Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Taki gruby, tankowaty, widział pan?

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ekhm... więc chciałem się zapytać czy garen nadaje się do Mainowania. Podoba mi się jego mechanika i TANKOWATOŚĆ, pytanie, czy warto? Widze że mało ludzi nim gra z tąd moje pytanie.

Opublikowano

Opłaca się mainować. Jego uciszenie kontruje wszystkich apc i nie tylko. W dodatku jako jeden z niewielu radzi sobie z renektonem. Nie jest nudny. Ciężko go zabić na lini, w late jeszcze ciężej, i ma tam jakieś dmg.

Opublikowano

Garen jest troszkę otyły, przez co nie za bardzo chce się nim grać. Ale on w sumie nie robi dużo, może i zabije/dobije solo, ale łatwo go zdjąć, dobra konta i po nim. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

onjORLv.png

Próbowałem nim zagrać. Choć miałem 6/3 na linii, którą też wygrałem bo ma chore przeliczniki na ultcie i 1-6 lvl, lecz w tfach ciężko mu dojść do kogoś bez flasha.. na q niby dostaje speeda lecz to nie wystarczy bo on to frontline.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

No chyba nie. Mnie wkurwiają typy jak pickują champa dla 1 lvli w dywizji gold+ bo nie potrafią wygrać linii na Renektona. Ciężko wam się nauczyć grać chomikiem Kennenem, który zjada wielu topperów i jest użyteczny w ujj w TFach?

Opublikowano

No rzeczywiście, garen to taka tankowata małpa że mecze nim gra się do zera, niszczy topa nie da się go zgankować. Ja polecam fajna zabawa jak nikt nie robi Ci dmg. Co do zabicia adc czasem może rzeczywiście przeszkadzać jak Ci taki ez skacze ale można nim carryować gry bo wiem z doświadczenia :)

Opublikowano

Nie nie i jeszcze raz nie. Jeden z najgorszych champow z gry, bardzo malo wnosi do tfow mały dmg

Albo jesteś głupi, albo udajesz, albo nigdy nie grałeś garenem.

Garen ze złożonym sunfire + black cleaverem potrafi nawet w late game złożyć wrogiego apc/adc na combo bez większych problemów.

Ale jest poprostu... Nudny. System ucieczki jakistam ma, sustain na lainie ok, ale strasznie pushuje miniony, choc to morze i dobrze bo na gold< pewnie predzej zgarniesz double na topie niż padniesz od junglera.

Ogolnie zbyt nudny jak dla mnie, ale jak najbardziej ok postac.

Opublikowano

Troche zapomniana postac. Kiedys jak wchodzilem to pisalem zeby banowali Garena. Jest  tankowaty i ma dmg. Cos jak renekton. Najbardziej wkurzajace jest to ze kazda wymiana ciosow ( o ile nie padnie ) jest dla niego korzystna bo po odejsciu hp mu sie renegernuje:)  na lini dlugo ustoi a i ciezko zgangowac dziada

u1lc.png
Opublikowano

Albo jesteś głupi, albo udajesz, albo nigdy nie grałeś garenem.

Garen ze złożonym sunfire + black cleaverem potrafi nawet w late game złożyć wrogiego apc/adc na combo bez większych problemów.

Ale jest poprostu... Nudny. System ucieczki jakistam ma, sustain na lainie ok, ale strasznie pushuje miniony, choc to morze i dobrze bo na gold< pewnie predzej zgarniesz double na topie niż padniesz od junglera.

Ogolnie zbyt nudny jak dla mnie, ale jak najbardziej ok postac.

garen jedzie nad morze ? o.O

nudny, są lepsze picki na topa w tym momencie. nie oplaca sie mainowac

Opublikowano

Jest nudnawy, ale lubie sobie nim czaasami pograc. taka frajda jebne q wirek tam znowu q i jeb z ulta i taki głosik w serduszku "giń ty kurwoo" ahh

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Widziałem ostatnio na streamie jakiegoś koreańczyka  garena z youmuu, sunfire, infinity, BT, GA i cisnął niesamowicie. 

Jednak i tak uważam że jest useless w teamfightach.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Ekhm... więc chciałem się zapytać czy garen nadaje się do Mainowania. Podoba mi się jego mechanika i TANKOWATOŚĆ, pytanie, czy warto? Widze że mało ludzi nim gra z tąd moje pytanie.

Za dużo nim nie namieszasz, są bardziej tankowaci, z większym sustainem. Praktycznie 0 CC, silence dość krótki, szału nie ma. Pure tank Garen nie robi dużego dmg'a, z ulta może ściągnąć porządnie naruszonego enemy i tyle.

Już lepsi IMO: Cho'Gath, J4, Mundo, Trundle, Shyvana, Nautilus.  to tak dla przykładu.

Opublikowano

Nawet jeśli idzie nim coś ugrać to szybko się nudzi. Ma po prostu nudną mechanikę.

Jeśli jesteś początkujący w lolu to tak, bo to prosta postać, ale jeśli nie to odpada.

Opublikowano

Nawet na niższych ligach jeden z groszych picków. "Wygraj linie przegraj grę" co z tego jak z lini zejdziesz 5/0 jak nie masz na co pożytecznego golda wydać? Bo co to za tank z jednym marnym cc? No bo sorry ale jeden silenc o meele zasięgu to może ew. na lini ci się przydać. Więc jesli nie chcesz denerwować reszty drużyn nie graj nim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...