Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odczytanie pakietu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Swoją przygodę z AutoIT'em do niedawna uznawałem za zakończoną, jednak dowiedziałem się, że to co chciałem zrobić można wykonać przy pomocy pakietów. Uważam, że zrobienie tego czegoś będzie wtedy możliwe/łatwiejsze do wykonania. Przedtem robiłem bota na zasadzie controlsend'owania przycisków WSAD, teraz chciałbym odczytać pakiet, który wysyła komputer do serwera właśnie z taką informacją, że został naciśnięty klawisz, np. "W". Próbowałem zrobić to Wiresharkiem, pakiety jakieś są, ale raczej nie do tej gry. Chodzi tutaj o bota do gry Margonem. Panowie i panie, pomożecie?  ;)

oudcdy.jpg

/

Opublikowano

Margonem to nie pakiety tylko zwykła obsługa protokołów http

chcesz obsługiwać klawisze opanuj winapi, w sumie zwykłe controlsend czy send wystarczą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Bota opartego o ControlSend już pisałem. W rezultacie skutkowało to tym, że czasami w grze był jakiś bug, lag i postać automatycznie traciła cel i szła nie tyle pól ile chciałem. Bawiąc się pakietami i odbierając dane byłbym w stanie na ekranie bota wyświetlić informacje min. o stanie zdrowia, czy expa.

oudcdy.jpg

/

Opublikowano

nie, nie był byś w stanie w tej grze, ile razy ci pisać że to nie pakiety danych jak w zwykłych grach, naucz się i użyj winhttp

jak chcesz operować na pakietach to opanuj protokół HTTP ( TCP )

dane trzeba pobierać i analizować na bieżąco , czyli by wykonać ruch do przodu powiedzmy o 10 pól  to : pobrać dane strony, zanalizować, stwierdzić czy są przeszkody, moby itp) wykonać ruch ( atak, krok itp ) i od nowa znowu pobrać dane strony...

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki Ci RobeM za pomoc. Mam jednak kolejne pytanie, a mianowicie hasło w Margonem jest w jakiś sposób szyfrowane. Czy orientuje się ktoś w jaki sposób może ta gierka szyfrować hasła? Wpisuję login i hasło asd, a znajduje coś takiego: l=asd&ph=ec81b69be05de311509949793bba61eaa8c66dee. Literce "l", chyba chodzi tu o login odpowiada wpisany przeze mnie login asd, jednak literkom "ph" odpowiada jakiś dziwny ciąg znaków. Zastanawiam się w jaki sposób jest to szyfrowane, czy istnieją jakieś algorytmy szyfrujące hasła, które gry najczęściej wykorzystują? Może porównując hasła z Margonem i te utworzone samodzielnie używając jakiegoś algorytmu uda mi się ustalić według jakiego sposobu jest szyfrowane hasło. W kodzie źródłowym stronki dogrzebałem się do takiej informacji ph:sha1(passhash+$('#upass').val. Jest również opis funkcji sha1, ale nie znając passhashu nic nie da się chyba zrobić, ktoś ma jakiś pomysł? :D

oudcdy.jpg

/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...