Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kopanie DogeCoin i NV CUDA

cody3223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Postanowiłem pobawić się z DogeCoin. Aktualnie posiadam:

• NVidia GeForce 105M
  • Intel Pentium Dual Core 2 GHz

Jako iż nie działa mi CUDA Miner kopię na CPU z zaczepistą prędkością 2-4 KHASH/s.

A teraz pytanko: czy możecie mi podać jakiś program do kopania na tej karcie (mojej karcie graficznej) lub (jeżeli takie coś istnieje) Download CUDA.

cd. CUDA: Czy moja karta ją obsługuję? Bo ja nigdzie takiego czegoś nie widzę.

A'propo DogeCoin. Przy uruchamianiu Wallet'u wyskakuje mi coś o błędzie wczytywania bloku i program się wyłącza

EDIT:

[GeForce 105M] Technologia NVIDIA CUDA™ checkmark.gif

[2014-02-23 09:30:49] Unable to query CUDA driver version! Is an nVidia driver installed?

Opublikowano

14 DC / Day XDXD

Wyszło mi 24 ZŁ rocznie na procesorze.

@EDIT:GTX 750 nadaje siędo laptopa?

Jedyne co mogę z tym zrobić to poczekać 4 lata aż DC będzie wart tyle co BitC :)

Nowy laptop kolegi kopię 1 BitC / tydzień co daje 200 Pln dziennie (jeżeli BitC kosztuje 1700Pln)

Opublikowano

To czy Doge Coin będzie kiedyś wart co teraz bitcoin to nie wiadomo. Ale wiadomo że na komputerze nie opłaca ci się tego robić, bo na razie wydasz znacznie więcej na prąd niż z zarobisz. Po za tym obciążając ciągle laptopa szybciej go zużyjesz, bo jeśli nie ma dobrego chłodzenia to te części po takim ciągłym obciążeniu muszą mieć bardzo wysoką temperaturę, co nie jest dobre.

W laptopie nie wymienisz karty graficznej. W takim czymś nie ma sensu jakakolwiek wymiana, a jedynie kupno normalnego peceta, który nadaj się do Doge Coinów.

Opublikowano

To nie jest notebook do szybkiego internetu, tylko do grania, jeden z lepszych (nie w tych czasach xD)

Po postu nie stać mnie na PC.

Wolę wydać 200zł na RAM i to samo na SSD + Ten taki pentium.... nwm. jaki = 600 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...