Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kierunek po Gimnazjum

Gość Le Bron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, pomożecie mi?

Zastanawiam się nad szkołą wojskową. Oceny mam na przełomie 3/4/5. Sprawność na bardzo dobry. Interesuję się właśnie Historią, WOS'em, ale tematami o ( ONZ, NATO, EWWiG itd, a nie o Gospodarce ) i Militarią.

Opublikowano

Tak.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

To dobry wybór :) W dzisiejszych czasach dobrze płacą, robota nie jest ciężka i możesz szybko odejść na emeryturę.

f.png

Opublikowano

Ogólnie to jeśli nie masz zbyt wielkich ambicji to wyboru dokonałeś dobrego. Z wojskiem jest taki problem, że masz cholernie ograniczony rozwój, jeśli chodzi o pieniądze. Każdy stopień wojskowy ma przydzielone wynagrodzenie i nijak się z tych ram pieniężnych wyłamać nie można. Ale jeśli nie zależy ci na życiu z milionami na koncie to wybór jak najbardziej prawidłowy.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Tylko ciekawe czy będzie siedział w Administracji czy jako żołnierz co jeździ na wojny, ten to nie ma za ładnie bo ostatnio przed samą emeryturą nie chcą już kontraktów podpisywać i jest lipa.

Opublikowano

Idź do wojcha, emeryture bd miał :)

Albo idź na Murarz/Tynkarz/Akrobata!

graphic.png

Opublikowano

Ja własnie się tak troche cykam ;( XDDD.

dobra, tak całkiem na poważnie. Mogę jeździć na wojny tam do Iraku, ale po co to komu. W wojsku są nie złe premie, dobra emeryturka, więc będzie dobrze.

A po emeryturze chce otworzyć sklep z częściami do samochodów itp, a obok kolega by miał warsztat ( już obgadane :P), bo kolega idzie na mechanika wojskowego ( WAT ) do Poznania :)

A wie ktoś jak łatwo awansować na inne stopnie?

Opublikowano

Pierw się tam dostań, wierz mi lub nie, ale jest o sporo ludzi sprawniejszych i inteligentniejszych od ciebie, a których nie chcą przyjąć. Ze szkołą wojskową, jak i oficerską jest jeden podstawowy problem - ona ci niczego nie zapewnia. Jest sens iść do szkoły oficerskiej dla przykładu, jeżeli będziesz miał zapewniony awans na to stanowisko po x latach służby. Niestety w tym kraju to tak nie działa. Załóżmy, że przejdziesz to szkolenie przygotowawcza do wojska zawodowego, jednak później nikt ci nie zapewni że podpiszą z tobą kontrakt. Największe skurwysyństwo w tym kraju to rozwiązywanie umowy z żołnierzami, gdy brakuje im dosyć mało lat do emerytury. Zero doświadczenia zawodowego po tym, jedyne o czym będziesz wtedy myślał to legia cudzoziemska, bo tam cię jedynie przyjmą. Interesuje cię wojsko to pomyśl legii, bo cebulandia nie ma nic do zaoferowania, nie chciałbys umierać za korupcje i debili na to pozwalających.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Siema, pomożecie mi?

Tak.

Apeluję o zniesienia ostrzeżenia użytkownikowi Mateq. Odpowiedź została udzielona więc nie widzę powodów do ukarania.

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

dobra, tak całkiem na poważnie. Mogę jeździć na wojny tam do Iraku, ale po co to komu. W wojsku są nie złe premie, dobra emeryturka, więc będzie dobrze.

A po emeryturze chce otworzyć sklep z częściami do samochodów itp, a obok kolega by miał warsztat ( już obgadane :P), bo kolega idzie na mechanika wojskowego ( WAT ) do Poznania :)

Haha ale masz marzenia.Będziecie moze jeszcze wozy jak w nfs ulepszać co?Haha :)Pytasz się jak można awansować?Trzeba służyć i pełnić jakieś tam obowiązki(jakie to nie wiem)Ty byś odrazu pewnie generałem chciał.Pozdro :)

Opublikowano

Liceum wojskowe w dzisiejszych czasach nie ma sporo wspólnego z wojskiem, ale to dobry wybór jeśli planujesz iść potem do szkoły oficerskiej.

Trzeba mieć szczęście i odpowiednie wykształcenie.

Kiedyś co rok dostawało się awans, teraz zależy to od twoich kompetencji czyt. kursów, studiów itp.

Oczywiście wyższy stopień - wyższe stanowisko, a wyższych stanowisk jest mniej i zazwyczaj na stanowiska np. podpułkownika może już być nawet 5 osób.

Opublikowano

Mam kumpli w mundurówce, z którymi chodziłem razem do klasy w gimnazjum. Ja chodzę do LO, jest całkiem sporo nauki, jeśli zależy Ci na wiedzy, a nie na ocenach (a o to chyba chodzi w ogólniaku), to można zapomnieć o różnych przyjemnościach w ciągu tygodnia roboczego. Ci z mundurówki natomiast pół dnia siedzą na dworze i chleją, życie jak w madrycie, uczyć się nie muszą za wiele.

Tutaj pojawia się chyba konflikt pomiędzy Tobą, a twoimi ambicjami. Jeśli chcesz pójść na PORZĄDNE studia (nie mówię o różnich filologiach, europeistykach i turystykach etc.) to naturalnym wyborem będzie LO. Jeśli chcesz się troche teraz pobawić, to wybrałbym mundurówke.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Lepiej sie zainteresuj czyms innym, bo po tym to słabo.

Bo? Argumentuj.

Nie zapominajmy że tam wszystko kurwa leci po znajomościach. Ręka rękę myje i tyle w temacie.

To zależy. :)

Opublikowano

Haha ale masz marzenia.Będziecie moze jeszcze wozy jak w nfs ulepszać co?Haha :)Pytasz się jak można awansować?Trzeba służyć i pełnić jakieś tam obowiązki(jakie to nie wiem)Ty byś odrazu pewnie generałem chciał.Pozdro :)

Jesteś skończonym idiotą. Wracaj do podstawówki poćwiczyć nad interpunkcją.

Secundo, założenie warsztatu i sklepu z częściami samochodowymi to nie jest nic trudnego. Co złego jest w wierzeniu w marzenia?

A, sorry. Zapomniałem. Gimbusy... Lepiej jest kogoś zwyzywać,a samemu prosić żula o wódkę. 

Opublikowano

Jesteś skończonym idiotą. Wracaj do podstawówki poćwiczyć nad interpunkcją.

Secundo, założenie warsztatu i sklepu z częściami samochodowymi to nie jest nic trudnego. Co złego jest w wierzeniu w marzenia?

A, sorry. Zapomniałem. Gimbusy... Lepiej jest kogoś zwyzywać,a samemu prosić żula o wódkę. 

Nazywasz mnie gimbusem i idiotą?A ile ty masz lat co?Możesz do mnie mówić per Pan gnojku bo jestem starszy od Ciebie wnioskując po twoim zachowaniu.Założę się że w szkole do nikogo tak nie powiesz?Bo jesteś tylko kozak w necie.Gdybyś tak do mnie powiedział na ulicy byś od razu w ryj dostał.Kij ze byś potem płakał jezdził ze starymi czy coś.

Opublikowano

Nazywasz mnie gimbusem i idiotą?A ile ty masz lat co?Możesz do mnie mówić per Pan gnojku bo jestem starszy od Ciebie wnioskując po twoim zachowaniu.Założę się że w szkole do nikogo tak nie powiesz?Bo jesteś tylko kozak w necie.Gdybyś tak do mnie powiedział na ulicy byś od razu w ryj dostał.Kij ze byś potem płakał jezdził ze starymi czy coś.

:huh:

34b0909249_powiedz_mi_to_w_twarz_a_nie_p

Jestem w II klasie Liceum Ogólnokształcącego. Nie, nie mówię tak w szkole do nikogo, bo nie mam powodów. Liceum to nie Gimnazjum człowieku. Mówię Ci. Wracaj do podstawówki, bo interpunkcja leży, a egzamin gimnazjalny tuż tuż :D

A teraz porównaj moją( wcześniejszą ) wypowiedź z twoją i pomyśl kto jest [...]

Skończ pisać, bo nie chce mi się tu wracać

Opublikowano

Pójdziesz do wojska poźniej emerytura ;] Pózniej idz sobie na TAksiarza i dorabiaj i życie masz poukładane ;] 

Pomogłem ?!.. Daj "Lajka"..Ciebie to nic nie kosztuje..a Mnie to Motywuje ;]...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...