Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akali?

Raageer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Imo nie. Na dywizjach gdzie wiedzą co to pink/czerwony trinket to Twoje W staje się useless. Jak najbardziej na niskie elo, na wyższe nie

Opublikowano

Postać bardzo dobra, ale jeżeli wiedzą, żeby użyc pinka/trinketa lub picknąć lee, to nie ma sensu. Na niskich dywizjach (brąz/silver) bierz Akali spokojnie.

Opublikowano

Ja tam nią gram i nie narzekam, nawet na wyższych dywizjach dobrze sobie radzi bez w (imo to też spowalnia), dla mnie, jak najbardziej tak.

Opublikowano

Jak najbardziej warto ponieważ jak bardzo ogarniasz tą postać a najlepiej jeszcze jak grasz premade z junglerem to podlapiesz 2-3 kille w early to nawet lee albo czerwone trinkety jej nie zatrzymają.

Opublikowano

Według mnie, mainuj to, co uważasz za mocnego picka, coś, czym dobrze Ci się gra. Jeśli Akali to Twój mocny pick, to graj, nie patrz na te trinkety. Wszystko idzie zniszczyć i zawsze znajdzie się rozwiązanie. Jeśli jesteś ogarniętym pickiem, to zniszczysz enemy w kilka sekund. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Polecam ją tak jak koledzy na Bronzy silver , są wyjątki co do Wyżych dywizji ale ludzie pickują postacie które potrafią ją szybko i łatwo zabić .

14 lat  

Opublikowano

Warto warto, dobrze zbudowana akali może robić miazgę, nie raz miałem taki przypadek na rankedzie, że drużyna przeciwna rozproszyła się po jungli, a ja każdego z nich wyłapywałęm po koleji, akali jest poprostu OP championem jeżęli chodzi o walkę 1vs1... Oczywiście można się bić tak jak to bywa w 20min all mid ale tutaj trzeba ją dobrze wyczuć, jak nasz team rzuci się na przeciwny czekamy pare sekund i dopiero atakujemy, można rzec, że Akali to taka ksuja :)

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

@up Bo Akali to postać idealna do Kill Secured (nie nei kill steal :D)

Jedno u niej boli z ulta nie można skakac do wardów :( A tak to jest miazga. Ciężko zabić tanka, ale akali to łowca na adc/apc

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Do golda działa, jednak wyżej już nie. Niższe dywizje nie ogarniają do czego służy sweeping lens, a pinki uważaj za useless bo są widzialne -.-

b_560_95_1.png

Opublikowano

Może mainiwac nie ale dobrze ogarnąć nie zaszkodzi. Niedawno ktoś z LCS gral akali na yasuo na 6lvku zrobiła go pod turretem w SEC xD

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Bardzo dobry champion jesli go wymasterujesz. Moj znajomy wycarryowal sie nia do D1 na nordicu. Beka z ludzi mowiacych, ze od golda+ akali nie dziala. W dupe byliscie gowno widzieliscie.

Opublikowano

Akali to po zdobyciu jednego lub dwóch kili jest bardzo mocna. Ult który idealnie wpasuje się w combo jest na wagę złota i spokojnie można nią wyjść z bronze silvera i nawet do platyny się wbić jeśli ogarniasz.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

Moim zdaniem to nie jest postać do main'a. Nie jest zbyt unikatowa i łatwo ją scounterować. Nie polecam.
Jeżeli jednak podobają ci się postacie mid/assasin spróbuj pograć Zed'em lub Katą (mało osób ją main'uje ze względu na stun'y itp. przy ult)

Nigdy nie kupiłbym Forda !
Bo jak masz Forda, to nie jesteś dobra morda !

https://www.youtube.com/watch?v=MZjoSEgtuV0&hd=1

Moderator  <3 oraz Opiekun Serwera DR biggrin.png

Opublikowano

Jak postać może działać w silverze a w dimaondzie już nie? xD

Każda postać jest dobra, oczywiście jak się ma skilla.

Zresztą, nie będe się kłócił, tak z ciekawości weszłem i ze względu na tyle prosów itd. nie polecam tego forum (czyt. tego działu)

Tutaj każdy jest najlepszy, postacie w nie których dywizjach to gówno, postać nie grana na LCS'ach jest do dupy, wszyscy mają diamondy...

Polecam użyć swojego rozumu, grać a nie sięgać po czyjeś rady jak można samemu dojść do wszystkiego.

Graj Akali jak Ci się podoba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...