Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polska

Gość Kacperovsky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1425293_546864368730330_1891027361_o.jpg

Witam w ogólnym temacie o naszej ojczyźnie ;)

Zacznijmy od rzeczy dzięki, której staliśmy się mocarstwem Europejskim w XVI wieku

Zobaczcie całość i dokładnie czytajcie :)

Mała ciekawostka :

W 1612 w bitwie pod Moskwą, która toczyła się między Polakami, a Rosjanami to Polacy ją wygrali. Nie wiele zabrakło ( nie wiem co się dokładnie stało ), ale byśmy byli największym mocarstwem świata.

W piwnicach muzem w Warszawie leży obraz Hołdu Ruskiego z 1611. Nie wywieszono go, ponieważ cytuję:

,, Nie poprawia to stosunków między nami a Rosją ''

Mała ciekawostka.v2 :

W bitwie pod Hodowem, która rozegrała się w 1694, Polska armia, która liczyła w tej bitwie ok. 400 husarzy, uwaga, odparła Atak 40.000-70.000 tysięcznej ( różne źródła ) armii tatarów.

CHWAŁA            BOHATEROM

Polacy wiele razy ratowali tyłek Europie.

Pod Wiedniem - gdyby nie Polska to cała Europa dzisiaj chodziła by w turbanach i modlili się w meczetach

1521766_195009017365184_445400136_n.jpg

Sierpień 1940 ( Dywizjon 303 ) - Gdyby nie udział Polaków w bitwie o Anglię, to Brytole mówili by dziś po niemiecku. Uwaga tu informacja. Wszelkie filmy o Dywizjonie 303 są w UK ZABLOKOWANE!!! . Zakłamańcy. Mój brat cioteczny mieszka w UK i jakieś pół roku temu miał temat o II Wojnie Światowej. Było o bitwie o Anglię. Nauczyciel nic o tym nie wspomniał, ba przypisał to Brytyjczykom.

1 Sierpnia 1944 - Powstanie Warszawskie. Każdego dnia Powstania ginęło tyle ludzi, co podczas ataku terrorystycznego na World Trade Center w 2001.

Niemcy są winni Polakom za szkody jakie wyrządzili podczas II Wojny Światowej Bilion złotych. Nigdy tego nie spłacili.

Europa zapomniała. My Pamiętamy :)

1656352_212160222316730_1118385819_n.jpg

Dlaczego Polska tak strasznie przejmuje się Ukrainą?

Poczytajcie co Ukraina robiła z Polakami podczas II Wojny Światowej.

Bądźmy dumni z naszej Historii. Nie ma się czego wstydzić w mówieniu '' Jestem Polakiem '' , co potwierdza nasz rodak  Piotr Wiśniewski

1900017_212217985644287_2013080288_n.png

Obecnie Piotrek ma około 25 tysięcy like' ów

Ciaryyy:)

Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Najazd na Rosję... Nie było szans. Za duży kraj. Chyba, że politycznie tak jak oferowali bojarzy, ale król nie chciał przyjąć Prawosławia.

Wiedeń? Nie, po prostu Turcy zajęliby Wiedeń i później zostali odparci przez Europejskie armie.

Postanie? Stalin chciał pozbyć się polskiej inteligencji i je wywołał.

Co do tych ciekawostek z września: Niemcy nie musieli rozbijać naszych dywizji. Większość obeszli. Samoloty na ziemi? Rosjanie tak szybko poszli w rozsypkę, że ich nie ewakuowali.

A tak w ogóle to, że się nie obroniliśmy w 1939 zawdzięczamy naszym ambitnym strategom w głównym sztabie i głównodowodzącemu armii, którzy chcieli wywrzeć presję na sojusznikach i zamiast obronić główne kierunki ataku przeciwnika trzymali armię w miejscach gdzie nic się nie działo.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zacznijmy od rzeczy dzięki, której staliśmy się mocarstwem Europejskim w XVI wieku

tak staliśmy się , ale już nie jesteśmy od kiedy lewackie ścierwo wkroczyło do europy .

Biała rasa była potęgą świata i podbijaliśmy wszystkich , teraz oni nas podbijają , A dlaczego ?

Powtarzam pff lewackie ścierwo doszło do rządów . Ja nie wiem jak Po , PSL , może mieć jakieś poparcie ?  Polacy lubią być ogłupiani i okradani .

Jak to jest kurwa możliwe że polak płaci 83% swoich zarobków ?  To są granice absurdu .
W innych  krajach   zarabiają jednego dnia tyle co w polsce na miesiąc .

gdyby nie było podatków od firm , setki tysięcy nowych firm i przedsiębiorstw z całego świata powstawały by  w polsce , nie było by problemu z bezrobociem .

Nie żyjemy już w wolnym kraju .

przez 4 tysięcy lat każdy mógł decydować o swoim losie było dobrze ,  rodzice decydowali o swoich dzieciach czy mają chodzić do szkoły czy nie ,  dawniej wychowanie polegało na  przyłożeniu w tyłek   nie było żadnych problemów , nie było dewiacji(chorób psychicznych ., pokroju geje , homoksesualizm )

Jak można zauważyć dziecko które było wychowywane czyli karane że coś zrobiło (klaps itd )  było lepiej wychowane  ,  teraz za takie coś można iść do więzienia .
takie bezstresowe wychowanie ( dziecko robi co chce ).

Kolejnym absurdem jest to że zbrodniarze pokroju "Trynkiewicz"   chodzą sobie bezkarnie po ulicach , i  dostaje kasę jeszcze ponad 1100 zł ,   za to jego matka która pracowała 40 lat dostaje emeryturę 800 zł .

Gdy tak dalej pójdzie nie będzie polski .,

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Niestety Polską rządzą komuniści i dopóki młodzi nie przejmą władzy to będzie tak jak jest. Jeśli chodzi o historie to Polska ma jedną z najpiękniejszych historii według mnie. Polacy nie raz walczyli za inne narody a co za to otrzymali? Rozbiory! Według mnie Polacy zasługują na więcej niż inne europejskie narody.

Opublikowano

Najazd na Rosję... Nie było szans. Za duży kraj. Chyba, że politycznie tak jak oferowali bojarzy, ale król nie chciał przyjąć Prawosławia.

Wiedeń? Nie, po prostu Turcy zajęliby Wiedeń i później zostali odparci przez Europejskie armie.

Postanie? Stalin chciał pozbyć się polskiej inteligencji i je wywołał.

Co do tych ciekawostek z września: Niemcy nie musieli rozbijać naszych dywizji. Większość obeszli. Samoloty na ziemi? Rosjanie tak szybko poszli w rozsypkę, że ich nie ewakuowali.

A tak w ogóle to, że się nie obroniliśmy w 1939 zawdzięczamy naszym ambitnym strategom w głównym sztabie i głównodowodzącemu armii, którzy chcieli wywrzeć presję na sojusznikach i zamiast obronić główne kierunki ataku przeciwnika trzymali armię w miejscach gdzie nic się nie działo.

Były szanse bo w tamtych czasach Polska to była potęga, a Rosja rozwinęła się na potęgę dopiero w XVIII wieku.

Europejskie? Nie, przez Polske.

Powstanie zaangażowane przez Stalina? Boże... Ty... Serio?

Fakty z września są prawdziwe.

Niestety Polską rządzą komuniści i dopóki młodzi nie przejmą władzy to będzie tak jak jest. Jeśli chodzi o historie to Polska ma jedną z najpiękniejszych historii według mnie. Polacy nie raz walczyli za inne narody a co za to otrzymali? Rozbiory! Według mnie Polacy zasługują na więcej niż inne europejskie narody.

Ja się dziwie dlaczego za to co robili Ruskie i Szwaby dostali tyle ziem, a polska tyle co 0.

Opublikowano

Były szanse bo w tamtych czasach Polska to była potęga, a Rosja rozwinęła się na potęgę dopiero w XVIII wieku.

Rosji jeszcze nikt nie ogarnął. To był kraj nie do zdobycia.

Europejskie? Nie, przez Polske.

Mówię o sytuacji, w której Turcy zajmują Wiedeń. Po prostu Europa w tym Polska i tak by ich odparła.

Powstanie zaangażowane przez Stalina? Boże... Ty... Serio?

Tak, serio. AL rozpoczęło powstanie, a AK i inne grupy musiały się przyłączyć.

Fakty z września są prawdziwe.

A czy ja napisałem, że nie są? Po prostu napisałem, że nasi wybitni stratedzy przegrali wojnę co jest prawdą. Mieliśmy szansę i jeśli Polska armia skupiłaby się na głównych uderzeniach armii wroga to odparlibyśmy albo poważnie opóźnili Niemców co dałoby nam czas na wsparcie innych krajów, które jeśli wojna by się przeciągała pomogłyby Polsce.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Rosji jeszcze nikt nie ogarnął. To był kraj nie do zdobycia.

Mówię o sytuacji, w której Turcy zajmują Wiedeń. Po prostu Europa w tym Polska i tak by ich odparła.

Tak, serio. AL rozpoczęło powstanie, a AK i inne grupy musiały się przyłączyć.

A czy ja napisałem, że nie są? Po prostu napisałem, że nasi wybitni stratedzy przegrali wojnę co jest prawdą. Mieliśmy szansę i jeśli Polska armia skupiłaby się na głównych uderzeniach armii wroga to odparlibyśmy albo poważnie opóźnili Niemców co dałoby nam czas na wsparcie innych krajów, które jeśli wojna by się przeciągała pomogłyby Polsce.

Boże błagam cię wyjdź, bo nie mogę tego czytać.

Polska wygrała wojnę.

Opublikowano

A w 39 wojna się skończyła? Nie spamujmy tutaj, na pw chodź ;)

Opublikowano

A w 39 wojna się skończyła? Nie spamujmy tutaj, na pw chodź ;)

Założyłeś ten temat jako dyskusję o historii, więc to nie spam.

Ja pisałem o 39, w 45 Polacy wygrali razem z sojusznikami i ich nagrodą była okupacja radziecka i utrata połowy państwa.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No tak, ale nie ma sensu kłócić się o jeden temat.... a w sumie.;) 

Piszcie co sądzicie o sojuszu z USA. Mi się wydaje, ze na wypadek wojny z Rosją mamy tylko zatrzymać Rosjan na krótka chwilkę, a oni gówno co nam pomogą, zresztą, jak zawsze  -.-

Opublikowano

Dokładnie dumny jestem  z Bycia Polakiem niestety mieliśmy rozbiory itp ale naszczęscie udało nam się wygrac. ale nie może isc w niepamięć ...

Opublikowano

Dokładnie, o tym trzeba pamiętać.

Wiecie z czego jestem dumny? Z Ataku na Ambasadę Rosji 11.11 ;) Raz sierpem Raz młotem czerwoną hołotę 

Opublikowano

Polska ma genialna historie,Ludzi i miasta. Lecz co mamy w polsce w 21 wieku?

Jebanych cebulakow,Politykow i innych. Jak narazie w Europie nie ma kraju ktory porzadnie mysli.

*Wisniewski dojebal*

TONV8iZ.png

Opublikowano
Opublikowano

Po ch*j sie zajmujecie ta "prehistoria". Teqgaz Polska to jest takie gowno, ze kto moze to stad ucieka ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...