Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zmiana zasilacza.

RefubusPl

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów :D

Ostatnio poruszyłem temat zmiany karty graficznej (

http://www.mpcforum.pl/topic/1146568-zmiana-karty-graficznej/#entry9850644

).

Chciałem się dowiedzieć czy mogę wpierw kupić zasilacz i go zamontować, a później dozbierać na kartę graficzną?

Mój aktualny zasilacz strasznie huczy i jest na tzw. "Czarnej liście".

Parametry :

-- Systen operacyjny - Windows 7 Home Premium 64-bit SP-1

-- CPU - Intel Core i5 2500 @ 3.30 GHz

-- RAM - 8,00 GB 2-kanałowy DDR3 @ 665 MHz

-- Karta Graficzna - GeForce GTX 550 Ti

-- Nośnik - 465 GB Seagate (SATA)

-- Napęd optyczny - TSSTcorp CDDVDW SH-222BB ATA Device

-- Zasilacz - LOGIC 620 W

Z góry dzięki za odpowiedzi pod tamtym i tym tematem.

System: Windows 10 Home Premium 64-bit SP1   CPU: Intel Core i5 2500 3.30 GHz   RAM: 2 X 4 GB DDR3 1600 MHz   GPU: GeForce GTX 760 MSI Twin Frozr   HDD: 500 GB Seagate  SSD: Crucial M550 128 GB Słuchawki: HyperX HX Cloud   Głośniki: Logitech Speaker System Z906 Audio: Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra dzięki chłopaki ;) I jeszcze jedno pytanie. Ta karta graficzna ( http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-geforce-gtx770-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,38812.html ) jest w wersji OC ( Over Clocking ). Czy będę musiał wymienić płytę główną na taką, którą można podkręcać komponenty czy ta co mam aktualnie jest dobra?

nawet nie napisałeś jaką masz płyte :D

procesor graficzny w tej karcie jest podkręcony, płyta nie ma tu nic do rzeczy, ale nie bież tej karty, póki masz Logic na pokładzie

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Możesz,dlaczego nie? Ja bym raczej nie wymieniał karty bo twoje jeszcze trochę pociągnie,ale twoja decyzja ;)

@Edit chociaż możesz wymienić bo karta rózni się dużo wydajnością a droga nie jest ;)

O luju.  :v

Opublikowano

Możesz,dlaczego nie? Ja bym raczej nie wymieniał karty bo twoje jeszcze trochę pociągnie,ale twoja decyzja ;)

@Edit chociaż możesz wymienić bo karta rózni się dużo wydajnością a droga nie jest ;)

Możesz wpierw zasilacz, a co to szkodzi?;o 

Dobra dzięki chłopaki ;) I jeszcze jedno pytanie. Ta karta graficzna ( 

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-geforce-gtx770-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,38812.html 

) jest w wersji OC ( Over Clocking ). Czy będę musiał wymienić płytę główną na taką, którą można podkręcać komponenty czy ta co mam aktualnie jest dobra?

System: Windows 10 Home Premium 64-bit SP1   CPU: Intel Core i5 2500 3.30 GHz   RAM: 2 X 4 GB DDR3 1600 MHz   GPU: GeForce GTX 760 MSI Twin Frozr   HDD: 500 GB Seagate  SSD: Crucial M550 128 GB Słuchawki: HyperX HX Cloud   Głośniki: Logitech Speaker System Z906 Audio: Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

Opublikowano

@ RefubusPl

Jeśli obecnie miałeś kartę gtx 550ti to płyty nie musisz zmieniać. Bo to że karta już jest podkręcona nie ma żadnego znaczenia dla płyty głównej.

Jedyne co musisz najpierw zmienić to zasilacz. Tutaj wystarczy np. corsair vs 450W lub lepiej deus m1 550w.

Opublikowano

Dobra dzięki chłopaki ;) I jeszcze jedno pytanie. Ta karta graficzna ( http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-geforce-gtx770-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,38812.html ) jest w wersji OC ( Over Clocking ). Czy będę musiał wymienić płytę główną na taką, którą można podkręcać komponenty czy ta co mam aktualnie jest dobra?

Nie znam sie prawie wogóle ale myśl ze chyba wymienić,to musi jakiś znawca napisać :)

O luju.  :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...