Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instaban na rankedach?

Vernix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam pytanie, jakie postacie są najczęściej banowane na rankedach? Mam już od dłuższego czasu 30lvl, mam już sporo postaci (350 winów),3 strony z runami - ale nie grałem rankedów, bo nie czułem się na tyle dobry,a nie chciałem psuć rozgrywki innym, teraz,gdy już mi jakoś idzie chcę do nich w końcu przystąpić.

Z tego co widziałem zazwyczaj banowane są riven,malph,kassadin,fizz,blitz.

Ale wiem,że niektórymi postaciami grają tylko "Bronzy" (o blitzie tak słyszałem) i szkoda marnować bana na takiego championa, więc żeby nie noobić już w pierwszych minutach rankeda, co banować? :)

Będę wdzięczny za odp.

Pozdrawiam!

Opublikowano

silver/bronze - Kassa,fizz,blitz to instabany. 

Czasami jeszcze są takie postacie jak leona czy gragas,a reszta to juz jedna wielka loteria.Wszystko mogą zbanować,zależnie od "widzi mi się" first picka.

@up 

Mam silver 4 , zagranych i wygranych 7 gier z rzędu yasuo.Więc nie wiem czy taki instaban.

579571423327107377857.png

Opublikowano

silver/bronze - Kassa,fizz,blitz to instabany. 

Czasami jeszcze są takie postacie jak leona czy gragas,a reszta to juz jedna wielka loteria.Wszystko mogą zbanować,zależnie od "widzi mi się" first picka.

@up 

Mam silver 4 , zagranych i wygranych 7 gier z rzędu yasuo.Więc nie wiem czy taki instaban.

No o to chodzi. Yasup to instaban, w Silverze nie potrafią nim grać w większości.

Banuj to na co nie lubisz grać, co sprawia Ci trudność, co kontruje Twojego maina itp.

Opublikowano

ban powinien być wybierany rozsądnie. najlepiej jest spytać się sojuszników jakie postacie preferują, wtedy gdy zauwazysz że np. ktoś chce picknąć zeda na topa a druga osoba LB na mida, możesz zbanować Kayle aby wyeliminować najlepszą kontrę na obie te postacie

ja zawsze banuje leona, thresh, kassadin i yasuo. niby skillshoty tych supportów to nic, jednak cała masa cc robi swoje

kassadin so op. jeden z lepszych assasinów

a yasuo to wiadomo. teamcamp i po meczu

ponadto często polecam zbanować gragasa. w chuj jebany mocny :D

rbd2t1.png

Opublikowano

Pierwszy ranked za mną,niestety trafiłem na jungle, a bardzo dawno na niej nie grałem, straciliśmy całego mida,do wieży inhibitora,ale na szczęście się udało,sfeedowany heimer szybko odpadł, 10/4/12 tryndą.

Dziękuję bardzo za propozycje, będzie z czego wybierać :)

Pozdrawiam!

#PS

nie byłem first pickiem i zbanowany został lee sin i urgot :| + jeden ban nie został nadany

Opublikowano

Pierwszy ranked za mną,niestety trafiłem na jungle, a bardzo dawno na niej nie grałem, straciliśmy całego mida,do wieży inhibitora,ale na szczęście się udało,sfeedowany heimer szybko odpadł, 10/4/12 tryndą.

Dziękuję bardzo za propozycje, będzie z czego wybierać :)

Pozdrawiam!

#PS

nie byłem first pickiem i zbanowany został lee sin i urgot :| + jeden ban nie został nadany

pewnie dziwią Cię oba te bany lecz jak dla mnie są to bardzo mocne championy.

lee sin to wiadomo - mobilność, szybka jungla i op mid. jeden z lepszych picków na każdą sytuacje

urgot to niby nic. niby zjebana postać. mylicie się. urgot jest potężnym pickiem lecz tylko w sytuacji jeśli wasz team ogarnia. ja mainuje adc - lucek graves i vayne. team na poziomie golda, gram właśnie jako adc.

miałem supportta nami.

przeciwnicy mieli bardzo mocny late. malphite top, yasuo mid, lee sin jungla i urgot + thresh.

niby free win a urgot ich carrował.

zbudował się pod "tanka". on sam bił potężne obrażenia dzięki harassowi z tak dużej odległości, ja zaś na vayne miałem kompletnie zero obrażeń właśnie na tą postać.

mecz zostałby przegrany ale bunshie i w sumie mecz wygrany. yasuo skontrowany a urgota załatwiała moja nafeedowana kayle. mimo to urgot skończył z 13/4 więc chyba dobry wynik (na w fazie lane miałem 2:1 a urgot 2:2)

rbd2t1.png

Opublikowano

No o to chodzi. Yasup to instaban, w Silverze nie potrafią nim grać w większości.

Banuj to na co nie lubisz grać, co sprawia Ci trudność, co kontruje Twojego maina itp.

Właśnie, a on dopiero zaczyna rankedy więc nie będzie grać na wyższym poziomie niż bronze/silver.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Kassadin - instaban od brązu w Indonezji, przez koreanski challenger aż do LCSów, i w sumie to się nie dziwie, moze miec 90 cs w 30 minucie, 0 killi a złapie 4-5 stacków na ulcie i robi tripla w tf

Opublikowano

W wysokim silverze lecą instabany na yasuo, kassadina, czasem fizza, leone, blitza... generalnie najlepiej pomyśleć i zbanować to, na co ludzie w danej linii nie umieją grać. Ja np. często banuję blitza jak jestem firstpickiem, bo mimo że ja umiem na to zagrać to wiem, że wiele osób może nie umieć i wolę to zbanować. Podobnie w niższym silverze było z amumu, da się na to luzem pograć, ale był instaban żeby nam ludzie gry nie przegrali.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Jak banujesz już tego blitza to zbanuj go na końcu bo enemy też może chcieć go zbanować wtedy dostajesz 1 ban + :D

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Ja jestem w s2 i nikt juz nie banuje kassadina, blitza i innego gówna. Raczej banuja: Elise, gragas kayle czasami Jax Lee jinx tresh / Leona.

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Z tego, co pamiętam, to w Bronze V - Bronze II bany to Kassa, Blitz, Malph, Shen, Amumu i coś jeszcze. Od Bronze I zaczynają się normalne bany postaci, które aktualnie są mocne. Są to Vi, Kayle, Kassadin, Yasuo, Mundo, Elise, Kha, LB, Renekton, Gragas, czasami jeszcze Jinx, czy Lucian, a także Leona, Thresh, lub Blitz.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Ja jestem w s2 i nikt juz nie banuje kassadina, blitza i innego gówna. Raczej banuja: Elise, gragas kayle czasami Jax Lee jinx tresh / Leona.

..."kassadina, blitza i innego gówna" o kurwa mac, kassadin to gówno? To ty widze dobry jestes, czemu jeszcze nie w challengerze?

Opublikowano

..."kassadina, blitza i innego gówna" o kurwa mac, kassadin to gówno? To ty widze dobry jestes, czemu jeszcze nie w challengerze?

Po co challenger dla takiego prosa, te lowy w pretendencie instalbanują kasadina, s2 to wyższy poziom

Opublikowano

zależy od dywizji, ale zakładając, że dopiero chcesz zacząć grać, to na poziomie silvera banowani będą assasyni, bo ludzie obsrani są jak widzą, że postać potrafi zabić na 1 combo.

osobiście radziłbym banować yasuo, w dobrych rękach to strasznie denerwujące gówno mogące blokować większość umiejętnosci twojego teamu, do tego z dużym dmg, reszta jest sytuacyjna. jesli jestem firstpickiem to zawsze staram się zbanować jako 2 pozostałe postacie moje największe kontry, jeśli zamierzam picknąć mida lub topa. np. grając riven banuje wtedy yasuo, renektona, shyvane.

Opublikowano

U mnie renekton, elise, yasuo, gragas, vi w większości grach

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

poczytałem po sprawdzałem, ciężko dopasować instabany, pytam mida,bądź topa przeciwko czemu nie umieją grać i banują daną postać,ale na pewno instaban kassadin,wczoraj grałem normala fizzem, właśnie przeciwko kassadinowi, był w silverze 3 jeśli dobrze pamiętam,więc grałem mega defensywnie - chłop mnie pewnie sprawdził, bo grał strasznie ofensywnie,gdy tylko podszedł pod turret odrazu atakowałem, i wyszedłem z lini 3/1 po kilku gankach miałem 8/2 a kassadin poszedł afkować, niestety jak wrócił,mimo dc,niższego lvla moja drużna padała jak muchy.. Niestety, jest to przynajmniej dla mnie bardzo mocna postać.

Myślicie,że warto kupować kassadina ? Nie mam praktycznie żadnych supportów - i myślę też nad kupnem tresha(nigdy nimi nie grałem,jak miałem iść na suppa to zazwyczaj lux pod ap,ale to nie rankedy ofc)

Jeśli zdarzyłoby się,że przeciwnicy nie zbanowali by kassadina to mid byłby na dobrym starcie.

Jeśli chodzi o junglę, hecarim też jest mega ciężki, dlatego często myślę o zbanowaniu właśnie tej postaci, uniknąć ganka nawet z wardem jest ciężko przy jego prędkości,a jak się połączy z sivir/jaycem to już koniec ;d.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...