Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Team Fortress 2 - co i jak?

TheProoScroll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<<----REKLAMA

<<----REKLAMA

Pluginpng_ehahrhe.png

Typ rozgrywki pochodzi od tytułowej gry "Team Fortress 2". W głównej mierze chodzi w niej o to, że czerwona drużyna próbuje przejąć punkt, a niebieska jej przeszkadza. Gra symbolizuje się kilkoma trybami rozgrywki, jednak plugin oferuje nam tylko jeden typ - niestety.

Komendypn_ehahrxn.png

/tf2 help - wyświetla nam listę komend

/tf2 reload - odświeża plugin

/tf2 create map [nazwa] - tworzymy mapę 

/tf2 set playerlimit [nazwa areny] [liczba] - ustawia nam maksymalną liczbę graczy na arenie

/tf2 set redtp  [nazwa areny] [id]- ustawia nam punkt respawn dla drużyny red (w miejscu gdzie patrzymy, stoimy)

/tf2 set bluetp  [nazwa areny] [id] - ustawia nam punkt respawn dla drużyny blue (w miejscu gdzie patrzymy, stoimy)

/tf2 set capturepoint [nazwa areny] [id] - wpisujesz podczas stania na płytce (drewnianej, lub kamiennej) . Jeżeli id mamy ustawione na 1 to to będzie pierwszy punkt do przejęcia 2 to drugi etc.

/tf2 set spawn [nazwa areny] - otwiera nam okienko GUI z dostępnymi ustawieniami związanymi ze spawnem

/tf2 set spawn lobby - komenda ustawia nam globalny spawnpoint dla wszytskich map (tzw. lobby z wyborem areny etc.)

/tf2 set timelimit [nazwa areny] [czas] - ustawia nam czas jaki możemy grać na arenie. Czas podajemy w sekundach.

/tf2 create classbutton [normal(gracz)|donator(vip)] [klasa] - po wpisaniu komendy otrzymujemy guzik dzięki któremu ktoś będzie mógł wybrać klasę (kładziemy go gdzieś w lobby, nie globalnym, tylko już takim w grze]

/tf2 create changeclassbutton [klasa] - ten guzik będzie pozwalał na zmianę klasy podczas grania na arenie, kładziemy go gdzieś na spawnie lub specjalnym pokoju przeznaczonym do tego

/tf2 join [nazwa areny] - pozwala na dołączenie do areny (możemy do tego wpisać team (blue, red), gdy go nie podamy zostaniemy automatycznie przeniesieni do teamu)

/tf2 leave - wyjście z areny

Permissio_ehahxnw.png

tf2.create - pozwala na używanie wszystkich komend związanych z tworzeniem areny

tf2.play - pozwala na używanie wszystkich komend związanych z rozgrywką

tf2.button.normal - pozwala na wybranie klasy dla zwykłego gracza

tf2.button.donator - pozwala na wybranie klasy dla VIP'a

Cechypng_ehahnre.png

• Kickowanie graczy AFK

•  

• W pełni zautomatyzowana rozgrywka

•  

• Klasy dla gracza i VIP'a

•  

• Brak możliwości spamowania guzikami z wyborem klasy (15 sekund)

•  

• Dodane dźwięki

•  

• Friendly Fire jest wyłączone tak samo jak PVP w lobby

•  

• Możliwość ustawienia czasu rozgrywki

Pobierzpn_eharhqq.png

===============================================================================

[WKRÓTCE FILMIK INSTRUKCYJNY]

Jeśli się Wam podobało dajcie "Lubię To!"

Jest to mój pierwszy tutorial, więc proszę o wyrozumiałość ;)

Pomogłem?

Daj "Lubie to"!

Opublikowano

Przydatny TuT. Ładnie i estetycznie wykonany :) 

Like Ci nie dam, bo limit :) Ale postaram się dać w miarę za poświęcony czas i efekty. 

Życzę powodzenia na przyszłość, pozdrawiam. 

Opublikowano

Przydatny TuT. Ładnie i estetycznie wykonany :)

Like Ci nie dam, bo limit :) Ale postaram się dać w miarę za poświęcony czas i efekty. 

Życzę powodzenia na przyszłość, pozdrawiam. 

Dzięki ;) W miarę upływu czasu jeszcze pewnie będę coś dodawał lub próbował napisać nowy TuT

Pomogłem?

Daj "Lubie to"!

Opublikowano

Fajny poradnik, jest coś takie w minecraft dla mnie to był shock ale co do poradnik mógł byś trochę estetyczne to rozłożyć ++ 

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Fajny poradnik, jest coś takie w minecraft dla mnie to był shock ale co do poradnik mógł byś trochę estetyczne to rozłożyć ++ 

To dla tego, że

Jest to mój pierwszy tutorial, więc proszę o wyrozumiałość ;)

Ale dzięki ;) Przyda mi się Twoja rada, pooglądam sobie inne TuTki to i może lepiej będzie mi to wychodzić...

Pomogłem?

Daj "Lubie to"!

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...