Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Mam pixelową tapetę...

Carvass

Pytanie

Opublikowano

Chodzi o to, że np ustawiam na tapetę jakieś zdjęcie i ono robi się rozmazane i widać pixele przez co odstrasza od ładnego wyglądu... Proszę bardzo o pomoc, ponieważ jestem zielony w sprawach komputerowych odnośnie systemu.

Informacje o komputerze :

System operacyjny : Windows XP
Procek : Core 4600+

+ wszędzie wyskakują mi reklamy, dodatkowe strony i inne pierdoły.. mam adblock, adblock edge ale to i tak nic nie daje..Mój komputer jest lekko zniszczony przez wirusy i to może dlatego ? Sam już nwm

Pierwszy screen jest jak wygląda mój pulpit a drugi jak powinien wyglądać

(Przepraszam, że host ale nie mogłem dodać do załącznika ponieważ plik jest za duży..)

http://www.mediafire.com/view/5u4ldouogddklxc/untitled.bmp 

post-987261-0-18554900-1393273641.jpg

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co do pierwszego, pewnie przez rozdzielczość, zmień ją na np. 1024x768 i sprawdź czy też są pixele.

co do drugiego, w panelu sterowania odinstaluj wszystko co ma w sobie "toolbar" (jak nie będziesz wiedział co daj ss'a) po tym zabiegu wejdź w 

jeśli masz google chrome : chrome://settings/ wybierz Rozszerzenia po lewej stronie ekranu i usuń wszystko co jest ci nie potrzebne bądź wygląda podejrzanie

jeśli masz firefoxa (tutaj nie jestem pewny, nie używam firefoxa) narzędzia>dodatki i tutaj powinny być wszystkie dodatki i rozszerzenia jakie masz. usuwasz te podejrzane. następnie pobierasz 

AdwCleaner

http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/viewdownload/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner

Shortcut Cleaner

http://www.bleepingcomputer.com/download/shortcut-cleaner/

pierw używasz Adw, zamknij wszystkie przeglądarki, uruchom Adw, kliknij w szukaj/scan następnie jak skończy szukać klikasz w usuń/clean i zrobi ci się log, wklej go na wklej.org potem używasz Shortcut, odpalasz, czekasz i wstawiasz loga który znajdzie się na pulpicie pod nazwą sc-cleaner.txt

Opublikowano

Kolejny raz RobeM wyczerpał temat :D Chciałem się tylko zwrócić do ludzi, by pierw pomyślili nad PROSTYMI rozwiązaniami a nie od razu

przechodzili do specfikacji sprzętowej.

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano

@up Mam rozdzielczość 1024x768 i nadal są pixele, pomniejszam jak i powiększam nadal mam to samo. Co do reklam to dziękuje za pomoc ;) Dorzuciłem screeny do posta aby było jaśniej.

Opublikowano

to gdzie ty tu widzisz problem?  

dajesz gówniany obrazek w rozdzielczości 300px × 168px  na pulpit o rozdzielczości 1024x768  i chcesz by to pięknie wyglądało ?  

znajdź sobie obraz o rozdzielczości nie mniejszej niż masz pulpit i dopiero daj na tapetę bo problemu ŻADNEGO NIE MA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...