Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teppei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam pytanko co do Fify World. Mianowicie przejmowania piłki... Nigdy nie grałem w serie FIFA , lecz w momencie gdy dowiedziałem się ,że istnieje darmowa wersja Ultimate Team postanowiłem zacząć.

Przegrywam głównie mecze z powodu braku umiejętności przejmowania piłki. W serii PES wystarczyło trzymać jeden odpowiedzi przycisk i zawodnik sam podbiegał i starał się przeciwnikowi odebrać piłkę. Czy w Fife wszystko robi się manualnie? Tzn. sam dobiegam do przeciwnika i staram sie go skasować ,albo wysunąć nogę (bo to odkryłem :D)? Może jakieś podpowiedzi?

Opublikowano

Nie wiem jak w Wrold, ale domyslam sie ze podobnie. W fifie 14 masz tak, że musisz podlecieć do przeciwnika i przycisk odpowiadający za strzał to odbiór, czyli te wystawienie nogi, trzymanie za koszulke itp. Jak chcesz zastosować pressing na zawodnika to przytrzymujesz klawisz odpowiadający za podania. Spróboj, moze zadziala. Sterownie pewnie podobne jest

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...