Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Program PuTTy Proszę o pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z wyłączeniem serwera minecraft bo gdy go wyłączam pisze mi :

mc3@DebianMC2:~$ /etc/init.d/minecraft3 stop
Stopping craftbukkit-beta.jar
Error! craftbukkit-beta.jar could not be stopped.

Co mam zrobić próbowałem go resetować kilka razy i wyłącząc też a jak np chce teraz go włączyć to pisze że jest włączony, ale ja chce go wyłączyć. O co może chodzić ?

Opublikowano

Resetować całego linuxa debiana czy tylko folder gdzie są pliki z serwerem?

Możesz jeszcze zresetować linuxa i na nowo wszystko instalować o ile masz serwer dedykowany bo jak VPS to nie wiem.

Opublikowano

Bo ja mam serwa i ja go steruje tylko przez prgram putty i mam dostęp do plików bo to mój kolega się zajmuje robieniem serwerów, i ja nie wiem jak to zrobić a obecnie go nie ma. A ja właśnie nie wiem co zrobić :D

Opublikowano

Mam pytanie, ale jak go próbujesz wyłączasz? powinno być tak (komendy) :

cd /..... [tutaj wpisujesz ścieżkę gdzie się znajduje folder z plikami serwera (craftbukit.jar itp..)
następnie komendę :

htop

I szukasz procesu który chcesz wyłączyć, w twoim przypadku szukaj coś pod tytułem craftbukkit-beta.jar.

Teraz klikasz F9 i po lewej stronie szukasz numerku 9 (sigkill) klikasz w niego i klikasz enter.
Teraz kliknij F10.

Teraz aby włączyć serwer wpisz:

screen java -Xmx1126400M -Xms1126400M -jar craftbukkit-beta.jar

(tam gdzie u mnie pisze 1126400, to musisz podać waszą pojemność RAM'u ile posiadacie, przypominam że 1Gb to 1024mb RAM ;)).

Opublikowano

Włączasz go za pomocą tej komendy

screen java -Xmx1126400M -Xms1126400M -jar craftbukkit-beta.jar

Tyle że zamiast 11246400Mb RAM'u to wpisujesz swoją zawartość

Nie chce się wyłączyć? a robiłes jak mówiłem wyżej? to co mówiłem wyżej to jak się wyłącza i włącza serwer. A jak nadal nie działa to usuń całego Linuxa i zainstaluj go na nowo ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...