówiłem karte graficzną u nich i dostałem wygiętą blaszke.

44883245864358281345.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...