Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z nadawaniem rangami

Sanir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemkanko co odpowiada za rangi żeby ludzie nie mogli sobie ich dodawać bo przychodzi nowu użytkownik i może sobie dodać jaka chce.?

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie ponieważ zrobiłem junior admina i dałem mu ze moze dodawać rangi lecz nie chce zeby dodawał range junior admin tez innym gdzie to można zmienic ? Oraz zeby JA mógł usuwać grupy które dodał

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie ponieważ zrobiłem junior admina i dałem mu ze moze dodawać rangi lecz nie chce zeby dodawał range junior admin tez innym gdzie to można zmienic ? Oraz zeby JA mógł usuwać grupy które dodał

Zwiększ rangę Junior Admin o te uprawnienia:

i_group_needed_member_add_power
i_group_needed_member_remove_power
Opublikowano

Zwiększ rangę Junior Admin te uprawnienia:

i_group_needed_member_add_poweri_group_needed_member_remove_power

Zwiększyłem i nawet Serwer Admin nie mógł dodać tej rangi. Próbowałem zwiększyć te dwa na Serwer admin dając po 80 a na junior po 76 ale to i tak nic nie dało.

Opublikowano

Zwiększyłem i nawet Serwer Admin nie mógł dodać tej rangi. Próbowałem zwiększyć te dwa na Serwer admin dając po 80 a na junior po 76 ale to i tak nic nie dało.

Wszystkim rangą administracyjnym prawidłowo rozdaj też uprawnienia:

i_group_member_add_power
i_group_member_remove_power
Opublikowano

Wszystkim rangą administracyjnym prawidłowo rozdaj też uprawnienia:

i_group_member_add_poweri_group_member_remove_power

Działa tylko mam teraz problem że JA nie może dawać żadnej rangi wyskakuje insufficient client permissions (nieudane w i_client_needed_permission_modify_power) , próbowałem pozmieniać rangi na mniejsze powery ale nie wiem ale złe zmieniłem albo to nie o to chodzi

Edit. Okazało się że JA może dodawać rangi ale zwykłym użytkownikom a ja próbowałem na swoim Serwer Admin :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...