Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dotyczące hostingu SoRED.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napewno lepsze od slotowych gówien. Ale to shalle więc są gorsze od vpsów czy dedykowanych maszyn. Polecam ci ovh.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

ja na tym 400s stawiałem ale to było na starej ofercie kimsufi.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Sored polecam, maszyny mało przeciążona jestem u nich 3 lata i miałem tylko raz problem, ale został rozwiązany bardzo szybko i dostałem lekki rabat na odnowienie. Aktualnie mam już tylko tam mały serwer 2GB ram, ale sprawuje się świetnie. Nie testowałem ile maksymalnie wyciągnie graczy. Tutaj masz ss'a jak pracuje procesor przy kilku serwerach.

http://scr.hu/0swp/ahwq2 
Opublikowano

@up sored oferuje tak zwane shalle. Kiedyś były bardzo modne i popularne bo są tańsze od dedyków czy vpsów.

Ale z czasem ludzie się zorientowali że takie serwery są bezwartościowe podobnie jak slotowce ze względu na to że jeśli na jeden taki serwer leciał ddos to pada cała maszyna. Jeśli jeden serwer obciąża to lagi są na pozostałych mimo że w statystykach pięknie pokazuje 20tps 30gb ramu z czego wolne np.10 giga. A nagle mimo że na serwerze jest 20 osób tps-y lecą do 8 i są masakryczne lagi.

Sored oczywiście jest lepczy od gównianych srajserwów itp. ale polecam maszyny dedykowane typu ovh.pl

@2up

Na start były drobne lagi bo zapomniałem wygenerować mapy z wb.

Przy dobrej konfiguracji nie powinno być problemów.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Sored polecam, maszyny mało przeciążona jestem u nich 3 lata i miałem tylko raz problem, ale został rozwiązany bardzo szybko i dostałem lekki rabat na odnowienie. Aktualnie mam już tylko tam mały serwer 2GB ram, ale sprawuje się świetnie. Nie testowałem ile maksymalnie wyciągnie graczy. Tutaj masz ss'a jak pracuje procesor przy kilku serwerach. 

http://scr.hu/0swp/ahwq2 

Widać jak pracuje, RAM się prosi o restart :D

OOOO, ze swapa korzysta?? : :O Niemożliwe, Lagi będą na tym w c***

Opublikowano

Jak chodzi o zwykły hosting to Firehosting.pl / ownserwer.pl 0 lagów na full serwerze. Dali mi także wypłaty ze sms shopa, po kontakcie przez skype. A jak chcesz dedyka to najlepiej SOS 5 na sprintdatacenter.pl, ew. ten pierwszy 64GB ram na ovh. zależy czego chcesz dokonać. Nie kupuj VPS'ów, nie opłaca się na minecraft.

Opublikowano

na fiberhost za 69,99 kupisz vps

Procesor: vCPU 3800 MHz x 1 vCore   CPU Benchmark: 12.105   Pamięć RAM: 4096 MB (4 GB)   Vswap (dodatkowy RAM): do 5120 MB   Dostęp do SSH Tak   Dysk 40 GB   Oprogramowanie: debian/ubuntu   Transfer miesięczny 650 GB   Indywidualnych adresów IP 1   Możliwość dokupienia IP Tak   SLA powyżej 99,5%   Dostępne płatności: Przelew Bankowy, SMS,
Przekaz Pocztowy, PAYPAL
PAYSAFECARD!   Darmowa instalacja ts3: W cenie*

Pakiet przeznaczony do dużych rozwiązań, jednak dla klientów oczekujących bardzo dobrej jakości.
* Instalacja serwera TeamSpeak3 może odbyć się bezpłatnie przez administrację za pierwszym razem, każda kolejna to koszt 10zł

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Uwaga! Attention! ¡Atención!

Ze względu na ogromną popularność naszej nowej oferty, problemy naszego dostawcy z uruchamianiem nowych maszyn, oraz fakt, że wmp ukrywa się przed paparazzi, nie jesteśmy w stanie realizować zamówień tak szybko jak zwykle (24h) i niektóre mogą się opóźnić nawet o trzy tygodnie.

Przepraszamy i prosimy, żebyście uwzględnili to przy składaniu zamówień. Wyślemy Wam również maila, jak tylko nadgonimy zaległości.

Przez OVH obecnie stoją, więc nie wiem czy sored.pl jest teraz dobrym wyborem. Ten komunikat jest już od dawna :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...