Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja plików .java z cudzego kodu źródłowego, kompilacja (Maven)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jest problem.

Zachciało mi się tworzyć serwer minkrafd, ale irytują mnie tragicznie spamujące wiadomości jednego pluginu (WorldGuard, dla ścisłości). Mam dostęp do źródła, edytowałem kod w Eclipse z addonem Maven i... I nie wiem co dalej robić. Ktoś na forum bukkita opisał krok po kroku co robić, ale niestety nie ma u mnie opcji "Run as" -> "Maven Build". W moim menu "Run as" nie ma zupełnie nic i nie mam pojęcia co z tym zrobić.

Pytam o kompilator z addonem, nie o samego Minecrafta, więc fukdasystem. Mogę podać więcej szczegółów, jak trzeba - ale nie do końca się znam, więc proszę o ewentualnie konkretne pytania :)

Nie, nigdy nic nie robiłem w surowej Javie, więc jestem zielony.

Jeśli mi odpowiadasz, zacytuj mój post - lub otaguj przy użyciu @Quasindro.
Jak tego nie zrobisz, najprawdopodobniej nie wrócę do tego tematu.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Musisz sobie w Eclipse doinstalować addon Mavena

Mam właśnie doinstalowany. Mam w Eclipsie możliwość importowania projektów Maven, ale nie mogę później skompilować kodu.

#jakżyć

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Może nie masz stworzonego "builda"(? nie wiem jak to określić). Weź Run As -> Run Configurations.. -> (W liście po lewej stronie powinieneś mieć Maven Build) Wybierz Maven Build -> I dalej masz już instrukcje jak stworzyć opcję uruchamiania projektu ;)

Opublikowano

Jesli chodzi o wsparcie dla mavena to w eclipsie jest ono dosyc kiepskie. Sprobuj intellij. Projekt ze wsparciem mavena bedzie mial plik .pom z zaleznosciami. Potem na podstawie source'ow beda opcje zrobienia builda, paczki, itp. to juz w menu mavena.

Teraz nie mam mozliwosci dokladniej sprawdzic. Jakbys mial pytania to mow. W pracy bede mial dostep do projektow to odpowiem ;)

Opublikowano

Może nie masz stworzonego "builda"(? nie wiem jak to określić). Weź Run As -> Run Configurations.. -> (W liście po lewej stronie powinieneś mieć Maven Build) Wybierz Maven Build -> I dalej masz już instrukcje jak stworzyć opcję uruchamiania projektu ;)

Faktycznie, to był problem ^^

Dzięki wielkie za pomoc, można zamknąć :3

uExDb2M.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...