Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykrywanie fishbota przez GM Metin2.PL

LanaIsGod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś, o 01:19 łowiłem ryby na fishbocie. Cały czas byłem, bo pisałem z osobą, która łowiła obok mnie, pisaliśmy na głównym czacie. Nagle zjawił się GM ze sprawdzaniem  czy ktoś nie ma fishbota, ja byłem spokojny, bo na szczęście nie byłem wtedy afk. Po kilkunastu sekundach postać zaczęła wyciągać i zarzucać wędkę non stop, bez przerwy, dopóki się nie wylogowałem. Przed tym ktoś napisał mi, że GM wykrył bota. Czy jest to możliwe, że w ten sposób GM wykrywa fb? Że postać zaczyna zarzucać i wyciągać wędkę? Jak loguje się na konto, to nie jest zbanowane, czy to mogło być coś z modem i mógł się po prostu zaciąć? 

Opublikowano

Nie głuptasie.To nie jest GM a autoGM działa na podobnej zasadzie jak wasze exp boty. Tyle że on ma wyznaczone miejsca gdzie ma sie pojawic.Wykrywa fb poprzez 30sec spamowanie (wgrane ma jakies pytania) jak nie odp leci perm .Wiec ustaw sobie spam bota jak w nocy lowisz i bana nie dostaniesz

Opublikowano

Nie głuptasie.To nie jest GM a autoGM działa na podobnej zasadzie jak wasze exp boty. Tyle że on ma wyznaczone miejsca gdzie ma sie pojawic.Wykrywa fb poprzez 30sec spamowanie (wgrane ma jakies pytania) jak nie odp leci perm .Wiec ustaw sobie spam bota jak w nocy lowisz i bana nie dostaniesz

To nie był autoGM, bo stał i z nami pisał normalnie.;x

Opublikowano

GM ma wyznaczone miejsca, ktore sa najczesciej dobrym miejscem dla botów, gdy widzi jakas łowiącą postac i szepnie do niej, a ona albo nie odpisze albo wyloguje sie/przestanie bocic i tak poleci perm. Mialem tak na PL, nie wazne czy masz ustawionego spam bota czy nie, nawet jesli masz ustawiony wykrywacz GM na modzie i ustawione zebys np. przestal lowic lub wylogowac sie, poniewaz GM napisze na szpecie np. 'Witam' jesli nic mu nie odpiszesz to odpowiedz jest jasna, po za tym nie ma co nawet walczyc bo jesli nie sa pewni to sprawdza Twoje logi :) mysle, ze pomoglem.

Opublikowano

Polecam wlaczyc wykrywanie gm, zablokowac szept, gm podzejdzie i kick i nie ma jak sprawdzic czy jest fb no chyba ze w logach. LanaIsGod wylaczaj fb i low recznie gdy piszesz a nie fb ci zarzuca wedke i w tym samym momencie pojawia sie twoja wiadomosc na czacie.

Opublikowano

Autospamer jak wkazuje nazwa automatycznie spamuje. Chodzi w tym o to, że kiedy ktoś do Ciebie napisze, ten wyśle tej osobie wiadomosć, którą wpiszesz w danym miejscu. Można go również zastosować przy sprzedawaniu danego itemu, wpisujesz w miejscu na chat, np. !Sprzedam xxx xxx xxx, klikasz start i co kilkanaście sekund ta wiadomość jest wysyłana.

Opublikowano

siemka , co to ten autospamer i jak on działa ? co ona ma powiązane z fish botem i jaką on role pełni z fish botem ?

Z fishbotem może mieć powiązanie takie, że pisze do postaci, która się do Ciebie zbliży(kiedyś takie coś było).

Dziś już niestety autospamer nie ma żadnego zastosowania jeżeli chodzi o fb-autospamer, gdyż bany nadawane są z automatu poprzez logi, więc dzieje się to bez ingerencji GMa.Resztę kolega wyżej wytłumaczył :-)

Opublikowano

Witam piszecie piszecie i nikt konkretnie nie odpowiedział na pytanie. A co do pytania to nie było żadnego AutoGM  ani Gm nie wykrył bota chociaż było blisko :D  I tak to coś w Modzie ja tez to zaobserwowałem że jeżeli GM jest blisko to postać głupieje i macha wędką przyczyną było to że zapewne miałeś włączony wykrywacz GM wystarczy go wyłączyć i działa normalnie nawet gdy obok jest GM.

Opublikowano

Na fish bocie można lecieć nie służej niż 4-5h (albo 5-6h niepamietam) dziennie bo inaczej wbijasz się do logów i dostajesz automatycznie bana, 
przy łowieniu po 4-5h nie dostawałem banów na konta, GM podbijał pytał czy żyje odpisujesz cokolwiek gm idzie dalej. 

Opublikowano

Na fish bocie można lecieć nie służej niż 4-5h (albo 5-6h niepamietam) dziennie bo inaczej wbijasz się do logów i dostajesz automatycznie bana, 

przy łowieniu po 4-5h nie dostawałem banów na konta, GM podbijał pytał czy żyje odpisujesz cokolwiek gm idzie dalej. 

Skąd ta informacja 4-5h dziennie? :>

Opublikowano

Witajcie,

Jako, że przeprowadzałem (z ciekawości) swoje własne doświadczenia związane z FB na serwerze Diumar. W ich wyniku straciłem ponad 50 kont, więc można uznać je za miarodajne. Wnioski, jakie wyciągnąłem to:

- GM sprawdza IP oraz ilość kont zalogowanych na jedno IP, ponadto GM wie co robią dane konta, na jakim CH są (wiele razy GM mi pisał ile kont mam zalogowanych mimo, że były na różnych ch, na różnych mapach)

- ilość kont zalogowanych z jednego IP, jeśli jest większa niż 1 i wszystkie konta łowią ryby to już jest źle, GM wtedy po prostu przenosił mnie do stajennego i czekał aż wyjdę na WH

- Ustawienie opcji "Aktywuj wykrywacz GM" na "Quit" lub "LogOut" w przypadku gdy macie kilka kont jest samobójstwem. GM w takim przypadku banował mi wszystkie konta zawsze, nie patrząc na to, że nawet ich nie widział.

- GM moim zdaniem nie zna IP z jakiego się logujemy aczkolwiek wie ile kont jest zalogowane na to samo IP. Wiele razy z nim rozmawiałem i dopiero gdy zauważał podobny styl rozmowy, czy też obelgi skierowane w jego stronę dodawał, że już się znamy.

- Gdy macie "Wykrywacz GM" na "LogOut" i zdążycie się zalogować zanim Was zbanuje to nic się nie stanie. Efektem tego była zawsze kolejna wizyta GM, często też sprowadzenie SGMa.

- GM z (GM) w nicku nie może nic zrobić, to taka bardziej kontrola tego czy jesteście i tego czy macie "wykrywacz GM", dopiero [GM] w nicku sugeruje, że będziecie fruwać po mapie.

- Gdy jesteście zamknięci u stajennego najczęściej wystarczy napisać na czacie normalnym, że poprosicie o przeniesienie w miejsce, z którego Was zabrano oraz, że GM utrudnia Wam grę. Pisanie nicku GMa wiąże się z nadchodzącymi częstymi kontrolami.

- Zbyt długie przebywanie On-line jedną postacią, która łowi wiąże się z częstymi kontrolami i nadchodzącym banem.

- Postacie na jednym mailu oraz handlujące z postacią na duże kwoty, a także będące na jednym IP oznaczają powiązanie z kontem na który udzielony będzie w przyszłości ban. Przerzut poprzez wyrzucanie itemów na ziemię jest moim zdaniem niewykrywalny.

- Wchodzenie w kontakty z GM rodzi niepotrzebne problemy, mało kto rozmawia z nim, a jesli nawet to raczej w sposób prymitywny. GM po czasie rozpoznaje styl rozmowy, zwłaszcza jeżeli próbuje się mu pokazać brak szacunku ^^.

Gdybyście mieli jakieś dodatkowe spostrzeżenia odnośnie tego w jaki sposób banują FB to chętnie je poznam.

Opublikowano

Do UP

Wyrzucanie itemow na ziemie jest tak samo wykrywalne jak handel, GM moze nie jest w stanie tego sprawdzic ale HGM czy GA moze sprawdzic Ci co, jak i gdzie wyrzucilem co do sekundy i kto podniosl ta rzecz :) pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...