Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie macie opinie o Porsche i Aston?

pejsiasty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosiłbym o porównanie,opinie na temat aut:

Porsche Carrera (???) S        -  chodzi mi o to za 5 tysięcy SP

Astona Martina tego za 1,8 miliona(?) (ten wiekszy)

Opublikowano

Porsche to auto bardziej kolekcjonerskie, nada się jedynie na ucieczki, w wyścigach ma małe szanse.

Aston to bardzo dobry wóz, na ucieczki idealny.

Porsche nie kupuj jeśli nie masz dobrego auta, a Astona bierz bez zastanawiania.

Opublikowano

Ehhh... no wiec tak, zacząłem grać ze 2 dni temu i akurat mi brat kupił z dobrych chęci te Porsche no ale trudno, miał lepsze osiągi więc kupiłem Porsche zamiast Astona, no ale juz mam 1mln więc teraz powiedz mi czy jak uzbieram te 2 mln to lepiej kupic Astona za 1,8mln czy te inne Porsche za 2mln, bo z opinii wiem, ze Lexus lipny.

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o Porsche 911 GT3 RS, to zależy czy wolisz wyścigi czy ucieczki. Jeśli wyścigi, to bierz Porsche. Warto się z nim spieszyć, bo mogą go w rotacji usunąć.

Opublikowano

Carrera S wg mnie jest dość kolekcjonerskim autem... Do klasy S po mocnym tuningu zabraknie mu mocy a jego 7 biegów sprawia, że okropnie słabo idzie w wyższych prędkościach.

Do tego raczej nie ma lepszeg prowadzenia niż Zoda czy F1. Jesli nie jesteś bogaczem to odstaw Porsche na późniejsze czasy. Natomiast auta za IGC kupuj wszystkie jakie się da :P

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Kupiłem Astona Martina, jestem zadowolony z kupna lecz ma trochę słabe sterowanie, w zasadzie to znacznie gorsze niż Porsche Carrera S.

Mam jeszcze parę pytań

1) Jak to jest z tymi osiągnięciami np. Kolekcjoner BMW czy tam Aston Martin i zbierz 10 takich samochodów, problem w tym, że nie ma 10 takich samochodów no więc jak zdobyć takie osiągnięcia ?

2)Mam problem z częściami, jak zdobyć te najlepsze części i w ogóle które to są, bo jak już mówiłem ten Aston ma trochę słabe sterowanie.

3)Czy dałoby się zdobyć osiągi dla Astona 750/800/650 ? Lub w przybliżonej wielkości ? 

Opublikowano

Kupiłem Astona Martina, jestem zadowolony z kupna lecz ma trochę słabe sterowanie, w zasadzie to znacznie gorsze niż Porsche Carrera S.

Mam jeszcze parę pytań

1) Jak to jest z tymi osiągnięciami np. Kolekcjoner BMW czy tam Aston Martin i zbierz 10 takich samochodów, problem w tym, że nie ma 10 takich samochodów no więc jak zdobyć takie osiągnięcia ?

2)Mam problem z częściami, jak zdobyć te najlepsze części i w ogóle które to są, bo jak już mówiłem ten Aston ma trochę słabe sterowanie.

3)Czy dałoby się zdobyć osiągi dla Astona 750/800/650 ? Lub w przybliżonej wielkości ?

1. Kupuj te same modele w wielu sztukach, potem możesz sprzedać

2. Najlepsze są cztero gwiazdkowe(ultra), bodajże zielone silnik doładowanie i przekładnia, czerwona reszta (volume popraw mnie jak się mylę)

3.

cr5jFE8.png

Części jakie włożyłem:

silnik czerwony richter wyścigowy 7/4/0

doładowanie żółte gromlen wyścigowy 4/4/0

przekładnia niebieska velocicom pro 6/9/4

zawieszenie czerwone ventura pro 4/7/13

hamulce niebieskie kestrel wyścigowe 0/0/4

opony białe medion pro 4/6/9

Lepszych części już nie miałem, ultry poszły na inne auta. Ale efekt w miarę bliski. 

Opublikowano

1. Kupuj te same modele w wielu sztukach, potem możesz sprzedać

2. Najlepsze są cztero gwiazdkowe(ultra), bodajże zielone silnik doładowanie i przekładnia, czerwona reszta (volume popraw mnie jak się mylę)

3.

cr5jFE8.png

Części jakie włożyłem:

silnik czerwony richter wyścigowy 7/4/0

doładowanie żółte gromlen wyścigowy 4/4/0

przekładnia niebieska velocicom pro 6/9/4

zawieszenie czerwone ventura pro 4/7/13

hamulce niebieskie kestrel wyścigowe 0/0/4

opony białe medion pro 4/6/9

Lepszych części już nie miałem, ultry poszły na inne auta. Ale efekt w miarę bliski. 

Układ 3 zielone 3 czerwone daje największy overall (najlepsze statystyki).

Niektórzy mówią, że na żółtych lepiej się prowadzi, ale czy to prawda...

Jak dla mnie każde auto trzeba wyczuć i jak ma wujowe sterowanie to trzeba się do tego przyzwyczaić, albo przesiąść się na inny model.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Dzięki, a jak z tymi częściami ? Od czego zależy, że mi wypadnie ULTRA część ale te części słabsze o jeden stopień czyli chyba 3 gwiazdkowe też mogą być i gdzie najczęściej takie można zdobyć ? Bo jak na razie mam prawie 19 lvl i może z dwie-cztery części wylosowałem z czego chyba jedna to była trzy gwiazdkowa, lub dostałem za osiągnięcia, a reszta to dwu gwiazdkowe.

Opublikowano

To jest losowe, części ultra lecą ze złotych kart po wyścigach, dragach, ucieczkach i pościgach. Zbieraj też codziennie diamenty, od 18 dnia lecą części ultra.

Opublikowano

Ogólnie te staty trochę nie oddają rzeczywistości, ponieważ prowadzi się go całkiem prawilnie, a przyspieszenie ma średnie.

Opublikowano

Mam kolejne pytanie ;d od kolegi usłyszałem, że w tej grze jest jakaś rotacja tak jak wyżej ktoś napisał o co w tym chodzi, i co ile to jest ? Czy to jest na zasadzie rotacji w League Of Legends?

A i jeszcze mam taki problem, otóż dziś dostałem część doładowanie dwu gwiazdkowe takie samo jakie mam zamontowane w Porsche, ale gdy je wymieniam statystyki spadają a powinny przecież zostać takie same skoro taka sama część to zupełnie tak jakbym chciał wymienić starą część na nową i statystyki spadają, gdzie tu logika ?

Opublikowano

Mam kolejne pytanie ;d od kolegi usłyszałem, że w tej grze jest jakaś rotacja tak jak wyżej ktoś napisał o co w tym chodzi, i co ile to jest ? Czy to jest na zasadzie rotacji w League Of Legends?

A i jeszcze mam taki problem, otóż dziś dostałem część doładowanie dwu gwiazdkowe takie samo jakie mam zamontowane w Porsche, ale gdy je wymieniam statystyki spadają a powinny przecież zostać takie same skoro taka sama część to zupełnie tak jakbym chciał wymienić starą część na nową i statystyki spadają, gdzie tu logika ?

W przypadku części nie patrzy się tylko na gwiazdki i kolory, ale również staty części.

hMjHrjv.png

Te wyglądają na takie same jak te na pierwszy rzut oka

NAiBZvh.png

Ale są lepsze bo wzmacniają sterowność o 9%, a drugie o 6%, a zmiana overallu przy tych częściach zależy od wozu, bo takie hamulce podniosą overall autu klasy E o 20, a auto w klasie A o 1, te 9% o 2.

Opublikowano

Problem w tym że obydwie części mają staty 4% 4% 0%

EDIT: Sry złe staty podałem 

Daj mi najlepiej screeny takie jak ja ci pokazałem.

I jakiś wgląd na inne części.

Opublikowano

Jeśli te 4/4/0 masz w montowane, to wsadzenie tych 4/4/2 nie powinny obniżać overallu, na pewno robisz tak jak pisałeś?

Opublikowano

W przypadku części nie patrzy się tylko na gwiazdki i kolory, ale również staty części.

hMjHrjv.png

Te wyglądają na takie same jak te na pierwszy rzut oka

NAiBZvh.png

Ale są lepsze bo wzmacniają sterowność o 9%, a drugie o 6%, a zmiana overallu przy tych częściach zależy od wozu, bo takie hamulce podniosą overall autu klasy E o 20, a auto w klasie A o 1, te 9% o 2.

Patrzy się na kolor części, poziom części (uliczne, wyścigowe, prof, ultra) oraz to, czy są tuningowane czy nie i w jakim stopniu (szara czcionka napisu - najsłabszy poziom tuningu, niebieska czcionka - średni, pomarańczowa czcionka - najwyższy).

Tutaj masz screen a raczej link do niego, wiem że piękny to on nie jest no ale cóż, podpisałem tą część o której mowa żeby było trochę bardziej "czytelne" 

http://ifotos.pl/zobacz/czesci-po_ehqnnha.bmp/

Jeśli te 4/4/0 masz w montowane, to wsadzenie tych 4/4/2 nie powinny obniżać overallu, na pewno robisz tak jak pisałeś?

Na SS obydwie części mają staty 4/4/0.

Już tłumaczę dlaczego tak się dzieje.

Jak już wyżej pisałem, liczy się kolor części, poziom tuningu (potocznie zwane "gwiazdki") oraz stopień tuningu części.

Na zrzucie ekranu widzimy z pozoru identyczne części - taki same statystyki, taki sam poziom tuningu, ale... jedna część ma średni tuning - niebieska czcionka, a druga najmocniejszy tuning - pomarańczowa czcionka. Dlatego, mimo tego, że statystyki są takie same, po zamontowaniu część z mocniejszym tuningiem będzie dawała większy overall.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Pytałeś się o rotację. Co dwa tygodnie powinny być usuwane 4 auta za IGC, a dodawane 4 nowe. Niestety, panowe się obijają i rotacje są raz na miesiąc a czasem rzadziej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...