Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programisty i grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w najbliższym czasie mam zamiar zająć się tworzeniem gry typu mmorpg poprzez przeglądarkę (javascript),

jednak jest to zbyt duża ilość pracy jak na jedą osobę dlatego zwracam się do was o pomoc.

Wymagania:

• Minimum 18 lat
  • Programista:
    • Umiejętność programowania (obiektowego) w C++/PHP/JavaScript (Wystarczy jedno z wymienionych)
    • Obsługa bazy MySQL
  • Grafik
    • Umiejętność tworzenia pixelartów

Małe conieco o mnie, żeby nikt z góry nie zakładał, że szukam ludzi co odwalą całą robotę za mnie.

Mam 19 lat, od dłuższego czasu uczę się głównie PHP oraz C++, lecz miałem styczność także z JavaScript i C#.

Przez parę ostatnich miesięcy pracowałem dla firmy jako webmaster tworząc skrypty CMS dla innych firm.

Jestem otwarty na wszelkie pomysły i zmiany.

Więcej informacji udzielę na privie lub:

Gadu-Gadu: 8371496
Email: [email protected]

Opublikowano

To może ja pierwszy zadam to bardzo ważne pytanie.

Czy oferujesz coś w zamian?  Bo wiesz, praca za darmo to nie praca. Jakieś wynagrodzenie? Czy to kolejny projekt bez budżetu?

gamedevmania.com

Opublikowano

@foxbond` uważasz się tu za jakiegoś guru? Z tego co widzę tylko starasz się wszystkich krytykować choć nie zawsze Ci to wychodzi :)

Ale oczywiście, oto strona firmy:

http://phoenixmedia.com.pl/

Moich danych personalnych ot tak nie ujawnię, jeśli je znajdziesz proszę bardzo niemniej jednak sam ich tutaj nie zamieszczę.

@Writen jest to projekt bez budżetu, lecz bez problemu będę mógł załatwić najpotrzebniejsze rzeczy żeby to w ogóle ruszyło. Traktuję to jako rozrywkę, by wykorzystać wolny czas i wspólnie z kimś móc stworzyć przy okazji coś ciekawego.

Opublikowano

Jam jest guru.

Wiadomo, można zauważyć, że mam zbyt wysokie mniemanie o sobie.

Nie, nie wszystko jest w porządku. Życzę samych sukcesów. Każda inicjatywa jest ważna, zwłaszcza, że jest ich coraz mniej.

Ciekawią mnie tylko dwie rzeczy:

*tematyka gry;

*twoje doświadczenie w zarządzaniu projektami.

Sam uczestniczyłem w kilku szkoleniach, mam też za sobą kilka projektów mniejszych i większych. Organizacja (zwłaszcza zdalna - przez internet) jest najtrudniejsza przy takich przedsięwzięciach.

Pozdrawiam.

P.S. Nie, nie traktuję ciebie jako mojej konkurencji ;) Zwłaszcza, że chwilowo odstawiam wszystko co cyfrowe i powróciłem do rysowania.

P.P.S. Twoja strona (lub odnośnik do niej) nie działa.

Opublikowano

Pomysł miałem na grę z widokiem takim, jaki jest w GTA2/Tibii, jeśli chodzi o fabułę myślałem o dwuwymiarowej, przeglądarkowej wersji DayZ(apokalipsa zombie, survival, pvp) ale tak jak mówiłem, jeśli ktoś będzie chętny i wyskoczy z lepszym pomysłem fabuły jak najbardziej się mogę dostosować bo nie twierdzę, że ten pomysł jest jakoś wybitnie wyśmienity. Wybrałem po prostu motyw DayZ/WarZ ponieważ ma to dużo możliwości jeśli chodzi o interakcje miedzy graczami.

Opublikowano

Chyba, że grę zaprojektuje się tak, że trzeba będzie znaleźć sobie graczy do współpracy żeby przetrwać.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi, od razu trzeba się nastawić na współpracę, a nie rywalizację. Chętnie pogram w coś takiego ;)

Anna <3

http://imgur.com/gallery/GEZY2bE

Po prostu mam teraz manię chwalenia się moimi (na razie) niezbyt pięknymi dziełami ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...