Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ubezpieczenie telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziewczyna zakupiła w t-mobile Xperie Z wraz z jej ubezpieczeniem. W sobotę spadła na nią lampka i pękł wyświetlacz. Oczywiście jest to z winy użytkownika ale po to jest ubezpieczenie. Udała się do salonu t-mobile i otrzymała informację że owszem, ubezpieczenie było wykupione, jednak zostało wyłączone, ponieważ przez 4 miesiące od zawarcia umowy nie zgłosiła usterki telefonu. Można powiedzieć, że jej ubezpieczenie przepadło. Tymczasem w regulaminie tej usługi nie ma żadnej takiej notki, że ubezpieczenie w ogóle może wcześniej wygasnąć, zostać wyłączone itp. bez zgody użytkownika. To samo wyczytałem na fanpage'u t-mobile na fb... Pewien mężczyzna miał ten sam problem i na stronie dostał informację, że ubezpieczenie zaczyna działać po 4 miesiącach od zawarcia umowy. I stąd moje pytanie, czy ktoś korzystał z tej oferty i jak to de facto wygląda, bo jesteśmy już skołowani. 

Podsumowując:
Czy jeśli nie zgłoszono awarii w ciągu 4 miesięcy, to ubezpieczenie może zostać wyłączone tak po prostu, bez żadnej informacji? 
Czy ktoś miał taki problem i jak z tego wybrnąć?

Opublikowano

z tą usługą ubezpieczenia to tylko pic na wodę by tylko dodatkowa kasę ściągnąć bo nigdy nie pokrywa ona całej wartości sprzętu  za naprawę i tak trzeba będzie sobie zabulić albo za wymianę telefonu na nowy w granicach prawie 60% jego wartości ( jakby nie było to wcale nie jest zysk bo w abonamencie dalej się spłaca ten telefon! czyli buli się za telefon jego cenę + 60% dodatkowo :0 )

niestety usługa jest uaktywniona na jakiś czas, jeśli się jej nie przedłuża to jest anulowana, za przedłużenie jej odpowiedzialny jest użytkownik nie operator , no chyba że nadal płaci składkę ubezpieczenia ( chyba ok 5 zł miesięcznie, będzie pisało na fakturze ) to bez względu co za głupoty pieprzy osoba w salonie dalej jest ubezpieczenie.  jeśli odmawia przyjęcia najlepiej poprosić o oświadczenie na piśmie na jakiej podstawie skoro ubezpieczenie jest płacone nadal w abonamencie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No tutaj jest że ona płaci wtedy tylko 10% kosztów naprawy (minimum 30 parę zł..) lub 10% ceny nowego telefonu. Ubezpieczenie było opłacane co 3 miesiące i wliczane w abonament. 

Opublikowano

Jak ja kupowałem swoją Z1 to zaproponowali mi taką opcję że dopłacam 300 zł i mam gwarancję na 3 lata obejmującą wszystkie uszkodzenia telefonu. (Popsute gniazda, zalanie, rozbicie szkła. ) Jednak jej jeszcze nie popsułem i nie miałem okazji aby sprawdzić czy nie ściemniali z tą gwarancją. ;) 

Opublikowano

z tą usługą ubezpieczenia to tylko pic na wodę by tylko dodatkowa kasę ściągnąć bo nigdy nie pokrywa ona całej wartości sprzętu za naprawę i tak trzeba będzie sobie zabulić albo za wymianę telefonu na nowy w granicach prawie 60% jego wartości ( jakby nie było to wcale nie jest zysk bo w abonamencie dalej się spłaca ten telefon! czyli buli się za telefon jego cenę + 60% dodatkowo :0 )

niestety usługa jest uaktywniona na jakiś czas, jeśli się jej nie przedłuża to jest anulowana, za przedłużenie jej odpowiedzialny jest użytkownik nie operator , no chyba że nadal płaci składkę ubezpieczenia ( chyba ok 5 zł miesięcznie, będzie pisało na fakturze ) to bez względu co za głupoty pieprzy osoba w salonie dalej jest ubezpieczenie. jeśli odmawia przyjęcia najlepiej poprosić o oświadczenie na piśmie na jakiej podstawie skoro ubezpieczenie jest płacone nadal w abonamencie

Mój brat na tyle zbajerowal obsługę klienta ze dostał nowy telefon ;)

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Mój brat na tyle zbajerowal obsługę klienta ze dostał nowy telefon ;)

Ale nie o to pytam... Dzisiaj w innym oddziale dowiedzieliśmy się iż, cytuję:

Owszem, ubezpieczenie było wykupione i opłacone na cały pierwszy kwartał, a w drugim kwartale t-mobile otrzymał maila z informacją iż z ubezpieczenia chcemy zrezygnować. Jako iż przed wyłączeniem trzeba tą informację zweryfikować to na adres email (wzięty z kosmosu, bo nikt takiego nie podał) została wysłana prośba o hasło do taryfy. Hasło zostało zwrócone błędne, więc ponowiono prośbę z tym że tym razem poproszono o datę urodzenia abonenta, to również zostało podane błędnie ale ubezpieczenie mimo to zostało wyłączone (!). Następnie został wysłany aneks (drogą pocztową), gdzie była zawarta informacja o wyłączeniu ubezpieczenia.

Problem w tym, że ten aneks nie dotarł... Co do maili wytłumaczeniem było to, że ludzie często zmieniają maile. Ale tego skąd wzięli tego maila na który zostało to wysłane już nie wiedzą. 

Dodatkowo "ekspert" obejrzał telefon. I stwierdził, że do wymiany jest... wszystko, oprócz procesora ( o.O ). A szanowna pani asystent powiedziała, że w ramach rekompensaty dokonają naprawy za "jedyne" 1400zł (cena nowego telefonu to 1800zł...), a w komisie koszt to już 800zł z gwarancją... 

Czy to jedyny taki wybryk tej sieci?..

Opublikowano

Jeśli jesteś pewny tego co piszesz to musisz zrobic burdel w dziale handlowym lub od razu wejść na drogę sądową

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...