Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Walka Radeonów

Gość _νєиσмѕ_

Co byś wybrał przy zakupie ?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybierasz ? Do BF3, Planetside2, LoL'a ogólnie do gier

• RADEON HD 4850 DDR5 1GB
    • RADEON HD 6670 DDR5 1GB
    • RADEON HD 4570 DDR5 1GB
      0
  2. 2. Kogo bardziej preferujesz z producentów ?

• AMD
      0
    • Sapphire
    • Asus
    • Vertex
      0
    • Gygabite
      0
  3. 3. Czy twoim zdaniem HD 4850 jest lepsza od HD 6670 ?

• Jasne to przecież logiczne ...
      0
    • Absolutnie , HD 4850 rozkłada ją na łopatki
    • Nie mam zdania mam integre ... 0_o

Pytanie

Opublikowano

Elo!

Wiele ludzi pisze, że Radeon z seri 48xx są wydajniejsze niż te z serii 67xx co mnie trochę dziwi jednakowoż biorąc na logikę coś o wyższych parametrach jak np: 1 a 10 to wiadomo że każdy wywnioskuje że 10 jest większe to czemu przykładowo Radeon HD 4850 jest wydajniejszy od Radeon HD 6670 co mnie trochę dzwii jednakże co bardziej byście polecali gdybyście kupowali kartę do przykładowo:

- BF3

- Planetside 2

- League of Legends

Żeby grać wydajnie!!! Bez ścinek itepe itede :P

Robimy walkę radeonów, jednakże powiem wam szczerze że sama cena tak samo mnie zaszokowała :O

- Radeon 4850 = to jest wydatek 160zł DDR5 1GB

- Radeon 6670 = to jest wydatek 110zł DDR5 1GB

o_O

Karta z wyższej półki jest tańsza ....

Jeszcze jedno którzy producenci są lepsi ? AMD, Vertex, Asus, Shapphire, Gygabite. Sam osobiście preferuję albo Asusa lub Shapphire.

ZAPRASZAM DO WYPOWIADANIA SIĘ !!

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sama moc zasilacza nic nie znaczy, ważniejszy jest producent i jego model. A ten zasilacz co ty masz to jest z czarnej listy i z takim zasilaczem nigdy nie wiadomo kiedy się zepsuje i ile faktycznie mocy może dać. I właśnie zasilacz najlepiej było by wymienić w pierwszej kolejności.

Po drugie na filmikach można napisać i wmówić co się chce. Na karcie typu HD 4850 nie zagrasz w bf3 na ustawieniach wyższych niż niskie. Chyba że wystarczy ci kilka fps przy najniższej rozdzielczości, wtedy może masz szanse na pokaz slajdów z ustawieniami ultra.

Za 150zł proponował bym poszukać karty radeon Hd 4870. I na tej karcie faktycznie w bf3 da się grać ale ona pozwoli tylko na niskie w rozdzielczości FullHD czy ewentualnie trochę niższej.

Opublikowano

Ale kolego sam widziałem że na HD 6670 DDR5 ! a nie GDDR3, chodzi BF3 :) na High.

Wiem, że zasilacz mam z czarnej listy jednakże działa dobrze do teraz a mam procek po OC jak i Kartę Graf :)

Ale nie rozumiem dla czego zawsze mówią, że HD 4850 jest lepsze od wyższych modeli ?

Co ty bardziej preferujesz ? Jak byś miał kupować?

1) MSI Radeon HD 6670 1GB DDR5

2) ATI Radeon HD 4850 1GB DDR5

Co ty byś wybrał? Cenowo stoją tak samo 100-130zł :)

Nawet w zasranych benchmarkach 48xx stoi wyżej niż 67xx ... A to moim zdaniem jest niepojęte ... Tak samo jak by GTX260 był lepszy od GTX780 Ti ... tak samo tutaj coś z wyższej klasy jest gorsze ? gdyby radeon tak naprawdę zrobił 48xx najlepszą to po co by robił dalszą serię ?

Opublikowano

Jeśli chcesz wiedzieć co kupić to najpierw ty podaj resztę części komputer, łącznie z modelem i mocą zasilacza a tak że budżet.

Kartę graficzną najlepiej jest wybierać patrząc na testy w grach czy programach, a nie tylko patrząc na same parametry.

A co do producenta to nie ma jednego najlepszego, bo tu najlepiej spojrzeć na daną kartę od różnych producentów. A tak że zobaczyć testy wydajności, temperatury czy głośności danego chłodzenia.

Opublikowano

Powiem ci tak parametry komputera mam dobre a nawet gdyby mogę dokupić coś kartę chcę do 150zł :) założyłem, się z kolegą że odpalę BF3 na karcie do 150zł :D:D

Parametry stykną na 100%

- 4GB ram

- zasilacz 400w Qoltec

- procek 2x 3,2 ghz

- karta graf którą chcę kupić :3

Widziałem osoby które grają na o wiele gorszych PC :D a im chodzi spokojnie :) na ultra

Radełon 4850 wymaga 200W zasilania :) więc zostaje mi 200W i z tego będzie spokojnie jeszcze dużo rezerwy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...