Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z grafiką, m.in. w WarRock

ALLAHBUMBUM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam problemy z grafiką w WarRocku , Battlefield 3 i WarThunder , mianowicie w czasie gry pojawia się czarna podłoga z białymi płatami. Komputer posiadam dość dobry więc nie wiem skąd te problemy. Instalowałem nowe sterwoniki i nic to nie dało. Wie ktoś jak to naprawić ?. Z góry dzięki.

Opublikowano

Hmm, jak masz aplikację w procesach, daj ją na stan najlepszej wydajności, to znaczy:

530b7b912a35e.png

Tylko zamiast AQQ oczywiście dana gra typu WarRock, WarThunder, BF3.

Również wyłącz antywirusa, zaporę i zbędne programy.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Aplikacja w procesach nosi nazwę  bf3.exe*32. Ustawiłem na wysoki priorytet, wyłączyłem wszystkie zapory i niepotrzebne aplikacje niestety nie przyniosło to skutku.

Opublikowano

Aplikacja w procesach nosi nazwę  bf3.exe*32. Ustawiłem na wysoki priorytet, wyłączyłem wszystkie zapory i niepotrzebne aplikacje niestety nie przyniosło to skutku.

Mam nadzieję, że proces WarRock.exe- w końcu od tego ten dział :)

Co do sterowników- upewnij się, że najnowsze.

Tak jak mówiłem, turn off antywirusa i zaporę- sprawdź czy antywirus nie 'zjadł' Ci żadnych plików z gry, które mogą się znaleźć w kwarantannie :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Upewniałem się już wiele razy co od sterowników i jestem pewien , że są najnowsze. Sprawdzałem czy antywirus nie 'zjadł' plików z gry i nic nie znajdowało się w kwarantannie. 

Opublikowano

Spoko tylko wyśle ci ScreenShoota z Bf3 bo WarRocka narazie usunełem bo próbuje jeszcze raz zainstalowac

Tylko jak zainstalujesz WarRock'a, też z niego wyślij.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Ok spróbuje ale czytałem również ,że można usunąć wszystkie sterowniki i wgrać podstawowe tylko nwm jak to zrobić i czy to bezpieczne.

Opublikowano

Sciagnij taki program 3DMark i zrob testy tym programem karty graficznej. Jesli w trakcie testu tez bedziesz mial takie objawy jak w grze to niestety ale nie chce Cie straszyc ale bardzo mozliwe ze psuje Ci sie karta graficzna.

PS. Mam pytanko moze podkrecales ta karte graficzna?

@A co do pana panie wilczek troszke bez sensu ta panska pomoc. Cos takiego by mu pomoglo jak by mial sciny a nie artefakty w grze :)

Hmm, jak masz aplikację w procesach, daj ją na stan najlepszej wydajności, to znaczy:

530b7b912a35e.png

Tylko zamiast AQQ oczywiście dana gra typu WarRock, WarThunder, BF3.

Również wyłącz antywirusa, zaporę i zbędne programy.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Wina karty graficznej. Przeczyść ją dokładnie sprężonym powietrzem. Jak to nic nie da to jest do wyrzucenia, chyba, że masz gwarancję ;)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

A więc tak kartę graficzną posiadam Radeon 5730 w WarRock gram na full w bf3 na wysokich i w War Thunder tez na wysokich. Kartę graficzną czyściłem i nic to nie dało. Nie podkręcałem karty graficznej zaraz ściągnę  3DMark i okaże się czy będą te objawy.

Opublikowano

Ok spróbuje ale czytałem również ,że można usunąć wszystkie sterowniki i wgrać podstawowe tylko nwm jak to zrobić i czy to bezpieczne.

Możesz usunąć sterowniki programem Driver Fusion i zainstalować podstawowe, które dostałeś przy zakupie karty ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Jak coś mam laptopa jak by to miało jakieś znaczenie , gdzieś powinienem mieć te płyty sterowników do karty graficznej więc poszukam ich a jakbym nie mógł ich znalezc to można gdzieś je ściągnąć?

Opublikowano

Jak coś mam laptopa jak by to miało jakieś znaczenie , gdzieś powinienem mieć te płyty sterowników do karty graficznej więc poszukam ich a jakbym nie mógł ich znalezc to można gdzieś je ściągnąć?

Masz podstawke chlodzaca do laptopa? Mam takie pytanie czy jak grales dlugo w gry to jakie laptop mial temperatury? A w szczegolnosci interesuje mnie temp karty graficznej bo mozliwe ze ona sie przegrzala :)

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Mam podstawkę  chłodzącą do laptopa co do temperatury to nie mam pojęcia. Lecz nie wydaje mi się żeby się przegrzała bo tylko w kilku grach występuje ten objaw.

Opublikowano

A Twój laptopik nie korzysta czasem z integry? Podepnij go do zasilania, i sprawdź w ATI Catalyst Control czy wybiera Ci kartę dedykowaną czy integrowaną.

Opublikowano

Co do 3DMARK jest taki problem włączam test i 1 gra jest ok przy włączeniu 2 3DMARK się wyłącza i pisze 

1. Graphics driver is not approved (what is this?). W 1 grze czyli Ice Storm 1.2 dostałem 52497 pkt. a w drugiej 0 bo się ładuje i po chwili ładowania wyłącza. 

Opublikowano

A Twój laptopik nie korzysta czasem z integry? Podepnij go do zasilania, i sprawdź w ATI Catalyst Control czy wybiera Ci kartę dedykowaną czy integrowaną.

Zrob to co napisal Valze :) Jak zmienisz na dedykowana karte to sprawdz czy tak tez bedzie sie dzialo :)

xD---Kopi_ehxepsa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...