Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem + pytanie] Treasure Chest i aktualizacja bukkita

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

1. Mam problem z TreasureChest taki, że gdy kładę skrzynkę, wkładam do niej przedmioty i następnie wpisuje (patrząc na nią) /tchest set a następnie /tchest setforget 1 0 0 0 i pozniej ustalam wiadomosc np. /tchest setmsg 1 Wez przedmioty to po otworzeniu tej skrzynki nie ma zadnego przedmiotu, nawet wiadomosc sie nie wyswietla!

2. Za jakis czas chcialbym zaktualizowac swoj serwer na wersje 1.7.2 i jesli zaktualizuje serwer to strace wszystkie ustawienia w pluginach? Nie wiem na czym polega aktualizacja, nie mialem z tym nigdy do czynienia, teraz mam swoj pierwszy serwer Minecraft. Chodzi mi o to czy strace ustawienia + pluginy poniewaz aktualizacje bukkita moge wykonac 1 kliknieciem. 

A i jeszcze jedno, lepszy jest Spigot czy Bukkit? Pierwszy raz o tym uslyszalem, moglby mi ktos wytlumaczyc o co z tym chodzi? W czym jest roznica?

Opublikowano

Witam!

1. Mam problem z TreasureChest taki, że gdy kładę skrzynkę, wkładam do niej przedmioty i następnie wpisuje (patrząc na nią) /tchest set a następnie /tchest setforget 1 0 0 0 i pozniej ustalam wiadomosc np. /tchest setmsg 1 Wez przedmioty to po otworzeniu tej skrzynki nie ma zadnego przedmiotu, nawet wiadomosc sie nie wyswietla!

2. Za jakis czas chcialbym zaktualizowac swoj serwer na wersje 1.7.2 i jesli zaktualizuje serwer to strace wszystkie ustawienia w pluginach? Nie wiem na czym polega aktualizacja, nie mialem z tym nigdy do czynienia, teraz mam swoj pierwszy serwer Minecraft. Chodzi mi o to czy strace ustawienia + pluginy poniewaz aktualizacje bukkita moge wykonac 1 kliknieciem. 

A i jeszcze jedno, lepszy jest Spigot czy Bukkit? Pierwszy raz o tym uslyszalem, moglby mi ktos wytlumaczyc o co z tym chodzi? W czym jest roznica?

Co do drugiego pytania to żadnych ustawień nie stracisz, śmiało aktualizuj...

A co do pierwszego pytania to spróbuj bez komendy /tchest setmsg 1 Wez przedmioty i zobacz czy będzie działać.

Opublikowano

Nie działa, przedmiotu jak nie było tak nie ma :/

Dzięki za odpowiedź na drugie pytanie :)

A czym się różni Spigot od Bukkita?

Spigot jest tym samym co craftbukkit ale jest bardziej zoptymalizowany i ma jeszcze jakieś tam dodatkowe opcje.

Wpisz w konsoli plugins i zobacz czy plugin treasurechest jest na zielono

Opublikowano

Jak na 20 slotów to bierz bukkita. Jakbyś miał z 100+ slotów do spigot by się przydał.

Usuń plugin pobierz jeszcze raz i powinno działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...