Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kod odpalający inny program

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podałby mi ktoś kod do visual basic, który odpala program z jakiejs lokalizacji ale nie dokladnej, zeby np. ja mam np. w c/cos/cos a kto inny e/cos/cos i zeby i jemu i mnie dzialalo zeby bralo pod uwage to co jest w tym folderze lub w folderze w tym folderze cos takiego wiecie o co chodzi chyba ;)

Opublikowano

a kod? :D

Taki problem znależć? Tego jest pełno na internecie. Przeglądałeś dokumentacje? :0

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

@up jemu chyba chodziło o to że nie każdy ma partycje C :)

Pozwól że przerobie trochę pod jego "Upodobanie"

Dim path As String = TextBox1.Text

System.Diagnostics.Process.Start(path)

Teraz w tego TextBox1 wpisujesz sobie to "c/cos/cos" a kolega może wpisać "e/cos/cos"

371007.gif

Opublikowano

Dzięki ;)

@Ref

PS dość ważne, a jak chce np. cs'a bo jest tak ze cos takiego     hl.exe -game cstrike i wlasnie co z tym -game cstrike

Opublikowano

@Ref

próbowałem ale gra sie nie uruchamia :/

a ps: wolalbym tak zeby, automatycznie znalazlo emm.... folder w którym launcher sie znajduje, i szukalo tam hl.exe bo ja wlasnie launcher do wlasnego cs'a robie tak jak by, a wracajac do tego co pisalem, chciałbym żeby odnalazło hl.exe w najbliższym folderze z cs'em, lub w tej lokalizacji w ktorej jest. I uruchomilo cs'a nie half life'a

Opublikowano

Dobra, temat do zamknięcia ponieważ kombinowałem i znalazłem ten kod..... i 100 razy krótszy od tych co podajecie, ale dzieki za checi :) ten kod wpisalem tak:

Shell("hl.exe -game cstrike")

;)

PS: działa oczywiście wkrótce udostępnie mojego cs'a może tutaj podam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...