Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alfa Romeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam zamiar kupić sobie alfę od 5.000 do 10.000zł. Jest to moje pierwsze auto, więc lepszego nie potrzebujecie. Jakie macie opinie na temat tego auta?
Jaki model polecacie? Jak wygląda temat zawieszenia oraz blach?

Opublikowano

Napewno chcesz alfe? Wedlug mnie alfa jest slaba.Ale auto z "Sredniej klasy"wedlug wielu. Do zawieszenia nie mam problemow a blachy szybko rdzewieja.

TONV8iZ.png

Opublikowano

Polecam tez starego mercedesa

cos takiego

2000-mercedes-benz-c230-4-dr-c230-superc

Sa skurczybyki wytrzymale :> Moj wujek 4 lata starym mercedesem jezdzi i chyba tylko 2 razy sie zepsul.

TONV8iZ.png

Opublikowano

Co do Mercedesów-Moja matka miała dokładnie takiego:

102686767_4_644x461_mercedes-124-diesel-

(Oczywiście ten nie jest nasz :D)

1988r., 3L diesel.

Auto chociaż stare, to miało 115 koni, śmiagało jak dzikie i jedyne co się w nim wymieniało to olej i opony na zimę. Nie do za tarcia i w dodatku nie drogi- do 2.000 znajdziesz w dobrym stanie.

Co do innych aut, mój wujek kupił niedawno golfa, rocznik coś około 2000 i też bardzo pochwala.

Opublikowano

a ja jako mechanik nie polecam Golfa, nie wiem kto mógł skonstruować takie coś, absolutnie nie kupuj golfa! siedziałem troche przy tym pudle, i odradzam kupna.

taka rada na przyszłość - nie pytaj się o takie rzeczy na takim forum, lepiej jedź sobie pooglądać samochody z kumplem/dziewczyną czy jak tam wolisz, sam wybierz.

"będę rozjeżdzał wam serca na dwudziestu calach"  B)

Opublikowano

Czemu akurat Alfa? Nie lepiej wziąć coś... mniej awaryjnego i tańszego w eksploatacji? Nie wiem za bardzo co Ci mogę doradzić, ale lepiej zastanów się, czy na pewno Alfa Romeo.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

każdy ma swój "ulubiony model". ja bym wybrał na twoim miejscu coś z takich popularniejszych modeli : Audi, Skoda, BMW. to są takie wygórowane według mnie Marki.

a tak swoją drogą, to niektóre Alfy maja dość sporą, typową wade jesli chodzi o zawieszenie ;) poczytaj. co prawda koszta nie są duże ale dużo zabawy z takimi rzeczami :)

Opublikowano

Golfa to bym patykiem nie tkną a co dopiero kupił... Też jestem mechanikiem (praktykant) i każdy odradza kupno wieśwagena  ;)

A co do alfy to każdy kto mówi, że łohohohohoh będzie Ci się psuła to jest w błędzie. Tak się składa, że robię w serwisie alfy i muszę wam przyznać KTO DBA TEN JEŹDZI!!! Rozejrzyj się za Alfa Romeo 147

Opublikowano

Kup sobie lepiej golfa3, szybko części znajdziesz I blachy ma wytrzymałe. Lub bmw do 10k.

A ja polecam Golfa 2 :3 

Rodzice mieli, niezniszczalny.

Was pojebalo? zaden idiota nie kupi golfa prosze was... Wy tu smiecicie swoim tepym gownem ktore nie umie jezdzic a nie pomagacie. Jak sie dowiecie jakie auto jest "dobre" (nie zjebwagen) to wtedy sie wypowiadajcie a nie "kup lepiej golfa 3 bedzie szacun na dzielni" "bo blachy so kupuj golfa 3"

ps BLACHY WYTRZYMALE XDDD?

Bez spamu - Polecam volvo. Szybkie jest i wytrzymale jak mercedes. Takie "klasyczne" oraz duze. Cos takiego 2000

2000-volvo-s80-t6-pic-37210.jpeg

TONV8iZ.png

Opublikowano

śmiechu co nie miara czytając niektóre komentarze...na pierwszy samochód w życiu, 10tyś. to troche za dużo, moim zdaniem.

każdy ma swoje upodobania, ja np. poluje na Octavie I - wcale nie taki drogi samochód, kumpel kupił za 6 kawałków, 1.6, 101 koni w gazioku.

poluje też na Seata Toledo (szukam bicioka, bo wujek jest blacarzem)

więc naprawde nie na każde auto - tym bardziej pierwsze musisz wydawać duża sume ;)

Opublikowano

a ja jako mechanik nie polecam Golfa, nie wiem kto mógł skonstruować takie coś, absolutnie nie kupuj golfa! siedziałem troche przy tym pudle, i odradzam kupna.

taka rada na przyszłość - nie pytaj się o takie rzeczy na takim forum, lepiej jedź sobie pooglądać samochody z kumplem/dziewczyną czy jak tam wolisz, sam wybierz.

Jak znajdzie w dobrym stanie golfa, zadbanego to nie bedzie miał z nim problemów.

Są to dobre auta, tanie czesci zamienne, dobre silniki.

Opublikowano

@up.

ogólnie, jeśli chodzi o silniki VW to działają bez zarzutów, ale ja mówię o Golfach. Dla mnie Golf to tak jak Multipla, sorry :)

teraz, na ulicy znajdziesz bardzo, bardzo dużo silników VW bo są najpopularniejsze.

Opublikowano

Was pojebalo? zaden idiota nie kupi golfa prosze was... Wy tu smiecicie swoim tepym gownem ktore nie umie jezdzic a nie pomagacie. Jak sie dowiecie jakie auto jest "dobre" (nie zjebwagen) to wtedy sie wypowiadajcie a nie "kup lepiej golfa 3 bedzie szacun na dzielni" "bo blachy so kupuj golfa 3"

ps BLACHY WYTRZYMALE XDDD?

Bez spamu - Polecam volvo. Szybkie jest i wytrzymale jak mercedes. Takie "klasyczne" oraz duze. Cos takiego 2000

Dodany obrazek

Volvo powiadasz, jak coś Ci w nim padnie to części nie są za tanie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...