Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno z allegro

rumek13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy moge cos zrobic w razie gdyby koles nie podal mi danych po zakupie postaci i przedmiotow?

chodzi mi o to ze mialem kupic konto a koles wystawil aukcje ale nie napisal takich zdan ze:

po zaksiegowaniu wplaty na koncie zmieniasz wysylasz mi passy po czym ja zmieniam maila a ty akceptujesz zmiane na swoim mail
z dopiskiem ze ta aukcja doityczy wyzej wymienionych przedmioto i postaci

tylko napisal ze ma do sprzedania konta wymienil jakie i tyle.

jak kupie to jest mozliwosc ze mnie oszuka  a jak tak czy bd mogl cos wtedy zrobic

?

Opublikowano

Jest taka możliwość a Allegro nie odpowiada za oszustwa w grach.

allegro odpowiada za wszystkie aukcje..

Zrób mu spór na allegro i wyślij wiadomość, że sprawa zostanie zgłoszona do allegro. Jak się przestraszy to odda

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Zrób mu spór na allegro i wyślij wiadomość, że sprawa zostanie zgłoszona do allegro. Jak się przestraszy to odda

ale ja jeszcze nie kupilem tylko pytam czy musi byc to wpisane bo to tak jakby dotyczy tylko kont w grze a nic o zmianie e-mail nie napisal dlatego pytam czy jakby napisal mialbym wiekszy dowod w razie co.

Opublikowano

Prawda jest taka, że kupowanie od jakichś randomów przedmiotów w metinie, jest zawsze niebezpieczne. Zwłaszcza jak są to jakieś drobne sumy. Odpowiadając na Twoje pytanie: Tak, może Cię wychu*ać. Jedyne co będziesz mógł w tej sytuacji zrobić to usiąść i płakać. Allegro "odpowiada za wszystkie aukcje" ? Heh beka. Teoretycznie jest coś takiego jak program ochrony kupujących na allegro, ale warto czasem przeczytać regulamin w którym jest elegancko napisane:

Aby skorzystać z Programu, należy:
zgłosić jednostce policji nieotrzymanie zakupu, 

@M0ntes i co mu da ten spór? Jeżeli kupi załóżmy 10 medali konnych za 20 zł i ich nie otrzyma, to nikt normalny nie poleci z tym na policję? 

Co innego jeżeli wydasz większy pieniądz, warty w przypadku oszustwa ingerowania policji, wtedy raczej nikt normalny nie poleciałby w chuja. 

Możesz mieć co prawda więcej szczęścia i trafić na dzieciaka, któremu jak przyjdzie mail od allegro informujący o wytoczonym sporze to odda w zębach to na co chciał Cię ojebać, ale ja bym wolał nie ryzykować.

Reasumując jeżeli wydajesz większą kwotę, to masz możliwość odzyskania jej w przypadku oszustwa. Jeżeli natomiast jest to jakieś marne 50zł, a sprzedający nie ma żadnych komentarzy to proponuję nie ryzykować, bo na takie właśnie małe kwoty najczęściej robią w balona.

Opublikowano

Teraz jeszcze jedna sprawa juz dopisal to co mu powiedzialem wszystko elegancko.

Sella to za 150zl.

Tylko teraz chce zebym przelel to na inny nr konta a nie ten co przyjdzie na e-mail.

On mi ma podac przez gg

I to już jest podejrzana kwestia.

Ja bym się dwa razy PORZĄDNIE zastanowił, bo taka nagła zmiana nie wróży nic dobrego.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Nie za wszystkie, w grach online takich jak Metin właśnie jest to namieszane ..

Wiem, bo kolega kupował coś tam właśnie z Metin2 i jak go okradli to, napisali mu,że nie ponoszą za to odpowiedzialności.

Można liczyć tylko na to, że ktoś się przestraszy.

Opublikowano

Teraz jeszcze jedna sprawa juz dopisal to co mu powiedzialem wszystko elegancko.

Sella to za 150zl.

Tylko teraz chce zebym przelel to na inny nr konta a nie ten co przyjdzie na e-mail.

On mi ma podac przez gg

No i zrobisz mu darmową dotację na inny nr konta. Nawet nie będziesz miał dowodów, bo nie przyzna się, że on ci takie coś napisał i nic mu nie zrobisz. Jeszcze sobie prowizje cofnie :P.

82832231014459106085.png

Opublikowano

Czyta się dokładnie zawsze i zwraca uwagi na punkty, których brakuje. 
Módl się, żeby nie poleciał w kulki ;)

Opublikowano

Hmm ot napisał sobie, że ma do sprzedania to i tamto, na gg chce podać Ci inny nr niż jest podany w serwisie, ja bym się z handlu wycofała bo śmierdzi mi to oszustem, a takich na tym serwisie niestety coraz więcej i to nie tylko jeśli chodzi o gry. Zwracajmy też uwagę na maile, które przysyła nam niby allegro ;) oszuści próbują, choć bardzo nieudolnie wyłudzić dane dostępowe do kont. Samo allegro nie miesza się w sprawy metina, bo za dużo było już afer z tą grą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...