Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

pomoc chlodzenie

sedes4331

Pytanie

Opublikowano

Siema ostatnio mój kompek się przegrzewa a nowy kupuje za 2 lub 3 miesiąca wiec rozmontowalwem jedna część obudowy i podstawilwm obok kompa normalny wiatrak który nas chłodzi w lato i pytanie czy może to być groźne dla komputera?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic się z tym nie stanie ^^ też tak miałem ale rozmontowałem PRAWĄ część obudowy i postawiłem ją w chłodnym miejscu (najlepiej koło okna by się dobrze wietrzyło) ale jak bedziesz długo korzystał z komputera radze zainwestować w podzespół z wiatrakiem dla lepszego chłodzenia lub zrobić sobie komputer chłodzony wodą (są takie ale ja nie potrafię takiego skonstruować)

Opublikowano

Nic się z tym nie stanie ^^ też tak miałem ale rozmontowałem PRAWĄ część obudowy i postawiłem ją w chłodnym miejscu (najlepiej koło okna by się dobrze wietrzyło) ale jak bedziesz długo korzystał z komputera radze zainwestować w podzespół z wiatrakiem dla lepszego chłodzenia lub zrobić sobie komputer chłodzony wodą (są takie ale ja nie potrafię takiego skonstruować)

Boże.. Następny, co mu te chłodzenie wodą, skoro se kupi chłodzenie za 200 zł i już ma zawsze dobre temperatury, chyba, że mocne OC zrobił lub ma słabą sztukę procesora.

4zzt3n.png

Opublikowano

Nie ma takiej potrzeby, wyczyść komputer, zetrzyj starą pastę z procesora, potem nałóż nową ( cena dobrej pasty to tylko 30 zł ) i temperatury od razu będą mniejsze.

4zzt3n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...