Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer na maszynie VPS linux sam się wyłącza. Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki dosyć sporawy problem dotyczący mojego serwer minecraft.

Otóż serwer stoi na maszynie VPS Linux, kupionej w serwisie Mintshost.pl

Problem polega na tym, że serwer sam po jakimś czasie sam się wyłącza. Tutaj macie link do tego, co wyświetla się graczom, gdy są w tedy na serwerze:

http://i61.tinypic.com/so0j1x.png

Jest to bardzo uciążliwe, ponieważ nie można zainstalować teraz combatlog'a, oraz po wyłączeniu się serwera, serwer cofa się trochę z danymi, tak jak by się nie zapisuje, i gdy ponownie go włączę, to pokazuje to co było jakąś minutę temu.

Proszę o jak najszybszą pomoc, ponieważ chcę zrobić z niego serwer publiczny, a forum jest zrobiona, a domena do tego forum jest już również wykupiona. 

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Dzisiaj mi się udało przechwycić, co się w konsolce wydarzyło, umieszczam linka do screena.

http://i58.tinypic.com/35bwpp4.png

Możliwe, że serwer przeciążony, porobię porządki na vps-ie i zobaczy się co dalej będzie.

/Dodam jeszcze, że po każdym wyłączeniu się serwera, wyskakuje w głównym folderze log z nazwą: "hs_err_pid" i na końcu jakieś numerki.

Opublikowano

Wystarczy znajomość języka angielskiego błąd mówi że jest za mało pamięci dla środowiska Java.

Podaj treść tego pliku

Opublikowano

Jednak to nie po wyłączeniu się serwera, tylko po czymś innym, nie wiem po czym, bo ostatnio jak się wyłączył to nic nie wyskoczyło. Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to prosiłbym o jak najszybszą pomoc :)

Opublikowano

podaj parametry serwera

typu jaki linux ile ram jaki procek itp

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Spróbuj od nowa zrobić serwer- jeśli to nie pomoże- to tak jak kolega wyżej, za mało miejsca dla javy ;)  Albo powiększ ram- jak masz taką możliwość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...