-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
ClassAxion
ClassAxion
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hej,
Mój kolega zrobił format komputera, miał Windows 7 32bit, wgrał Windows 7 64bit, wgrał sterowniki do Karty sieciowej (Marvell yukon 88e8001) i pisze mu "No Internet Access", przed nie miał problemu, w dodatku nawet usunął sterowniki, i wgrał najnowsze ze strony producenta, lecz nadal to samo, w ustawieniach sieci ma wszystko ustawiona na "Automatycznie", czyli nie trzeba nic samemu wpisywać, dodatkowo do routera (AirLink 3G Jensen) Ma podłączone 2 telefony, i 1 laptopa które działają prawidłowo. Próbowałem z nim wszystkiego, lecz nic nie zdziałałem. Oto wynik z ipconfig:
zdziwiło mnie to iż "Maska" to 255.255.0.0 chociaż inne komputery mają 255.255.255.0 ponieważ zmienia się ostatnie pole w adresie ip komputera (0.0.0.x), tutaj macie oryginalne ustawienia z routera:
Przepisywaliśmy ustawienia z laptopa, telefonów, routera, i nic.. żadnych postępów.. ;(
Wstawialiśmy także DNS'y Googla (8.8.8.8, 8.8.4.4) i nic..
Tutaj macie jeszcze Config innego Komputera:
Może musi jeszcze wgrać sterowniki od płyty głównej?
w Routerze nie trzeba nic zmieniać jeżeli przed działało to teraz także moim zdaniem musi działać
Diagnostyka Windows 7 mówi że jest problem z Adresem IP i Bramą. Po wpisaniu naszych Ustawień:
Pisze że "nie wie jaki jest problem"..
Pozdrawiam!
Za pomoc daję like!
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.