Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie serwera dedykowanego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm...

Witam bardzo serdecznie na początek zasady odpowiadania na zadające pytania:

1. BRAK GŁUPICH ODPOWIEDZI 

2. WYPOWIADAJĄ SIĘ CI CO MIELI DOCZYNIENIA Z SERWERAMI DEDYKOWANYMI I MAJĄC O TYM POJĘCIE.

Po dłuższym czasie wydawania pieniędzy na Smocze Monety postanowiłem,abym teraz ja mógł zarobić...

Chodzi o to ,że początkowo chyba każdy dla zabawy robił serwery hamachi lecz to nie jest wszystko..

Serwer dedykowany to wiele atrakcji,zabawy,fajnie wspólnie z graczami spędzone chwile.

Duża ilość graczy online daje nam wielką satysfakcję,że doszliśmy do czegoś sami bez zbędnej pomocy

TYLKO JAK !?

Chciałbym,abym dostał od was Tutorial o robieniu serwera dedykowanego METIN2 + Publikacja serwera,ogarnięcie Iteam Shopu... Naprawienie Bugów,Spolszczenie Clienta,Zrobienie Clienta,Zrobienie loga serwera,Nazwa serwera,Nowe Itemy.. Nowe Wierzchowce,Hosting na,którym będę mógł wykupić kody do Is.. Zabezpieczenie przed Atakami DDoS  POPROSTU WSZYSTKO OD PODSTAW!

Jak narazie nie mamy nic ... Najważniejszą dla mnie rzeczą,o której musze się dowiedzieć to pieniądze..

ILE MUSZĘ WYDAĆ PIENIĘDZY,ABY SERWER STAŁ JAK NAJDŁUŻEJ 

Na jakim hostingu postawić serwer, tak jak wczesniej napisałem WSZYSTKO...

Jeżeli znajdzie się osoba,która ogarnia to wszystko na prawdę proszę o pilną odpowiedź pod tematem...

Z GÓRY DZIĘKUJE

TakTak

Opublikowano

Na start będziesz potrzebować jedynie 1400 zł na serwer, 1000 zł na pliki serwerowe, pomoc, techników, obsługę, unikalne dodatki itd.

Widzę, że masz zerowe doświadczenie, nie podamy ci wszystkiego na tacy, w sumie na forach o metinie już wszystko jest.

Najpierw zrób serwer hamachi/no-hamachi, a dopiero za kilka lub kilkanaście miesięcy, gdy oswoisz się z system FreeBSD, plikami serwerowymi, weź się za coś więcej.

Polecam pliki terenzo, wystarczy je lekko (może jednak ostro) edytować, wywalić questy, wgrać swoje, naprawić 150841 bugów, edytować game, blablabla, spędzić nad tym 2 miesiące i tyle.

Radzę ci kogoś "zatrudnić", ludzie nie wykonują roboty za darmo, może koledzy ci pomogą, może ktoś będzie chciał z tobą współpracować, dzieląc się zyskami z IS.

Za zabezpieczenia trzeba płacić, można powiedzieć, że tyle, co za sam serwer.

Polecam ci kupić serwer w hosteam, sami się zajmują atakami i nigdy ci nie odłączą maszyny.

Wszyscy polecają hosteam, sam zamierzam tam kupić.

Widzę, że twoją "motywacją" są tylko pieniądze i chęć oskubania jak największej ilości gimnazjalistów z IQ poniżej 50.

Z takim podejściem daleko nie zajedziesz, pieniądze są tu rzeczą drugorzędną, szukaj innych metod zarobku, jeżeli szybko potrzebujesz pieniędzy.

Gwarantuję ci, że w internecie można zarobić, nie próbuj zarobić na siłę, ze złości, że ciebie już "okradli". Tak się nie da.

Serwer metin2 nie może być tworzony bez pasji, na siłę, bez wyobraźni, bez motywacji i tylko z myślą o pieniądzu.

Bez tych ważnych czynników wyjdzie ci coś podobnego do serwera hamachi z 2008 roku.

To wszystko, co wypisałeś możesz sobie kupić, koszt tego wszystkiego to 500 - 600 zł.

Są gotowe zestawy na MPC, łatwo znaleźć. Idę już, bo muszę spać. Yolo dla was.

PS: Jeśli mam być szczery, to naprawdę można się poirytować przy tworzeniu serwera metin2 jeżeli samemu się wszystko robi.

Jestem tego świadkiem, nie polecam, nie warto, mimo że można nauczyć się bardzo dużo przez tą ciężką, umysłową pracę.

Naprawdę, przy pisaniu wszystkich questów, zapytań, .py jest dużo roboty i wysiłku intelektualnego. 

Opublikowano

ktoś ci ma wszystko powiedzieć do wszyskiego podać tuty a ty potem zrobisz sb serwer ( z tutków ) i będziesz zarabiał kase ?

w wiekszości trzeba dojść do tego samemu bo będziesz leciał z każdym błedem na mpc

forum jest od tego - pomagania ale bez przesady ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...