Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Znikajace liscie ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem na serwerze ze jak zasadze drzewo to liscie z tego drzewa mi znikaja, probowalem komenda bigtree sadzilem sadzonka ale nie dziala, te liscie ktore postawie reczenie oraz ktore byly wygenerowane zostaja, ale te ktore posadze nie, ma ktos jakas rade jak to naprawic ? Daje 15 like

Opublikowano

Jaki silnik serwera? Pluginy? V. Na ktorej pracujesz + ew. Logi (jesli cos wyskakuje).

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Silnik : Spigot 1.7.4

Pluginy : NoCheatPlus, WorldEdit, VoxelSniper, Vault, PermissionsEx, Multiverse-Core, MyCommand, CookieMonster, SignColors, TreeAssist, WorldGuard, HeadDrops, AutoMessage, iConomy, AuthMe, ChestShop, AutoSaveWorld, Essentials, MagicCarpet, EssentialsProtect, EssentialsSpawn, OtherDrops, Multiverse-Portals, AZRank, EssentialsChat, Factions, ScoreboardStats, CombatLog

Bledy : Brak

Opublikowano

A tylko na serwerze sie tak dzieje ?

@Edit A i spróbuj zmienic silnik na craftbukkita ;)

@down a zaproś kolege lub gracza i niech zobaczy czy też takie coś ma .

@AdamGrzegorz Wiem że sie niczym nie różni,ale gdy mialem spigota,miałem dużo problemów,zmieniłem na craftbukkita i tych błędów juz nie było ;)

EUNE - 20 LVL - NICK - LAYUPL

EUW - PO WBICIU 30 LVL GRAM TU!

Opublikowano

Hmm, dosyć dziwny przypadek, może jakiś konkretny plugin ma pewną opcje, która się buguje, musisz poszukać, bo nie sądze aby była to wina serwera/silnika. Pousuwaj niektóre pluginy i patrz.

@Edit

Restartowałeś serwer po usunięciu TreeAssist czy tylko /reload?

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

@XxXZaharXxX, Spigot niczym się nie różni od craftbukkita, tylko tym, że Spigot posiada mniej błędów. Tyle ^^

@Temat,

Spróbuj usunąć TreeAssist, może on ma bugi?

@Od kiedy Spigot = Bukkit? Różnica jest dość spora (zwłaszcza w optymalizacji i stabilności), chodź twórcy Spigota zapewniają kompatybilność z pluginami bukkita.

A co do problemu to proponuje ustawić w WorldGuardzie flagę. (/rg flag __global__ leaf-decay deny).

Opublikowano

@Od kiedy Spigot = Bukkit? Różnica jest dość spora (zwłaszcza w optymalizacji i stabilności), chodź twórcy Spigota zapewniają kompatybilność z pluginami bukkita.

So Sorry, ale nie powiedziałem że Spigot = Bukkit bo to prawda, Spigot posiada dużo mniej bugów niż bukkit, tak jak tam powiedziałem i nawet to zacytowałeś więc w czym problem? No może trochę tam powiedziałem dziwnie bo "niczym się nie różni" a jednak różni się. Ale nie rozumiem twojego powodu do spiny, ponieważ jednak Spigot a Bukkit to bardzo podobne silniki w porównaniu np. do MCPC+ lub  Tekkit prawda? ^^

Opublikowano

So Sorry, ale nie powiedziałem że Spigot = Bukkit bo to prawda, Spigot posiada dużo mniej bugów niż bukkit, tak jak tam powiedziałem i nawet to zacytowałeś więc w czym problem? No może trochę tam powiedziałem dziwnie bo "niczym się nie różni" a jednak różni się. Ale nie rozumiem twojego powodu do spiny, ponieważ jednak Spigot a Bukkit to bardzo podobne silniki w porównaniu np. do MCPC+ lub  Tekkit prawda? ^^

Z tego co napisałeś wynikało, że Spigot to po prostu nowsza i mająca mniej błędów wersja Bukkita, a tak nie jest. Spigot to zwykły Bukkit + zestaw wbudowanych narzędzi pozwalających przyśpieszyć serwer.

"Spigot posiada dużo mniej bugów niż bukkit" - Bazuje na nim, więc w większości ma podobne błędy... Zresztą to i tak zależy od pluginów, które są dla nich wspólne.

P.S. "ale nie powiedziałem że Spigot = Bukkit bo to prawda", nie powiedziałeś dlatego, bo to prawda? Logika...

Opublikowano

P.S. "ale nie powiedziałem że Spigot = Bukkit bo to prawda", nie powiedziałeś dlatego, bo to prawda? Logika...

Jezus maria...

Dodaj sobie przecineczek za Bukkitem wyjdzie ci co innego:

"ale nie powiedziałem że Spigot = Bukkit, bo to prawda, Spigot posiada mniej itd..."

I bardziej odpowiadaj na temat 'liści' a nie się kłócisz na MPC. 

Opublikowano

Zobacz czy w cofingu spingota na anty xray nie masz w replace ustawionych id krzaków etc.
+ zobacz flagi w cofingu WG oraz na globalnym cubie (chyba:  __GLOBAL__)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

lol dzieci to proste:

/rg flag __global__ leaf-decay deny

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...