Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Lux / Jinx / Jax ?

dadajszen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalezy od tego jaką linie lubisz grać bo wymieniłeś 3 postacie każda na inną linie jax na topa/jugnle ,jinx adc, lux mid.

Określ się bardziej na jaką linie.

Opublikowano

Dziwny wybór masz, Jinx jest ADC więc zadaje duży DMG z dystatnsu będąc przy tym bardzo papierowym, Jax głównie Top/Jungle a Lux Mid/support.

Tak jak kolega napisał wyżej, sprecyzuj na jakiej linii grasz, jeżeli grasz na botlane to oczywiście Jinx, jeżeli Top/Jungle to Jax, a jeżeli Mid/Support to Lux.

Opublikowano

Ja tam bym proponował Lux- bardzo fajny champion z dosyć wysokimi zasięgami ze skilli, łatwo się nią farmi, oraz harasuje dzięki Q. Posiada klatkę dzięki której jesteśmy w stanie unieruchomić 2 enemy championy, slowa oraz kiedy dobrze ją budujemy, niskie CD dzięki którym jest w stanie co chwilę używać swojego ulti - który dobrze wykierowany, jest wręcz epicki. 

Opublikowano

Lux: 

• escape,
  • w chuj DMG,
  • cooldown (przy 40% nie ma nikogo na linii),
  • zajebisty support,
  • slow,
  • stun,
  • range,
  • tarcza,

Jinx (mój main):

• obszarowe dmg z Q (po zmianie na rakietki),
  • slow z W,
  • stun z E,
  • Mega Death Rocket (obszarowy DMG),

Jax:

• dodge + stun,
  • pasywka,
  • doskok,
  • escape,
  • dobry jungler i nienaganny support.

Lux w teamfightach rozpierdala, bo z Q potrafi stunować 2/3 enemy, spowolnić z E i na ulti rozjebać. Jeszcze może uciec przy okazji i obronić team przy pomocy tarczy z W. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Okej, czekam na więcej odpowiedzi ^^

Nikt innego Ci nikt nie napisze, niż to, co napisałem ja, bo to jest dokładne uzasadnienie wyboru postaci. :) Z tych trzech na Twoim miejscu skłaniałbym się ku wyborze Lux. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Okeej. To lux jakie skille maxować i jakis ogarnięty build bym prosił ( wiem na mobafire jest w uj , ale nie wiem który będzie 'najlepsze' )

65135238787935115850.gif

Opublikowano

Lux: 

• escape,
  • w chuj DMG,
  • cooldown (przy 40% nie ma nikogo na linii),
  • zajebisty support,
  • slow,
  • stun,
  • range,
  • tarcza,

Jinx (mój main):

• obszarowe dmg z Q (po zmianie na rakietki),
  • slow z W,
  • stun z E,
  • Mega Death Rocket (obszarowy DMG),

Jax:

• dodge + stun,
  • pasywka,
  • doskok,
  • escape,
  • dobry jungler i nienaganny support.

Lux w teamfightach rozpierdala, bo z Q potrafi stunować 2/3 enemy, spowolnić z E i na ulti rozjebać. Jeszcze może uciec przy okazji i obronić team przy pomocy tarczy z W. 

Dokładnie, ale przy Jinx dodałabym, że ma większy zasięg z ulti niż Lux, gdzie można czasem dobić przeciwnika nawet na respie xD

Co do build`u Lux... Zawsze miałam problem, bo nie jestem pewna czy na przebicie czy cd :/ Na pewno Kielich, Rabadona, Różdżkę wieków, to jest podstawa wg. mnie, do tego może być Zhonya, kiedyś budowało się Mejai`e, nie wiem jak obecnie. Wiesz, ja jestem wg. tego uznania, aby składał tak, jak Tobie dobrze gra się i masz dmg przeciwko wrogowi, bo nie raz starałam naśladować build`y innych graczy i tragicznie grało mi się <yep, chyba jestem dziwna> :p

Opublikowano

Polecam Jinx

Plusy

• bonus as
  • bonus range
  • slow
  • stun
  • global ult
  • passywka do ucieczki/dobicia enemy
  • god tier adc

Minusy

• problemy z maną na linii
Opublikowano

Polecam Jinx

Plusy

• bonus as
  • bonus range
  • slow
  • stun
  • global ult
  • passywka do ucieczki/dobicia enemy
  • god tier adc

Minusy

• problemy z maną na linii

Z tym się nie zgodzę. Creepy last hituje się tylko przy pomocy Pow Pow'a, bez użycia Rakietek. A mana zawsze zostaje, dopóki nie zabijesz kogokolwiek. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Doobra, a co powiedzie o LeBlance na mida ; >. DMG ogarnięy ; > . Wgl opłaca się Mastera pickować ?

LeBlanc swoim combo potrafi zdjąć każdego ADC i Middera w moment, ale musi być ogarnięty gracz i dobrze umieć ją zbudować. Nie jest łatwo jej skontrować, jeśli nie umie się przeciwko niej grać. Mastera bym odradzał, out of meta według mnie teraz. Chociaż potrafi zrobić DMG ale słaby jest. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Okej, dzięki , a Kha zixa ktoś wgl pickuje?

Kazia już o wiele częściej, chociaż jest banowany, bo potrafi z Jungli zrobić rozkurw w teamfightach. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jakie polecasz jeszcze champy 'op' na mida które są pickowane ?

LeBlanc, Kassadin ale ciężko nim zagrać, bo banned, Gragas, Fizz, Tristana AP (miazga). 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Tristana? Nie za mały dmg , na 1v1 chyba się nie nadaje ? :)

Na mida pod AP? Sprawdź, potem oceń ;) Potrafi zrobić dużo, z ulti i pasywki. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Fiora nafeedowana jest nie do powstrzymania najwazniejsze zebys swoiego ulti nie uzyl w minionach poniewaz zadajesz z niego tez dmg minionom

Le blanc

Mam i na combo wszyscy

Ma 3xflash

W -> R -> flash zwykly

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...