Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw pytań do bardziej doświadczonych użytkowników BOL.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zestaw pytań, a mianowicie:

Interesuje mnie to:

http://botoflegends.com/forum/topic/13616-mad-ryze/

Początkowo miałem problemy z pobraniem, ale wkoncu udało mi się (prawy na link i zapisz element docelowy jako, chyba tak).

Tutaj 1 pytanie, czy dobrze to pobieram... (aż się przestraszyłem... ponad 10 lat codziennie styczność z komputerem dom/praca/studia i ja jako studen informatyki mam taki problem... no ale nie wazne, dalej).

Odnosnie tego Mad Ryze na samym dole twórca wrzucił Lib i skrypt. Wiem, że trzeba jedno i drugie, ale małe wyjaśnienie do czego służy ten Lib, bo skrypt to wiadomo.

Dalej.

Tworca rowniez informuje, ze bedzie wymagane:

- VPrediction
- Collision

Pobrałem.

I do czego to służy?

Dalej.

Co to jest AutoCarry?

Dalej.

Wiem, że usługa bol jest wylaczona do 24/02/2014, nie mam zamairu pytac czy ktos wie o ktorej bedzie wlaczona, no ale... ale jak juz ją włączą, pobiorę, to te 4 rzeczy wrzucam do tego programu (czyli Lib, Skrypt Mad Ryze, VPrediciton i Collision) i czy oprocz tego bedzie mi cos potrzebne do odpalenia tego skrypta do ryze?

Oraz... jaki polecacie fajny skrypt do kogo kolwiek, ktorym mozna fajnie carrowac gry. Diana/Syndra/Wu/Kog'Maw... obojetne, posiadam wszystko, wszystkim gra, stron run mam prawie 20 wiec nie mam najmniejszego problemu sie dostosować.

Chcialem o cos jeszcze zapytac, ale chyba wyszlo mi z glowy.

P.S.

Bezsensowne odpowiedzi typu "szukaj" itp. itd. będę zgłaszał.

Opublikowano

VPrediction - słabsza wersja Prodiction dla vipów. Pomaga w rzucaniu skillshotów przez bota.

Collision - także skrypt dla vipa wykrywający przeszkody na torze lotu skillshotów itp.

Liby wrzucasz do folderu Common, MadRyze do Scripts. Jako iż nie posiadasz vipa wrzucenie collision i VPrediction nic ci nie da więc wrzuć samego MadRyze do Scripts.

SAC - Sida's Auto Carry. Skrypt tworzący w pewnym sensie podstawkę do innych. Na tą chwilę są dwie wersje revemped i reborn. Reborn jest w fazie closed beta czyli jest płatny za to Revemped darmowy. Skrypty te lasthitują/orbwalkują/używają summoner spelli/pomagają w targetowaniu.

Z postaci do carrowania w tej chwili dla free najlepsze to Katarina - The Sinister Blade, MadRyze, JakCass, Syndra combo by Hunter

Z pozstałych skryptów polecam Freaking good eavdee, Antiward, MinimapTimers, AutoSmite

Opublikowano

Podsumowująć

To VPrediction i to Collision wywalić bo mi się nie przyda.

Oraz zaopatrzyć się w tego SAC? Jeżeli tak to czy był byś na tyle miły i podał mi link do tego odpowiedniego.

P.S.

Tak, narazie jestem free user'em.

@edit

Oh właśnie, pamietam o co chciałem pytać.

Spotkałem się z pojęciem crack'a do bol, i tutaj nasuwa się moje pytanie, jaki program (skąd) pobrać?

Opublikowano

Witam. Mam zestaw pytań, a mianowicie:

Interesuje mnie to:

http://botoflegends.com/forum/topic/13616-mad-ryze/

Początkowo miałem problemy z pobraniem, ale wkoncu udało mi się (prawy na link i zapisz element docelowy jako, chyba tak).

Tutaj 1 pytanie, czy dobrze to pobieram... (aż się przestraszyłem... ponad 10 lat codziennie styczność z komputerem dom/praca/studia i ja jako studen informatyki mam taki problem... no ale nie wazne, dalej).

Odnosnie tego Mad Ryze na samym dole twórca wrzucił Lib i skrypt. Wiem, że trzeba jedno i drugie, ale małe wyjaśnienie do czego służy ten Lib, bo skrypt to wiadomo.

Dalej.

Tworca rowniez informuje, ze bedzie wymagane:

- VPrediction

- Collision

Pobrałem.

I do czego to służy?

Dalej.

Co to jest AutoCarry?

Dalej.

Wiem, że usługa bol jest wylaczona do 24/02/2014, nie mam zamairu pytac czy ktos wie o ktorej bedzie wlaczona, no ale... ale jak juz ją włączą, pobiorę, to te 4 rzeczy wrzucam do tego programu (czyli Lib, Skrypt Mad Ryze, VPrediciton i Collision) i czy oprocz tego bedzie mi cos potrzebne do odpalenia tego skrypta do ryze?

Oraz... jaki polecacie fajny skrypt do kogo kolwiek, ktorym mozna fajnie carrowac gry. Diana/Syndra/Wu/Kog'Maw... obojetne, posiadam wszystko, wszystkim gra, stron run mam prawie 20 wiec nie mam najmniejszego problemu sie dostosować.

Chcialem o cos jeszcze zapytac, ale chyba wyszlo mi z glowy.

P.S.

Bezsensowne odpowiedzi typu "szukaj" itp. itd. będę zgłaszał.

kolega UP wytłumaczył w zasadzie wszystko więc ja dodam tylko skrypty

SAC czyli sida's auto carry - last hitty, do niego możesz dodawać pluginy (dodatki). skrypt to taka podstawa dla wielu innych skryptów

good evadeee dla vipa, freeaking good evade dla free - omija skillshoty itd

mini map timmer - masz na mini mapie za ile respi się dany stwór bądź inhi

leblanc combo z bol mods. skrypt jest najprostrszy a najlepszy z wszystkich na tą postać. combo z dfg niszczy każdy papier w sekunde

skrypty pod postacie które mogą niszczyć na combo (m.in. kha, ryze, syndra, casio, lb, talon itd)

rbd2t1.png

Opublikowano

Podsumowująć

To VPrediction i to Collision wywalić bo mi się nie przyda.

Oraz zaopatrzyć się w tego SAC? Jeżeli tak to czy był byś na tyle miły i podał mi link do tego odpowiedniego.

P.S.

Tak, narazie jestem free user'em.

https://github.com/SidaBoL/Scripts/blob/master/Sida%27s%20Auto%20Carry%20-%20Revamped.lua

Sam przed chwilą pobrałem, bo xAmigo doradził ^^

Opublikowano

Spotkałem się z pojęciem crack'a do bol, i tutaj nasuwa się moje pytanie, jaki program (skąd) pobrać?

Oraz ponawiam pytanie, jak pobierać te skrypty? Prawy na link i zapisz odnosnik?

Opublikowano

3maj

http://pastebin.com/LVEEQNs4

Ogólnie to od razu wytłumaczę ci jak wgrywać pluginy po zapewne niebawem pojawiło by się takie pytania. Pluginy to skrypty do postaci wczytywane przez SAC. Tamaty oznaczone SAC/Siad's auto carry na 4um bola to są właśnie pluginy. Wgrywanie wygląda tak samo jak z libkiami czyli wrzucasz do folderu common lecz musisz pamiętać o dokładnej nazwie "SidasAutoCarryPlugin - NazwaPostaci" oczywiście w formacie lua. Po odpalaniu SAC sam znajduje plugin odpowiedzialny za postać którą grasz. Oczywiście sac można łączyć ze zwykłymi skryptami gdy przykładowo nie mamy pluginu. 

Oraz ponawiam pytanie, jak pobierać te skrypty? Prawy na link i zapisz odnosnik?

Cracka do BoL'a nie ma ew. jest do płatnych skryptów ale za wrzucanie tu na 4um leci ban bo to piractwo i i tak potrzeba vipa :) Pamiętaj o wgraniu Freaking Good Evade bo to jeden z najlepszych skryptów dla free :)

Opublikowano

chodzi o plik dzięki któremu BoL działa nawet gdy niby jest nie dostępny dla free.

hmm, nie istnieje i nie polecam.

była osoba która coś takiego skombinowała. niestety podziałało chwilkę i padło.

można kombinować ale jest to bezsens . lepiej kupić ViPa bo 30 zl to nic a naprawdę warto... ja sam dziś kupuję Reborna bo niby tak wszyscy chwalą

rbd2t1.png

Opublikowano

chodzi o plik dzięki któremu BoL działa nawet gdy niby jest nie dostępny dla free.

hmm, nie istnieje i nie polecam.

była osoba która coś takiego skombinowała. niestety podziałało chwilkę i padło.

można kombinować ale jest to bezsens . lepiej kupić ViPa bo 30 zl to nic a naprawdę warto... ja sam dziś kupuję Reborna bo niby tak wszyscy chwalą

Da się to zrobić i to bardzo prosto lecz wywala bugsplata i chyba na tą chwilę nikt nie znalazł rozwiązania :mellow:

Opublikowano

Wklejasz do notatnika i zapisujesz w formacie lua. Pamiętaj że jeśli masz ukryte fomaty plików dopisanie końcówki .lua nic nie da :P Potem wystarczy przenieść do folderu Script i włączyć w BoL'u. BoL DLA FREE BĘDZIE OK. godziny 16-19.

Opublikowano

Wiem, że zawracam dupe takimi pytaniami, ale to juz ostatnie :D

Wiec tak:
Pobieram ten Lib i Skrypt MadRyze, zapisuje dokładnie tak; FSL.lua (bo "Save Lib as FSL.lua and put it in  \Scripts\Common.") skrypt tego madryze pobieram i zapisuje MadRyze.lua

MadRyze wrzucam do sripts, a Lib (czyli tutaj FSL.lua) do common

Potem pobieram to: http://pastebin.com/LVEEQNs4

Zapisuje jako SidasAutoCarryPlugin - Ryze.lua i wrzucam do common

Potem wchodze sobie tutaj http://botoflegends.com/forum/topic/10469-freaking-good-evade-skillshot-evader-and-drawer-for-everyone/

Pobieram obydwa pliki (jakies konkretne nazwy im nadać i gdzie wrzucic?)

I to by bylo na tyle, tak?

Wiec, czy wszystko mam tak zrobic jak tutaj napisalem, i odnosnie evade jak nazwac i gdzie wrzucic.

Opublikowano

Odnośnie FGEvade pobierasz oba linki pod filmikiem z YT, script wrzucasz do folderu "scripts" a lib z taką nazwą jak tam jest 'old2dgeo' do "common"

@edit

pamiętaj żeby script był w formacie .lua :)

Opublikowano

http://botoflegends.com/forum/topic/12564-bol-failed-to-download-fix/

Co do skryptów to:

Klikasz na link, zaznaczasz cały skrypt, kopiujesz, wchodzisz do folderu bola > Scripts > robisz plik zakończony na .lua > Wchodzisz na BoLa > Zaznaczasz > Grasz

Opublikowano

Wszystko dobrze tylko pamiętaj że liby muszą mieć dokładnie ustaloną nazwę podana w ich temacie. Co do FGE pobierasz ten plik old2dgeo.lua i wrzucasz do folderu common. FGE wrzucasz do Scrpits pod byle jaka nazwą.

Opublikowano

To teraz wszystko kumam! Zapraszam na piwo do Tarnowa :D

+ i takie tam inne lecą.

Wytłumaczone, można ewentualnie zamknąć. Jak nie będę znów czegoś wiedział to jeszcze raz bede smiecil na 4um :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...