Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buty nike - rozmiar

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem gdyż posiadam 2 modele butów nike. Jedne to jakieś halówki rozmiar 45,5 i są one mniejsze od backboard II rozmiar 45. I wczoraj chciałem zamówić sobie Nike Air Max night factor lecz nie było rozmiaru 45 tylko 44.5 i moje pytanie: Czy 44.5 a 45 to dużo różnicy? niby tylko 0,5 cm i dlaczego halówki są mniejsze od tych drugich butów choć rozmiar jest większy. Czy każdy model nike mogą mieć różną rozmiarówkę?

Opublikowano

rozmiary nie są zależne od firmy, tylko od producenta.
jeden chińczyk ma taką miarkę inny taką (niby granica błędu). To tak jak kiedyś sprzedawali na "łokcie" A że jeden ma mały łokieć, to już nie jego wina ;)
Tak samo przecież jest z ciuchami, w jedną L'ke wejdziesz, a w innej będziesz się dusił

kupując w sklepie internetowym, zawsze masz 10 dni na zwrot. 
Kapeć Ci nie pasuje, jest za ciasny etc, możesz go zwrócić, lub poprosić o wymianę na większy

jedyny myk jest taki, że to co chcesz oddać musi być nie naruszone, więc otwieraj ostrożnie, i nie rozrywaj tych papierowych metek, na tym plastykowym gównie (nie wiem jak to się nazywa...)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

rozmiary nie są zależne od firmy, tylko od producenta.

jeden chińczyk ma taką miarkę inny taką (niby granica błędu). To tak jak kiedyś sprzedawali na "łokcie" A że jeden ma mały łokieć, to już nie jego wina ;)

Tak samo przecież jest z ciuchami, w jedną L'ke wejdziesz, a w innej będziesz się dusił

kupując w sklepie internetowym, zawsze masz 10 dni na zwrot. 

Kapeć Ci nie pasuje, jest za ciasny etc, możesz go zwrócić, lub poprosić o wymianę na większy

jedyny myk jest taki, że to co chcesz oddać musi być nie naruszone, więc otwieraj ostrożnie, i nie rozrywaj tych papierowych metek, na tym plastykowym gównie (nie wiem jak to się nazywa...)

Lajtowo, zamawiałem na urban city a tam jest 30 dni na zwrot nawet. Tylko mnie dziwi to że mam kilka par butów tej samej firmy a rozmiary choć są różnę to buty wydają się być takie same bądz jak napisałem wiekszy rozmiar wydaje się mniejszym.

Opublikowano

A przecież masz tam chyba ile cm ma wkładka i se zmierz stopę i masz. 

Ja w Nike miałem 44, a w Adidasach 45. Tak to jest, ale wkładka tyle samo cm. 

4zzt3n.png

Opublikowano

bo tak jak mówię, Nike zleciło wykonania butów "A" Firmie w Tajwanie, A wykonanie butów "B" Firmie w Chinach

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

No jak mierzyłem stope to mam ogółem to mam 28 cm takie nie całe. Ale w tych 2 modelach co posiadam mam 29 i 29.5 więc mierzenie i sprawdzanie wraz z rozmiarówką nie jest 100% pewne ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...