Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Runy] moje pierwsze

I3lood00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić swoje 1 runy ale nie wiem czy są one dobre, oto one

AD:
9x Armor pen.
9x Armor
9x Magic resist per lvl
2x Lifesteal
1x Attack damage
AP:
9x Magic pen.
9x Mana regen
9x Magic resist per lvl
3x Ability power

Napiszcie czy są one dobre jeśli nie to co byście zmienili. Z góry dzięki :)

Opublikowano

Są złe... według mnie.

do AD gdy chcesz przebicie to idź w to:

czerwone 9x armor pene

żółte 9x armor

niebieskie 9x magic resist(tu może być per lvl lub natychmiastowe, ja polecam tą drugą opcje z względu, że często gdy early wygrane to mecz wygrany)

esencje 3x armor pene

Dlaczego? life steel zwiększa się sam gdy zadajemy większe obrażenia np. przy 100dmg i life steel 10% mamy +10hp przy 150dmg i 8%life steel mamy +12hp

A armor pene jest najkorzystniejszy gdy go mamy dużo, znaczy... gdy mamy 10 armora to blokuje nam 9% obrażeń, gdy zaś mamy armora 100 to blokuje nam 50% obrażen. i gdy właśnie dochodzimy do tego gdy przeciwnik ma 10 armora siada na niego taki dmg, że boli i staje się dla nas workiem krwi :D troszku life steala i konieć. 

Nova    tnXkN4Y.png    Regna

Opublikowano

w sumie możesz się pokierować tym samym co w ad, analogicznie najkorzystniej, a raczej najefektowniej będzie esencje zamienić na ap pene. Jednak zauważ, że nie zawsze to wszystko będzie uniwersalne np. kennen nie potrzebuje nic na mane :D Jednak zauważ jedno, qp pene nie zawsze jest najkorzystniejsze, chyba na samym początku, aż do pierwszego powrotu gracz ability power będzie silniejszy od gracza co stawia na ap pene, ale mid game i end game pene będzie sto razy lepsze od abiliti. Jak dla mnie można ewentualnie się pokusić o cooldown reduction, zależy jakimi postaciami grasz... 

wpisujesz ile przeciwnik ma pancerza(po odjęciu pancerza przez twój armor pene) a Ty jakie obrażenia np z skilla

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ieD2h61OnQbOoFlOCdSu10k8Td78CXbYP1XDAca4zT8/edit?usp=sharing

Opublikowano

Jeszcze jedno :D. czy mógłbyś zaproponować runy wg. Ciebie jakie ty byś widział?

PS:
Wolałbym magic resist per lvl ponieważ na początku inni gracze nie mają tak dużo AP dopiero w późniejszej fazie gry AP zaczyna rosnąć dlatego wolałbym per lvl. :)

Opublikowano

Znów moje pytanie... jakimi postaciami grasz? Wymień chociaż 2 postacie ap i 2 ad, bo każdy woli coś innego. 

Hmm... tak myślę... AD (na bota dla postaci, które szybko uzyskują life steel lub mają suporta co leczy) 

9 armor pene 

9 armor prawie, że obowiązek, jeśli walczysz przeciwko ad to musisz go pokonać, chociaż armor per lvl by dawał większy bonus w end game, stawiamy na to, że lepiej nie paść na początku i później jakoś gracz, niż paść dwa razy i czekać na end game gdzie będziemy usseles, ale nie tacy papierowaci.

9 magic resist per lvl (Niektóre postaci mogą mieć tu trochę mana regen lub może cooldwon) te runy są dobre jeśli zakładasz, że przez jakiś okres czasu spotkasz małe obrażenia magiczne)

3 armor pene Jest to trudna kombinacja, ale gdy będziesz miał już K.W. to biada przeciwnikom :D Zwłaszcza takim co nie kupują armora zbyt dużo. Do tego polecam itemy na przebicie pancerza (według mnie punktowo) i mamy dmg z nieba :D [Postacie, które bazują na przebijaniu pancerza powinny mieć armor pene inne nie koniecznie]

Dla innych:

9 attack dmg

0-3 attack dmg

0-3 life steel

life steel bazuje na zadawanych obrażeń 100dmg zadajesz masz 10% life steela otrzymujesz 10hp tłumaczyłem to chyba już.

AP nie ruszam, bo już tam naprawdę nie wiem co i jak ma być, rzadko gram AP, czasem suportami, z przypmuszu AD, często tankami i przede wszystkim Nasusem oraz czasem Tryndamerem, więc nie zgłębiłem wiedzy o AP :D

Ten link co podałem... możesz tam wprowadzać wartości, nic nie zepsujesz :D

Opublikowano

Postaciami którymi gram to tak:

AP:Diana (mój main champ)
Fizz
mam jeszcze trochę tego ale głównie tymi gram.
AD:
Riven
Fiora
Talon
Jinx

Tymi postaciami głównie gram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...