Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto grać zawiadowcą czy lepiej Inżynierem?

Preverous

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witajcie. Bardzo proszę doświadczonych graczy o doradzenie mi czy warto grać zawiadowcą i czy opłaca sie później wybrać ,,Łucznika'' czy morze lepiej zagrać inżynierem.

Daje Naj...

Opublikowano

Zdecydowanie łatwiejszy będzie Inżynier, który później idzie w Gunnera. Nie potrzeba dużo by nim grać. Masz ładny dmg magiczny na mobach i nie magicznych graczach, parę przydatnych skilli jak instant silence bardzo utrudniający grę magicznym klasom. W PvE nie martwisz się o manę bo wysysasz ją z mobów. 

Rangerem - łucznikiem masz na początku mniejszy dmg od gunnera, jest Ci ciężej w walce z klasami fizycznymi ale magiczne schodzą łatwiej. Operujesz tylko łukiem, wskakujesz w hide (zwykli przeciwnicy Ciebie nie widzą jeśli nie mają skilla od wykrycia), używasz trapów - pułapek przez które przeciwnicy zostają unieruchomieni albo oślepieni, masz parę stunów oraz bardzo przydatny slow. Jeśli ogarniesz dobrze rangera to później będziesz miał na end-game naprawdę bardzo dobry stały DPS.

Jeśli to jest pierwszy raz gdy grasz w AIONa to poleciłbym Inżyniera, a później Gunnera.

Opublikowano

Właśnie grałem inżynierem miałem 19 lv i właśnie trudno mi się grało trochę się boje że sytuacja może się powtórzyć. Według mnie za mało dmg a bronie miałem dobre to pamiętam zaś zawiadowcą kiedyś grałem miałem 16 lv tylko był to dagger i wiesz chciałem spróbować archerem tylko nie wiem w miare ogarniam tą postać dobrze mi się grało zabójcą ale jednak wolę z dystansu. Może jesteś w stanie mi powiedzieć jakie łucznik ma moce tak w granicach 10-25 lv i jak się nim gra

Opublikowano

Ranger - łucznik na początku ma mało skilli na łuk przez co jest moim zdaniem ciężej i bardziej monotonnie niż Gunnerem. Z czasem jednak to się zmienia. Z tego co pamiętam to po 25lvl zaczynasz faktycznie się bawić swoją postacią i jej możliwościami, które powoli się rozszerzają.

Opublikowano

Gram templarem ale odradzam wybieranie tej klasy jeśli nie masz chociaż minimalnego doświadczenia. Expi się wolniej niż innymi oraz sama gra jest trudniejsza solo. Jeśli już masz jakiś znajomych z którymi chodzisz na instancje to jest całkiem przyjemnie.

Wojownik - powiedzmy, że masz na myśli glada - ma fajne aoe. Znośna klasa na początek, po prostu bijesz i bijesz. Trochę powoli (nawet bardzo na początku) ale całkiem mocno.. Biegasz w najcięższym secie (tak jak templar) oraz najczęściej korzystasz z polearma - masz duży dmg fizyczny, zwłaszcza aoe naokoło Ciebie ale coraz rzadziej ludzie biorą gladów na grupowe instancje bo templar lepiej trzyma agro gdy bije np Sorc (Czarodziej)

Mag - powiedzmy, że Czarodziej (Zaklinacz jest od spiritów, ten to zupełnie inna bajka) - ma duży dmg, największy z wszystkich klas, potrzebuje dużo many i jest uważany za najłatwiejszą klasę do ogarnięcia bo stoisz i bijesz silnymi skillami na odległość. Fakt faktem, że żeby być "dobrym" sorcem trzeba się wysilić i zwykłe klikanie na skille nie pomoże w poważnym PvP ale do PvE to jest chyba najłatwiejsza klasa. Po niej jest gunner (który wychodzi z Inżyniera).

Opublikowano

Ok to wybiorę maga, czarodzieja mam nadzieję, że będzie mi się przyjemnie grało dzięki bardzo za wyjaśnienia i podpowiedzi pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...