Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który Gothic pierwszy ?

nonamenoname

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam już od jakiegoś czasu oryginalną wersje Sagi Gothica ale grałem do tej pory tylko w Gothic 1. Ostatnio nabrałem ochoty na grę w Gothic 2 i nie wiem czy zacząć grać odrazu wraz z dodatkiem czy może na początku podstawka a potem z dodatkiem, wiem o zwiększonym poziomie trudności w Nocy Kruka więc pytam.

Opublikowano

Gothic 2 jest świetną grą, polecam Ci zagrać od podstawki, i dopiero za jakiś czas wziąć się za NK, różnica jest duża.

Opublikowano

Według mnie dodatek psuje klimat podstawki. Zagraj w samą podstawkę, a potem zainstaluj dodatek.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

ludzie chyba nie do końca wiedzą o czym piszą...

NK dodaje wiele ciekawostek itd a ingerencja w fabułę jest taka że robisz questy dzięki którym dostaniesz się do "spoiler" robisz questy w "spoiler" i wychodzisz zapewne z nową prześwieną bronią :)

ja od początku grałem w NK

co do poziomu trudności - niektóre sprawy są trudniejsze a inne łatwiejsze

można powiedzieć że NK to taki patch który ułatwia zbyt trudne elementy i utrudnia to co było zbyt łatwe

zależy od ciebie

jeszcze tylko dodam że jest kilka męczących questów w NK ale ich fabuła dalej stoi na wysokim poziomie

nielogiczne jest też że taki mag który jest potrzebny do "pewnego bardzo ważnego wydarzenia" nie chce opuścić swojego stanowiska (w mieście prawi kazania - jeszcze kilka dialogów wcześniej mówi że ci ludzie wcale go nie słuchają) dopuki inny szanowny mag nie przyjdzie go zastąpić...

bez sensu...

no i teraz będziesz musiał ukończyć NK bo inaczej fabuła nie pójdzie dalej

niemniej polecam

Opublikowano

Tak wiem, wiem. Narazie zdecydowałem, że przejdę NK a potem czystego Gothic'a 2. Aktualnie jestem na odkryciu Grobowca Quardohona ( ciężko zapamiętać tą nazwę ale oryginał jest bardzo podobny) więc jestem na ukończeniu fabuły dodatku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...