Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób kupowania championów.

sZaKuL1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś postanowiłem sobie zagrać w League of Legends i mam jedno pytanko.

Czy warto kupować postacie za 6300 pz na sam początek gry?

Boję się że jak bede kupował te "droższe" postacie, to na 30 lvl na rankedach, będe posiadał zbyt mało postaci?

Proszę o komentarz jakiegoś doświadczonego gracza

Opublikowano

Kupuj postacie, które uważasz za godne uwagi, zainteresowały cię. Dobrze jest posiadać mało postaci, ale wytrenowanych przez ciebie. Nie martw się o to, że będziesz miał mało postaci. I tak jest wymóg posiadania 10 championów minimum do gier typu draft.

Opublikowano

Kup sobie postacie, które nauczą Cie gry. Polecam do tego:

Jaxa, Tryndamere, Annie, Darius, Teemo

Nie są za drogie a bardziej nauczą Cie gry, każda z nich jest łatwa i przyjemnie się nią gra

Opublikowano

Bardzo Interesuje mnie Yasuo, słyszałem że jest po prostu maszyną do zabijania, warto zbierać na niego kase na małym lvl?

Opublikowano

Bardzo Interesuje mnie Yasuo, słyszałem że jest po prostu maszyną do zabijania, warto zbierać na niego kase na małym lvl

Do najłatwiejszych postaci nie należy, ale jest dość mocna :P

Ostatnio dostał nerfa.

Myślę, że na low lvlu powinieneś zacząć od wyżej wymienionych postaci :P

Opublikowano

Zgadzam sie ze wszystkimi, tylko nie z tym że Darius jest jedna z najtanszych, jak jedna osoba tutaj napisała. ;D

Polecam Ci Fiorke lub Dariusa, robią rozpizdziel, Fiora w chuy duży dmg ma, 3 penty nią zrobiłem, a Darius w chuy DMG, mocny, wytrzymały, i też ma fajnego ulta. ;3

Opublikowano

Bardzo Interesuje mnie Yasuo, słyszałem że jest po prostu maszyną do zabijania, warto zbierać na niego kase na małym lvl?

Raczej nie,nie masz run na małym lv (runy dopiero od 20lv) a po za tym nie masz full masterek ani nawet połowy :)... Jax jest dobry, polecam Ci go... łatwy do ogarnięcia a wali mocno... ja jaxem grałem od 6lv do 20 na 20 kupiłem all runy i starczyło na pare postaci... kupiłem caitlyn,kha'zixa,eza,akali,mundo,alistara,dozbierałem 1k IP i kupiłem fiore, ale ja miałem dopalacz IP i z tego wszystkiego zostało mi 2k IP na 20lv :) a zbierałem praktycznie od 1lv, jaxa jak kupywałem to miałem już 3,9k IP... polecam Ci kupno tego boosta na PZ iż na małych lv za wygrana masz 100-300IP a z dopalaczem do max 550- przynajmiej ja tyle miałem, za przegrany mecz 110+ za wygrany 300+ ;) i się nazbieralo, jeden mecz do 40minut także.. polecam :)

Całkowicie odradzam kupować drogie postacie na początku gry. Lepiej mieć 20 tanich (spróbować grać każdym typem) niż 5 za 6300IP, a gdy przyjdzie nam grać na innej linii to wyzywamy wszystkich 'fck tards omg mid or troll' etc.

Dlatego należy kupić po 3x postać każdego typu support itd...

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Kup sobie postacie wszystkie za 450 (naprawde warto). Potem możesz sobie kupić Jaxa/Teemo (według mnie dobre postacie na początek gry).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Witam, dziś postanowiłem sobie zagrać w League of Legends i mam jedno pytanko.

Czy warto kupować postacie za 6300 pz na sam początek gry?

Boję się że jak bede kupował te "droższe" postacie, to na 30 lvl na rankedach, będe posiadał zbyt mało postaci?

Proszę o komentarz jakiegoś doświadczonego gracza

Ja nie kupuje postaci np najdroższych  bo są najdroższe tylko kupuje te postacie którymi mi się przyjemnie gra, np nie kupie sobie elise na jungle bo wole lee sina lub maokai( Nie polecam maokai na rankedach w s2 był dobry) :unsure:

Polecam kupić postać godną twojej uwagi którą potrafisz dobrze grać lub też taką która ma aoe, Polecam Ziggsa na mida Top WW,Renekton,Riven ADC JINX,CAIT,LUCIAN,EZ

Support Leona,Annie,Taric był też okej na początku s4 Jungle VI,Lee,Elise,Pantheon,Wukong

Polecam grać na jednej lini i szlifować swój skill, lecz nie zapomnij że na rankedach nie będziesz grał tylko na jednej linii a nawet i będziesz musiał grać na Adc który na Silv Bronze nikt nie chce grać każdy "udaje" że nie potrafi grać lub też naprawde nie potrafi grać co jest bez sensu ( uciekam od tematu) :ninja:

14 lat  

Opublikowano

więc tak, nie polecam kupować postaci za 6300PZ jeśli dopiero zaczynasz, jest wiele bardzo dobrych postaci za mniejszą cenę i to nimi proponowałbym się zainteresować. nie raz może być tak, ze zobaczysz jak ktoś kosi postacią za 6300pz i też ją kupisz a potem się okaże, że jest słaba i ci się nie podoba. chyba, ze naprawde grałeś jakas postacią z rotacji za 6,3k i ci się spodobała to wtedy możesz kupić, tak to po prostu będzie strata hajsu, bo się okaże że masz 30lvl a raptem 20 postaci bo kupowałeś wszystkie drogie. wspominales cos o yasuo, generalnie jest to mocna postać ale tylko w odpowiednich rękach, nie sądzę, żeby był to dobry wybór dla początkującego gracza.

Opublikowano

Na pewno weź te postacie za 450 na pierwszy ogień , zawsze warto mieć więcej tanich postaci niż kilka drogich masz więcej możliwości kontrowania przeciwnika, bohaterów 1350-4800 kupuję w pewnej kolejności, górna linia, środkowa, dolna, support, tank :D 

graphic.png

Opublikowano

Okej dzięki wszystkim za rady.

Jeszcze mam pytanko .

Czy 15 championów na 19 lvl'u to dużo czy mało?

2uzxc0k.png

I jeszcze czy 55 winów to sporo na 19 lvlu czy nie?

Wiem że takie "noobskie pytania" ale jestem ciekaw waszego zdania.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mój kolega zaczął grać w grudniu i z moją i jego kolegi pomocą ma 200winów chyba, i 30postaci, a ma 25lvl chyba ^_^ 50winów to mało. Celuję, że grałeś coopy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...