Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł a jego realizacja - System Bankowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten pomysł i pytania kieruje bardziej do mistrzów tworzenia ( udoskonalania metina ) .

Wiem , że na MPC forum nie ma odpowiedniego działu na taki temat ( Bo po co MPC forum to tylko banda idiotów ) , a społeczeństwo które sie w nim znajduje to już inna sprawa .

Co mam na myśli mówiąc system bankowy wszyscy wiemy jak działa bank jest kilka opcji zastosowania go w metinie ( bynajmniej tylko takie chodzą mi po głowie ) .

Dla czego nie zrobić banku który miał by swoje rezerwy w (yang) działa by na takiej samej zasadzie co realne banki z tym , że nie miał by zysku ( GM może wszystko ) <-----

------> Wszystko to on może w świecie metina , a dla czego nie stworzyć banku który działał by na zasadzie pożyczenia z niego yang na wybraną ilość na ustalenie odsetek od ilości yang ? .

Jak to kontrolować moje przemyślenia zakładają to , że spece od lua&Pythona zdołają coś takiego opracować .

Każdy mógł by pożyczyć yang z banku

Ale zaraz zaraz przecież co za problem zrobić lewe konta, a później je usuwać czy kupować za nie itemy .

Otóż jest rozwiązanie zastosować system bankowości taki jaki jest w realnym świcie jak to zrobić podam mój pomysł może jest błędny czy ma luki , ale każdy myśli inaczej i może go dopracować .

W ItemShop ( W panelu Gracza ) Stworzyć coś na wzór karty kredytowej którą musimy aktywować by wgl system bankowy zaczął działać bez tego z banku nie dało by się wypłacać pieniędzy karta  która jest przypisana do jednego konta, a aktywować dało by się ją kodem  który musimy kupić za prawdziwe pieniądze np 30 zł w za mian otrzymamy

kod np sms'em z kodem aktywującym daną kartę na jakim kolwiek koncie tylko raz .

System bankowy zaczął by działać można było by z niego wybierać yang na odsetki wysokość od pożyczonych pieniędzy .

Ale zaraz to kiedy bank nie udzieli mi pożyczki ? .

To tylko mój pomysł

Wprowadzić do tego coś na wzór archiwum które zapisywało by ilość pożyczonych yang nick postaci która je pożyczyła i czas na spłatę .

Jak mogło by to działać skoro nic mi nie zrobią jak nie oddam pożyczonych yang ?

Mój pomysł pożyczka na 50kk Kwota do oddania 55kk czas np 2 dni po upływie czasu jeśli kwota nie została by oddana konto zostało, by zablokowane na np 24 h po tym czasie blokada by zniknęła

i czas na spłatę wydłużył sie o np  72h/24h/5 dni .

Ewentualnie można by ją zdjąć zakupując w is ( W panelu gracza ) specjalną opcje ( Sami ją sobie nazwijcie ) która by odblokowała konto i dawała 24/48/72 h na spłatę ( określony czas w zależności od

Ilości pożyczonych yang ) jeśli po czasie 24 h od pierwszej blokady dalej nie został spłacony dług czas blokady wydłużył by sie o 48h potem 72h .

Tym systemem można by sprzedawać yang na serwerze za np specjalne kupony dostępne w is  za 5 zł na 25kk 10 zł na 50kk 15 zł 100kk bez konieczności spłacenia długu .

Nie ma się czym przejmować yang zawsze będzie miało swoją cene czy to będą 1kk czy 1 bryłka warta np 500kk .

Oczywiście napisanie tak skomplikowanego systemu wymagało by udziału znakomitego technika znającego sie na lua czy pythonie

A na koniec moje pytanie czy dało by się cos takiego stworzyć ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...