Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup strony pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę mieć forum .pl wiec zakupilem strone .pl na home.pl. Czy ta strona odrazu bd dzialac czy trzeba wrzucic na hosting? Narazie darmowy bo kupe kasy wrzucilem w serwer mc Prosze o pomoc!

Opublikowano

Są i darmowe hostingi WWW, ale wtedy nie zawsze można zmienić IP serwera MC na domenę (o ile tak chcesz, jak nie to mniejszy problem) ale hostingi WWW nie są drogie, raczej ci nie będzie potrzebny dobrze zabezpieczony i z dużą pojemnością dysku twardego, ja ci polecam tą ofertę 

http://fiberhost.pl/page.php?id=85

;)

Opublikowano

a te darmowe? Na chwilke tylka bd wiec..

Edit.

Zakupiona mam domene w serwisie nazwa.pl co dalej zeby mozna bylo robic forum?

Na ip serwera m nie zalezy technik bez forum potrafi zmienic ;d

Opublikowano

Potrzebujesz serwer WWW, i tam wgrywasz pliki z forum (MyBB, PhPBB ETC...) na hostinger.pl masz darmowy serwer WWW do 2GB twardego dysko oraz jedną bazę danych (chyba) i tam masz już coś takiego jak autoinstalator, i instalujesz jakieś forum, lecz nie polecam ponieważ forum z hostinger'a otrzyma nie więcej jak 15 osób.

Opublikowano

Dobra. Powiedz mi co mam zrobic jakbym chcial miec to forum na hostinger? Co mam tam poustawiac lub cos Prosze o pomoc bo nie ogarniam tej zasady ;)

Opublikowano

Nie polecam fiberhost. Zlagowany serwer, postawiłem sobie testowy na 30dni za 4(?) zł i często nie działa, a obciążenia 0.

Masz poradniki np. instalacja mybb albo phpby przemo. Zakładasz konto np. na hostinger i postępujesz zgodnie z instrukcją. Zazwczyczaj wystarczy tylko wrzucić pliki do public_html i wejść na stronę, a otworzy się panel instalacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...