Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Minecraft 1.7.2 tworzenie pojazdów

Bizuma75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! :) prosto i na temat:

Mam server minecraft forge 1.7.2 i chciał bym ,aby było w nim kilka pojazdów(np samolot,okręt podwony,itp,itd)

czy mógłby ktoś stworzyć TuT,opisujący robienie takich modów? oczywiście aby działały na serwerze :D

lub ma ktoś link,gdzie jest dokładnie opisane,jak to się robi?:D

Opublikowano

Jeśli dobrze rozumiem to chcesz zrobić mod na serwer ? Powiem ci że nie jest tak łatwo :P Sam próbowałem.

6jnc40.gif

Opublikowano

Słuchaj jeśli sądzisz, że w internecie znajdziesz poradniki na każdą swoją zachciankę, to się grubo mylisz. Po za tym napisanie takiej modyfikacji wymaga pewnej wiedzy na temat programowania, a nie bezmyślnego copy & paste z poradnika. Jeżeli chcesz stworzyć takiego moda polecam wyszukanie na głównym forum minecrafta poradnika dotyczącego tworzenia nowych Entity w oparciu o API Forge Mod Loadera ;) Potem jak opanujesz podstawy Javy i będziesz miał wiedzę jak to działa, będziesz w stanie napisać takiego moda z prawidłowo napisanym Entity, stworzonym customowym modelem i renderem ;) Powodzenia życzę

Opublikowano

Aby stworzyć moda musisz znać język np. JAVY opartego na C++ Bez tego ani rusz.

Jeżeli ktoś miałby Ci ktoś opisywać jak zrobić moda to odpowiedź byłaby długa. 

Robienie modów to nie taka prosta sprawa. Myślisz, że tylko opiszesz jak i co ma robić? Nie, musisz znać języki programowania, którymi posłużysz się w tworzeniu takiego moda : )

Na początek polecam Ci podstawy :  

http://minecraft.pl/1-bukkit-plugins-pierwszy-plugin-podstawy/

Widzisz, tworzenie modów nie jest takie proste.

50  -  100   200  -  300  -  400  -  500  -  600  -  700  -  800  -   900  -   1000

Opublikowano

Inna sprawa jest taka,że z językiem nie mam problemu,więc nie rozumiem czemu wypowiedzi sprowadzają się do niego;p cóż,może źle sformułowałem pytanie-może powinno ono brzmieć,jak się zabrać do tworzenia modyfikacji,AKURAT do minecrafta.

Opublikowano

No w takim razie, poszukaj sobie w necie poradnik jak tworzyć mody z wykorzystaniem ForgeModLoadera, spojrzysz, ogarniesz. Jak nie masz problemu z ogarnięciem języku to sobie poradzisz. Do tworzenia modeli polecam Techne, a do tekstur jakikolwiek program z obsługą kanału alpha z eksportem do png. :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...