Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić tą grę?

CrisPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest aktualnie promocja na origin - bf4 za 65zł i mam do was pytanie gracze czy warto kupować? Bo jestem posiadaczem bf3+premium gdzie poziom żołnierza mam gdzieś w połowie.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Jest aktualnie promocja na origin - bf4 za 65zł i mam do was pytanie gracze czy warto kupować? Bo jestem posiadaczem bf3+premium gdzie poziom żołnierza mam gdzieś w połowie.

W tej cenie to może i warto. Chociaż jeśli gra będzie tańsza to nie. Ogólnie to żałuję wydanych ok. 80zł na tą grę.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Szczerze? 

Nie opłaca się. 

Dlaczego? Ja osobiście kupując grę, chcę mieć zarówno Single (które powinno być podstawą każdej gry) jak i multi (chyba że gra jest robiona wyłącznie pod multi jak np. L4D), bo przecież kupując chleb, nie chce samej mąki. 

W BF4, czułem się jakby tego single w ogóle nie było. Zbugowane, oskryptowane 5 godzin (skończyłem w 3/4) rozgrywki, było dla mnie bardziej jak kara, a nie rozrywka... 

Tak więc single omijaj szerokim łukiem, chyba że chcesz się męczyć jak ja, i wiele innych osób, które od gry czegoś wymagają.

Multiplayer w Battlefieldzie zawsze był dobry, sam gameplay jest spoko. Ale zbugowany Netcode, który niekiedy nie czyta zadanych obrażeń, wg. mnie niszczy grę na normalnym trybie rozgrywki. (pozostaje Hardcore, bądź Custom, tam aż tak tego nie widać.)

Znikający dźwięk i inne bugi z którymi Twórcy nie mogą/ nie chcą sobie poradzić też wg. mnie jest śmiechu warte... 

Miesiąc dla graczy? - Zachowanie co najmniej na poziomie Twórców gier Indie (nie obrażając twórców niezależnych...) Codziennie nowy pakiet, ze śmieciami które już masz, albo z kolejnym bonusem expa (co z tego że masz max lvl, może Ci się przyda)

Sry, ale nie chce mi się pisać 3 raz tego samego.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Najgorszą wadą gry Battlefield 4 są jej twórcy. "Beta? Dobra wypuszczamy. Co z tego, że to nie jest nawet na poziomie Alphy? Ale narobiliśmy bugów!!! Za parę miesięcy dodamy łatkę, która usuwa dźwięk. Wywala Cię z gry? A co nas to obchodzi? Dobra, mamy już dużo kasy. Czemu Premium i dodatki nie miałyby być cholernie drogie? Długie ładowanie map? Jest okazja, żeby poczytać książkę."

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Najgorszą wadą gry Battlefield 4 są jej twórcy. "Beta? Dobra wypuszczamy. Co z tego, że to nie jest nawet na poziomie Alphy? Ale narobiliśmy bugów!!! Za parę miesięcy dodamy łatkę, która usuwa dźwięk. Wywala Cię z gry? A co nas to obchodzi? Dobra, mamy już dużo kasy. Czemu Premium i dodatki nie miałyby być cholernie drogie? Długie ładowanie map? Jest okazja, żeby poczytać książkę."

Toż robią pod siebie wszystko a origin przez baaaaardzo długi czas nieodpowiada na mail'e. Skok na kase i tyle.

Opublikowano

I tak jak od początku myślałem, więc nie będę się napalał i kupię już niebo lepszy titanfall :)

Jeśli tylko kasa wpłynie...

Do zamknięcia i dzięki za opinie.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...