Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Maszyna dedykowana - instalacja.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo iż kupuje dedyka i robię serwer hardcore. Potrzebuje komend do zrobienia strony + jakiś itemshop do kupna unbanów ;). Daje lajki

Opublikowano

No dobra. Ale z jakiego hostingu kupujesz serwer? Jak kupujesz serwer z: hosting serwerów minecraft (craftserve.pl itp.) to sobie daruj.. Kup normalną maszynę (np. ovh.pl) z linuxem i na niej postaw serwer. Mogę ci pomóc, znam linuxa dobrze. Strona, itemshop. Potrzebujesz po prostu maszyny i zaprogramowanego kodu (tak, żeby kod łączył się z serwerem i dawał np. vipa bo kupieniu go). A zwykła strona to po prostu.. Piszesz (do prostych stron lepsze php) kod i po prostu wrzucasz na serwer na którym ma działać strona (nie ten na którym działa serwer minecraft).. . A darmowego kodu na itemshop nie znajdziesz. A te wszystkie co są, są szajsowate albo śledzą... I na to nie ma żadnych komend.. Widzę, że nie jesteś obeznany w tych sprawach. Ja bym się podszkolił w programowaniu stron i wtedy zaczynał..

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

#include <iostream>

#include <conio.h>

using namespace std;

main()

{

cout << "Tutaj była wiadomość, ale ją skasowałem ;P";

return 0;

}

Sry.. miałem podobny temat, i myślałem jaszczurku, że to do mnie napisałeś ;P.. jbc to zapraszam jaszczurku, może razem coś zrobimy.

Opublikowano

... xD Nie skomentuje tego.

Czekam na odpowiedź autora xD

Opublikowano

Większość dystybucji linuxa ma odrazu zainstalowanego apache2 , wgraj php5, mysql dla php i pare innych rzeczy - potem wrzuć strone (zazwyczaj jest to katalog /var/www)

I jeszcze 1 - to jest dział minecrafta, jeżeli dobrze pamiętam jest też dział od zarządzania serwerami dedykowanymi/vps.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Ja bym tam polecał stronę zrobić na osobnej maszynie.. Ale można zrobić i tak jak @up

Opublikowano

@Yaszczur
W temacie jest 'problem maszyna DEDYKOWANA instalajca..' więc zobacz i nie nabijaj postów.
@wyjaśnionka
Kupuje maszynkę 4 GB, jeśli będzie więcej graczy 16 GB, więcej 32 GB, więcej :D 48 GB.
@Potrzebuje komendy do zainstalowania strony, i jak wgrać pod nią itemshop, może być jakiś z neta. Jaki polecacie? Wysyłajcie linki ;).

Opublikowano

@up
Dzięki jak będę potrzebował pomocy napisze
Proszę o nie zamykanie tematu! :)

Opublikowano

@up A po co instalować komendę?

Podłącz przez recon i już.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Gdzie sprzedają dedyki 4GB ram  :O. Polecam się, znam się na linux'ie, oraz na programowaniu w html/css/php. Pisz PW

Instalacja apache + mysql'a przykładowo pod system Ubuntu, pod Debian jest ciut inaczej.

http://newbie.linux.pl/?id=article&show=510 

Tam też masz napisane gdzie wrzucić stronkę. :)

Pod debian jest tak samo, tylko nie ma "sudo" zainstalowane, więc musisz na root robić

Opublikowano

Gdzie sprzedają dedyki 4GB ram  :O. Polecam się, znam się na linux'ie, oraz na programowaniu w html/css/php. Pisz PW

Pod debian jest tak samo, tylko nie ma "sudo" zainstalowane, więc musisz na root robić

wlasnie widze jak sie znasz ... sudo  w kazdym linuxie jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...