Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kata Vs ?

SearsWesalDeath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako, że jestem w brązie II szukam jakiegoś OP Championa do 4800 IP by wydostać się z tego brązu.. fee

Myślę, nad katą, op postać dobrzę nią grałem ( na którymś lv oddałem bodajże 25 i kupiłem fizza,teraz żałuję oddania katy, chociaż fizz jest op :> )

Ale mam pare wątpliwości, otóż równie dobrze mógłbym wziąć Kassadina i jakieś speele iść na mida i kontrolować odrazu całą mapę dzieki speelą ale no nie jestem pewien, często go banują :) a raczej cały czas...

Może Mordekaiser? nie grałem nim nigdy ale jak był u mnie w teamie to przepchał calego mida do 14minuty :)

Może Riven? nigdy nie grałem ... ale wydaje mi się, że jest dość OP dzisiaj koleś grał nia na rankedzie i całkiem dobrze, daje rade. z tego co wiem zmienili teraz jej rege hp z 5,5 na 2,5 ale to raczej nic nie szkodzi :)

Możecie mi coś doradzić ?

P.S możecie mi nie pisać, że równie dobrze mogę grać fizzem? tyle nim meczy przegrałem, że mi się przysłowiowo "przejadł". :)

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

No jeśli ogarniasz Katę, to jak najbardziej będzie to dobra postać. Jednak jeżeli w enemy będzie zbyt dużo CC'ków przerywających jej ulti, to warto kupić coś jeszcze. Ja ze swojej strony proponowałbym Ci Lux: dzięki jej klatce, jest bardzo przydatna (potrafi unieruchomić 2 enemy champów) Poza tym ma dosyć wysoki range ze skilli, łatwo się nią farmi dzięki Q no i te rozpier*alające ulti - które dobrze wykierowane, jest po prostu epickie. Poza tym do dyspozycji masz też slow'a i nie jest ona zbyt "manożerna". 

Opublikowano

Mordekasier byłby dobrym wyborem, ale nie wiem jak wyglądają ganki w bronze, Morde nie ma żadnego skilla pozwalającemu mu uciec czy też jakiegokolwiek CC, gdy wróg ma dobrego junglera to możesz mieć problemy, Morde świetnie pushuje ale wyżej podałem największą jego wadę, brak mobilności i jakiegokolwiek CC.

Wyżej koledzy podali ci Lux, nie mam jej, ale gdy była w darmowej rotacji uznałem ją za dobrego champa na początek, oczywiście im łatwiejszy champ tym łatwiej go skontrować (Kata+CC=Dead). Poza tym, wymainuj sobie Fizza, jeżeli grałeś nim dużo, to powinieneś znać już jego mechanikę przez co znacznie łatwiej będzie ci wygrywać gry, innym champem nie wygrasz gry jeżeli nie będziesz znał mechaniki tego champa, dlatego moim zdaniem wymainuj to czym dużo grałeś by móc szybko się wybić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...